EVENIMENT
A fost deblocată licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs
Licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor susține că Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunțul de participare așteptat de ani de zile.
„Este încă un pas spre modernizarea condițiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor orașe. Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent”, spune Sorin Grindeanu.
A fost deblocată licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs. Bani europeni pentru modernizarea condițiilor de călătorie cu trenul
Conform acestuia, achiziția, finanțată din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat al României, este împărțită în 3 loturi și acoperă câte o regiune a țării.
A fost deblocată licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs. Lotul 1:
Astfel, lotul 1 include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava.
A fost deblocată licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs. Lotul 2:
Lotul 2 include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița.
A fost deblocată licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs. Lotul 3:
Lotul 3 include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat.
Trenurile vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei.
În contractul, cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei și 4 miliarde de lei (fără TVA), este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri, a mai spus ministrul Transporturilor.
(sursa: Mediafax)
sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu
EVENIMENT
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil
Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș.
Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative
În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.
„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot confrunta cu amenzi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. O regulă importantă este schimbarea cauciucurilor de două ori pe an. Deși anvelopele all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita aceste schimbări, o nouă reglementare…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…
Citește mai mult pe Alba24.ro