Connect with us

ACTUALITATE

A fost lansată o platformă online unde se pot înscrie angajaţi în alimentaţie, servicii farmaceutice și curierat, în vederea testării pentru COVID-19

Publicat

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti lansează miercuri platforma online unde se pot înscrie voluntar, pentru testarea RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice, alimentaţiei publice, reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, potrivit primarului general, Gabriela Firea.

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, lansează astăzi noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti!”, a postat Firea, miercuri, pe Facebook.

Ea a menţionat că, pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităţilor sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind şi suma decontată CNAS pentru un test de acest tip.

Firea a amintit că proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost aprobat, la propunerea sa, prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe 18 iunie. Ea a menţionat că bugetul total al proiectului este de 633.000 de lei.

„Toate persoanele interesate, care se află în una din categoriile menţionate în proiect şi nu se încadrează în definiţiile de caz, aşa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie începând de miercuri, ora 10.00, pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro. Unităţile afiliate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunţaţi în legătură cu ziua, ora şi locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare”, a precizat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi direcţiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate. În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor efectua propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecţiei.

Gabriela Firea a spus că este important ca economia să funcţioneze, ca oamenii să nu-şi mai piardă locurile de muncă, iar viaţa să meargă mai departe, în ciuda COVID-19.

„Cum se poate reporni economia, în condiţii de siguranţă? Doar testând masiv, aşa cum am spus-o şi o repet. Continuăm aşadar proiectele destinate protejării sănătăţii bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a reamintit că Primăria Capitalei mai are în desfăşurare, în prezent, şi alte campanii de testare, care se bucură de interes în rândul bucureştenilor.

Gabriela Firea s-a referit la proiectul „Testăm pentru Bucureşti”, unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit cu aparate RT-PCR. Ea a precizat că, până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat şi private, partenere în program.

Primarul general a mai amintit despre proiectul „Pentru cei care NU stau acasă”, care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Ea a adăugat că testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş”. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim în Sâmbăta Mare, 19 aprilie 2025

Publicat

aducerea sfintei lumini de la ierusalim în sâmbăta mare, 19

Publicitate

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2009, va fi continuată și în Anul Centenar al Patriarhiei Române.

În seara zilei de sâmbătă, 19 aprilie 2025, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, pentru a fi oferită tuturor delegaților eparhiilor Patriarhiei Române…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ISU Botoșani recomandă respectarea mai multe măsuri menite să prevină incendiile

Publicat

isu botoșani recomandă respectarea mai multe măsuri menite să prevină

Publicitate

Sărbătorile se apropie, iar cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi care să asigure curățenia în case și pregătirea produselor tradiționale de Paște. Pentru prevenirea incendiilor, ISU Botoșani recomandă respectarea următoarelor măsuri:

– menţineţi permanent curăţenia şi ordinea în bucătării sau în spaţiile de preparare a hranei;

– supravegheaţi plitele și aragazurile atunci când gătiți;

– depozitaţi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elevii intră în vacanță joi, după finalizarea cursurilor

Publicat

elevii intră în vacanță joi, după finalizarea cursurilor

Publicitate

Elevii vor intra de joi, după finalizarea cursurilor, în vacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale, urmând să se întoarcă la școală pe 28 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

Vacanța de vară va începe pe 20 iunie, după terminarea cursurilor.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 13 iunie.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfintele Mucenițe Agapia, Irina și Hionia

Publicat

calendar ortodox 2025: sfintele mucenițe agapia, irina și hionia

Publicitate

În anul 304 trei surori din Tesalonic, Grecia, anume: Agapia, Hionia și Irina au fost întemnițate pentru că s-au găsit la ele mai multe cărți de rugăciune și epistole. Mai erau învinuite că împreună cu alte trei creștine, Casia, Filipa și Eutihia și un bărbat anume Agaton, nu au vrut nici să jertfească, nici să mănânce din carnea adusă la templu.

Cele trei surori au fost supuse judecății, însă ele au răspuns și au mărturisit pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe