Connect with us

EVENIMENT

A fost lansată licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj

Publicat

Licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost publicată marţi pe SICAP, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

„Câteva date: licitaţia are la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăţi mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare; profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului; din contract va reieşi un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, aşa-numitul ‘preliminary design’ (proiect tehnic ‘preliminar’), astfel încât o licitaţie design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovaţie şi adaptare la tehnologia constructorului”, a notat Drulă.

Aproxiamtiv 250 de kilometri

Lungimea estimată a drumului de mare viteză Craiova – Lugoj este de aproximativ 250 de kilometri.

Potrivit anunţului publicat pe SICAP, obiectul contractului de servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”.

Valoarea totală a contractului este estimată între 107,465 şi 127,002 milioane de lei. Durata contractului este de 43 de luni.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 iulie 2021, ora 15:00, după care va avea loc deschiderea acestora.

Proiectul, finanțabil din fonduri europene nerambursabile

„Având în vedere faptul că proiectul este finanţabil din fonduri europene nerambursabile, fără însă a fi încheiat un contract de finanţare la acest moment, încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenta legislaţiei privind finanţele publice.

În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, autoritatea contractantă va aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.

Finanțarea necesară, în trimestrul IV al anului 2021

Autoritatea contractantă estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în trimestrul IV al anului 2021.

Termenele specificate în contract cu privire la plăţi sunt justificate de complexitatea proiectului de infrastructură rutieră (proiecte de interes major), precum şi de circuitul financiar al fondurilor care implică mai multe instituţii ale statului.

Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni – studiul de fezabilitate)”, se spune în anunţul publicat pe SICAP.

AGERPRES

sursa foto: Catălin Drulă / Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Restricții de CIRCULAȚIE pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă

Publicat

autostrada transilvania reparatii 3.jpg

Din cauza efectuării unor lucrări de reparații sau asfaltare, CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, dar și la Arad și București-Pitești.

Restricții de circulație

A1 Sebeș-Sibiu, km 283+990 – 285+200 Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos, până la ora 19.00 se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, scrie Alba24.ro. Banda 1 și banda de urgență sunt restricționate, pe calea 2 (sens Sebeș – Sibiu); se circulă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs observat în Oarda, lângă Alba Iulia. Locuitorii din zonă, avertizați prin mesaj RO-Alert

Publicat

urs observat în oarda, lângă alba iulia. locuitorii din zonă,

Prezența unui urs a fost semnalată în localitatea Oarda ce aparține de municipiul Alba Iulia. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin mesaj RO-Alert.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

Li s-a recomandat și să-și protejeze animalele din gospodărie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furt la Mănăstirea Râmeț: Un hoț care a intrat pe geamul unei chilii a lăsat o femeie fără bani

Publicat

furt la mănăstirea râmeț: un hoț care a intrat pe

O femeie cazată într-o chilie a Mănăstirii Râmeț, care a rămas fără bani va fi parte vătămată într-un dosar de furt. 

Hoțul este un bărbat care a reușit să intre în camera acesteia și să îi fure banii dintr-un dulap. Este vorba despre un caz de furt calificat la Mănăstirea Râmeț din județul Alba.

Recent, în data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Nicolae C.,, va fi judecat pentru furt calificat. Dosarul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei pași pentru securizarea conturilor de pe rețelele sociale, înainte de a pierde accesul la ele. Recomandări DNSC

Publicat

trei pași pentru securizarea conturilor de pe rețelele sociale, înainte

Trei pași pentru securizarea conturilor de pe rețelele sociale, recomandați de Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică.

În ciuda precauțiilor pe care le luăm, conturile noastre de social media pot fi compromise, avertizează DNSC.

Cum au ajuns procurorii DIICOT Alba Iulia să cerceteze furtul unui cont de Instagram, după ce o tânără a accesat un link suspect

Mulți români se trezesc fără acces la propria pagină de Facebook sau Instagram. Atacatorii au atunci acces…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe