Connect with us

ACTUALITATE

A început producţia de serie a primului tractor agricol românesc, conceput la IRUM Reghin

Publicat

IRUM Reghin a început producţia de serie a primului tractor 100% românesc, conceput şi construit de inginerii societăţii, lansat în toamna anului trecut la INDAGRA, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România.

„Pentru acest tractor agricol este un interes foarte mare, acum am reuşit să trecem al producţia de serie. L-am promovat deja şi în Ungaria, luna viitoare vom livra primele bucăţi şi în Ungaria şi să sperăm că succesul va continua”, a declarat, marţi, directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean.

Compania este recunoscută în special ca producător de tractoare şi utilaje forestiere, însă după începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, în urmă cu 10 ani, IRUM este percepută şi ca producător de utilaje agricole, iar din acest motiv, în anul Centenarului Marii Uniri, a fost lansat şi primul tractor 100% românesc.

Tractorul agricol românesc a fost conceput în primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România, iFOR, inaugurat în septembrie 2015 la IRUM, în urma unei investiţii de aproape 12 milioane de lei.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Țeapă cu locuri de muncă în Austria: Mai multe persoane din Alba și-au dat seama că au fost înșelate când au ajuns la fabrică

Publicat

politia 2 alba24 e1669892753918 1000x600.jpg

Patru persoane din Sebeș au mers până la poarta unei fabrici din Austria, pentru a începe munca, deoarece știau că au un contract de muncă, realizat de un bărbat din Prahova. 

Însă, când au ajuns la fabrica din Austria au descoperit că nu aveau nici un contract de muncă și că bărbatul care le-a promis locurile de muncă de fapt i-a înșelat. 

Cei patru au sesizat polițiștii care au început o anchetă și au descoperit ce s-a întâmplat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 decembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Taximetriștii clujeni cer majorarea tarifelor. Care este noul tarif propus din cauza scumpirilor la carburanți și inflației

Publicat

taxi1 e1621925637346.jpg

Taximetriștii clujeni de la Camera Taximetriștilor, Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociația Taximetriștilor Cluj și din partea firmelor de taxi din Cluj-Napoca au cerut Primăriei ajustarea tarifelor, care ar putea ajunge la 4,05 lei/km/ timp de zi, de la 3,11 lei/km.

Vicepreședintele Asociației Taximetriștilor Cluj, Ioan Pugna, a declarat, miercuri, pentru Cluj24 că majorarea tarifelor este determinată de scumpirile în lanț din ultima perioadă, la utilități și combustibili, de taxe, impozite și asigurări și ține cont și de creșterea ratei inflației.

”Am propus ca tariful maximal…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ALBA: 17 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 7 decembrie

Publicat

teste alba covid coronavirus 1000x600.jpg

Au fost înregistrate 17 cazuri COVID noi în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), miercuri, 7 decembrie. 

Numărul este semnificativ având în vedere că în ultimele 7 zile au fost raportate între 1 și 8 cazuri noi, zilnic. A crescut ușor și numărul de testări.

Vezi și Explozie de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și pneumonii în Alba. Câte persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile

În județul Alba, sunt 83 de cazuri active. Incidența COVID în județul Alba este de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj-Episcopia Bihor, semnat de CFR. Investiție de 2,41 de miliarde de lei

Publicat

tren3 rapid.jpg

A fost semnat contractul pentru electrificarea și reabilitarea lotului 4 al liniei Cluj-Episcopia Bihor, cuprins între Aleșd și frontieră, anunță CFR SA. Obiectivul este creșterea vitezei de circulație la 160 de kilometri pe oră pentru trenurile de călători.

Contractul are o valoare de 2,41 miliarde de lei și prevede elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de electrificare și modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pentru lotul 4 Aleșd – Frontieră.

Contractul a fost semnat cu asocierea Webuild SPA – Impresa Pizzarotti & C SPA – Salcef SPA Cluj Napoca-Episcopia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe