Connect with us

ACTUALITATE

A furat peste 500 de bulbi de narcise din Parcul Justiţiei din Timişoara

Publicat

Sursa foto: Facebook

Un bărbat din localitatea cărăşeană Bocşa a fost surprins de poliţiştii locali din Timişoara, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce transporta două bagaje voluminoase în care au găsit 555 de bulbi de narcise furaţi din Parcul Justiţiei situat lângă Catedrala Mitropolitană.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat presei, joi, că bărbatul de 28 de ani a fost urmărit de patrulele de pază, după ce l-au văzut grăbindu-se, cu bagajele, spre Piaţa Operei/Victoriei şi având un comportament suspect.

Imediat au trecut la urmărirea acestuia, oprindu-l şi identificându-l, iar la verificarea bagajelor s-a stabilit că acesta ducea cu el nu mai puţin de 555 de fire de narcise, pe care a declarat, lucru constatat şi la faţa locului la verificarea ulterioară, că le-a sustras din Parcul Justiţiei, de unde le-a smuls cu tot cu rădăcină pentru a le comercializa, precizează Seracin.

Parcul Justiţiei are o nouă înfăţişare, din anul 2014, după finalizarea lucrărilor de modernizare finanţate din bani europeni, în cadrul POR 2007-2013, fiind primul parc inteligent din oraş, dotat atât cu sistem de iluminat fotovoltaic, cât şi cu sistem de irigaţie camuflat, care devine vizibil doar când este comandat prin telefon. Parcul are un aspect foarte plăcut, fiind plantaţi peste 110.000 de bulbi de diferite soiuri florale (lalele de diferite culori, ghiocei, nu-mă-uita, panseluţe, zambile, narcise, brebenei) şi 60 de arbori şi arbuşti, pe lângă mestecenii deja existenţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cod GALBEN de ceață la Cluj. Atenție, ȘOFERI

Publicat

ceata noaptea.jpg

Începând cu ora 20 și până la 23, meteorologii anunță cod galben de ceață în județul Cluj.

„Se va semnala ceață locală, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, se arată pe meteoromania.ro.

Șoferilor li se recomandă luarea măsurilor de siguranță necesare pentru a preveni accidentele cauzate de ghețuș și lipsa vizibilității.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O bătrânică de 70 de ani din Cluj va dormi iarna pe stradă. Proprietarul beciului în care stă o dă afară. O puteți ajuta?

Publicat

danie franco cezypkdceqc unsplash scaled e1670089242860.jpg

O vârstnică de 70 de ani din Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul comunității. Iarna aceasta va dormi pe stradă deoarece proprietarul vrea să o dea afară.

„Doamna Maria trăiește la un subsol de casă plin de igrasie în Cluj, lucrează ca menajeră la o familie. De câteva zile a aflat că proprietarul subsolului o va da afară în plină iarnă. Vă ajunge să doarmă în gară/autoagară sau pe străzi. Primăria Cluj i-a aprobat o chirie de 900 ron/lună, cu următoarele condiții:

1) CF actualizat nu mai vechi de 30 de zile

2) contract de închiriere, înregistrat la ANAF”, se arată în postarea de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Indemnizația pentru creșterea copilului: modificări în modalitatea de calcul. Care sunt noutățile aprobate de Guvern

Publicat

mana copil familie parinti pixabay.jpg

Schimbări privind modul de acordare a indemnizației de creștere a copilului și concediul aferent au fost aprobate recent de Guvern. Una dintre noutăți este includerea în calcul și a veniturilor obținute de părinți, în străinătate.

Guvernul a aprobat în 29 noiembrie Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Actul normativ aprobat aduce o serie de modificări ce vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Biserica de lemn din Stolna, județul Cluj, o bijuterie arhitecturală „țărănească”

Publicat

biserica stolna 10.jpg

Un lăcaș de cult, ridicat din stejarii aflați în împrejurimi, dăinuie pe unul din dealurile care mărginesc Valea Stolnei, aproape de Săvădisla din 1730 . Biserica de lemn din Stolna are hramul „Cuvioasa Paraschiva” și este declarată monument istoric.

Unele inscripții, deteriorate între timp, ofereau detalii despre ridicarea edificiului prin contribuția a tot satul, în anul Domnului 1730, în zilele guvernatorului Korniș și prin grija preotului Ioan Popa. Pictura interioară s-a realizat în două etape, în 1730 și 1772, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe