Connect with us

EVENIMENT

A fost suspendată din funcție judecătoarea din Brăila care a eliberat din arest preventiv un bărbat care a violat o copilă de 13 ani

Publicat

sentinta proces tribunal

Judecătoarea Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, a fost suspendată din funcţie pe perioada cercetării disciplinare, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii.

Inspecţia Judiciară a decis, în şedinţa din data de 22 februarie, „suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, până la finalizarea procedurii disciplinare care face obiectul sesizării din oficiu cu privire la acest caz”.

Judecătoarea Cristina Coarnă a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră în vârstă de 13 ani. În motivarea care a stat la baza deciziei sale, judecătoare a scris că „faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.

Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.

„Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii Judecătoriei Brăila, prin care a fost admisă cererea de înlocuire a măsurii preventive a inculpatului. Prin decizia Tribunalului Brăila, a fost desfiinţată încheierea instanţei de fond şi în rejudecare a fost menţinută măsura arestului preventiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

10.000 de maghiari, protest la Debrețin împotriva premierului Ungariei, Viktor Orban

Publicat

voktor orban e1714939878676.jpg

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naţionalist Viktor Orban, duminică, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare şi locale de la începutul lunii iunie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Peter Magyar, un fost membru al guvernului considerat de unii observatori ca fiind prima ameninţare serioasă din ultimii ani la adresa lui Orban, a organizat mitingul la care au participat aproximativ 10.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj a TRANSFERAT un mijlocaș din Liga a 2-a

Publicat

dorin codrea e1715016146692.jpg

Universitatea Cluj anunţă transferul jucătorului Dorin Codrea, în vârstă de 26 de ani. Mijlocaşul defensiv a evoluat în acest sezon pentru Concordia Chiajna, unde a strâns 17 prezenţe şi a marcat 3 goluri.

„Crescut de LPS Banatul, Dorin Codrea a debutat la nivelul ligii secunde în tricoul celor de la ACS Poli Timişoara în sezonul 2018/2019. În stagiunea 2020/2021 a jucat în play-off-ul pentru promovare alături de Politehnica Timişoara.

„U” Cluj a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la Aiud, la subsolul unui bloc. Intervin pompierii cu două autospeciale

Publicat

incendiu la aiud, la subsolul unui bloc. intervin pompierii cu

Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Aiud, pe strada Ecaterina Varga.

Din informațiile preliminare primite de pompieri ar fi vorba despre un incendiu la subsolul unui bloc cu degajare de fum.

La fața locului au fost trimise două autoutilitare de stingere și un echipaj de prim ajutor.

”Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii” au transmis reprezentanții ISU Alba.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. AGRESIUNILE împotriva femeilor. Vor lua vreodată sfârșit?

Publicat

agresiune sexuala gara cluj.jpg

Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

femeiefemeie

Acest fenomen social global are impact major asupra bunăstării și sănătății fizice și mintale a mamelor care ne-au dat naștere, ne-au îngrijit și ne-au crescut.

Cluj24.ro

Citește mai departe