Connect with us

ACTUALITATE

A fost înființată Direcția pentru siguranța școlară. 270 de polițiști vor asigura protecția profesorilor și elevilor

Publicat

politia

Poliția Siguranța Școlară intră în vigoare. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat, marţi, 9 septembrie, ordinul de înfiinţare, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru siguranţă şcolară.

„Siguranţa în şcoli este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului şi astăzi am concretizat-o printr-o decizie normativă care înfiinţează această nouă structură a Poliţiei pentru siguranţa şcolară.

Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ”, a spus Marcel Vela, într-o declaraţie de presă.

Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

„Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora.

Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Vela.

El a precizat că Poliţia Siguranţa Şcolară va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, poliţiştilor de la rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale, pentru buna funcţionare a şcolilor în condiţii de siguranţă.

„Totodată, Poliţia Siguranţa Şcolară va coopera cu unităţile de învăţământ şi cu autorităţile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din şcoli şi va acţiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a infracţionalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri”, a mai spus ministrul de Interne.

Vela a adăugat că, pentru o bună comunicare cu toţi factorii implicaţi în acest demers, Poliţia Siguranţa Şcolară va colabora cu organizaţiile neguvernamentale, cu conducerea şcolilor, cu autorităţile locale şi cu comitetele de părinţi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Maratonul vaccinării la București: peste 1.000 de persoane, vaccinate în două ore

Publicat

maraton vaccinare bucuresti sursa ro vaccinare
sursa: Facebook / RO Vaccinare

Peste o mie de persoane au fost vaccinate în primele două ore ale maratonului de vaccinare din București. În total, în capitală, vineri au fost imunizate aproape 3.500 de persoane.

„Bucureștenii se vaccinează: 3.362 de persoane vaccinate în primele 2 ore, din care 1.084 în cadrul Maratonului pentru viață!”, au anunțat autoritățile pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

O amplă campanie de vaccinare a început vineri în București. Până luni dimineață, șase centre de vaccinare vor fi deschise non-stop.

Evenimentul este organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii.

Patru tipuri de vaccin sunt disponibile prin intermediul a 49 de fluxuri de vaccinare

Începând de vineri, la ora 8.00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile prin intermediul a 49 de fluxuri de vaccinare deschise în șase centre.

„Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen); Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca); Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen); Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen); Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen); Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen)”, anunță reprezentanții CNCAV.

Programul centrelor de vaccinare este non stop. La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Defecțiune pe magistrala de cale ferată 700. Patru trenuri au avut întârzieri

Publicat

O defecțiune la instalația de dirijare a circulației a avut loc vineri dimineața, iar patru trenuri care circulau pe magistrala 700, București-Urziceni, au înregistat întârzieri.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, circulația feroviară între stațiile Pajura – Mogoșoaia s-a desfășurat vineri, în intervalul orar 8.30 – 09.45, în condiții speciale, la cale liberă, din cauza unui deranjament la vechea instalație de dirijare a circulației.

Trenurile de călători care au plecat din Gara de Nord București începând cu ora 8.30, în direcția Urziceni, au circulat în sistem de cale liberă, până la ora 9.45, între stațiile Pajura și Mogoșoaia.

Personalul feroviar a verificat și identificat cauza acestui deranjament, fiind necesară înlocuirea unui redresor.

În intervalul menționat, 4 trenuri de călători au circulat în sistem de cale liberă și au înregistrat întârzieri, pe zona respectivă, cuprinse între 16 minute și 36 de minute.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Estonia înăspreşte restricţiile anti-COVID în spaţiile publice

Publicat

Estonia introduce reguli mai stricte pentru persoanele ce vor să aibă acces în anumite spaţii publice, în urma creşterii numărului de contaminări cu coronavirus, informează joi dpa.

Începând de luni, fiecare persoană ce doreşte să aibă acces la anumite locaţii de divertisment, culturale sau sportive trebuie să facă dovada vaccinării cu schema completă împotriva COVID-19 sau a vindecării în urma bolii. Noile reguli se vor aplica şi în restaurante.

Un test negativ pentru COVID-19 nu va mai fi suficient pentru participare sau acces, a anunţat miercuri guvernul eston.

Înăsprirea regulilor privind portul măştii sanitare va fi de asemenea implementată începând de săptămâna viitoare

Înăsprirea regulilor privind portul măştii sanitare va fi de asemenea implementată începând de săptămâna viitoare. Magazinele şi furnizorii de servicii vor trebui să se asigure că orice persoană care va intra în incintele lor poartă masca în mod corespunzător. Nu va mai fi permisă folosirea de eşarfe sau bucăţi de pânză pe post de mască.

Noile reguli se vor aplica iniţial până pe 10 ianuarie 2022.

Guvernul eston a înăsprit de asemenea carantina şi regulile de testare în şcoli şi pentru activităţile extraşcolare.

În ultimele 14 zile, au fost înregistrate 1.167 de contaminări la 100.000 de locuitori

Numărul de contaminări a crescut recent în mod semnificativ în Estonia. În ultimele 14 zile, au fost înregistrate 1.167 de contaminări la 100.000 de locuitori, potrivit datelor oficiale.

Estonia, ţară cu 1,2 milioane de locuitori, a reuşit să vaccineze cu schema completă 55% din populaţie.

Mai multe ţări de pe continentul european se confruntă cu un nou val de contaminări odată cu venirea frigului, în special în Europa Centrală şi de Est, unde rata de vaccinare este scăzută.

Letonia, ţară ce se învecinează cu Estonia, a intrat în carantină joi pentru o lună

Letonia, ţară ce se învecinează cu Estonia, a intrat în carantină joi pentru o lună, închizând magazinele neesenţiale, sălile de cinema şi de teatru, precum şi saloanele de înfrumuseţare cu scopul de a stăvili cea mai ridicată rată de infecţii cu COVID-19 din lume pe cap de locuitor. Carantina urmează să dureze până la 15 noiembrie şi va cuprinde restricţii de circulaţie între orele 20:00 şi 05:00, iar restaurantele vor avea permisiunea de a vinde mâncare doar la pachet. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății despre situația de la Târgu Cărbunești: 80-90 de pacienți au nevoie de oxigen

Publicat

80 –  90 de pacienți de la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au nevoie de oxigen, a transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

Reprezentanții ministerului anunță că a început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

„Din primele informații, la unitate sanitară există două decese, se analizează circumstanțele acestora”, susține Ministerul Sănătății.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat. MEDIAFAX

Citește mai departe