Connect with us

EVENIMENT

A murit actorul Gaspard Ulliel la vârsta de 37 de ani

Publicat

gaspard ulliel

Actorul francez Gaspard Ulliel, cunoscut după ce l-a portretizat pe Hannibal Lecter în „Hannibal Rising” și pe Yves Saint Laurent a murit la 37 de ani într-un accident de schi.

Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, victimă a unui accident de schi, a anunțat familia sa într-un comunicat transmis agenției France Presse.

„Victimă a unui accident de schi, Gaspard Ulliel a murit”, se arată în comunicat.

Actorul a fost spitalizat marți, după ce a suferit un traumatism cranian, scrie deadline.com.

„Cinematograful francez pierde un talent uriaș, plin de farmec și energie”, a postat pe Twitter ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire.

Unul dintre cele mai remarcabile chipuri ale generației sale, Ulliel se afla deja în topul actorilor francezi.

Ulliel a câștigat un premiu César – echivalentul francez al Oscarului – pentru cel mai bun actor în 2017, pentru rolul principal din filmul „It’s Only the End of the World” al lui Xavier Dolan, în care a jucat alături de Marion Cotillard și Lea Seydoux.

A fost al doilea său César: primul l-a câștigat pentru cel mai promițător actor, în 2004, după ce a jucat în drama „A Very Long Engagement”, alături de Audrey Tautou.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ECONOMIE

Au fost semnate contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale. Câte persoane vor beneficia de bani

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Au fost semnate contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate, anunță, miercuri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate.

Câștigătorii achiziției directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo și UpRomania.

Livrarea cardurilor către beneficiari va fi efectuată de Compania Națională Poșta Română, potrivit unui comunicat de presă transmis de MIPE. Astfel, miercuri a fost semnată „Convenția de etichetare, colectare și distribuție a tichetelor sociale emise pe suport electronic”, între MIPE și reprezentanții Poștei.

„Banii, oferiți în patru tranșe până la sfârșitul acestui an, vor putea fi folosiți pentru cumpărarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde”, potrivit comunicatului citat.

Au fost semnate contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale. Peste 3,1 milioane de persoane vor beneficia de bani

Vor beneficia de ajutoare sociale aproximativ 3,1 milioane de persoane. Este vorba despre pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (număr estimat: peste 2,3 milioane persoane); despre persoanele (copii și adulți), încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (număr estimat: peste 400.000 de persoane) și despre familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

De asemenea, sunt încadrate și familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, precum și persoanelor fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Au fost semnate contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale. Măsura temporară „Sprijin pentru România”

Plata ajutoarelor sociale face parte din măsura temporară „Sprijin pentru România” și are un buget de 3,1 miliarde lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat (prin bugetul MIPE) și din fonduri europene nerambursabile (din Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială aferent perioadei de programare 2021-2027 și din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020).

Acordarea ajutoarelor sociale este reglementată de OUG nr. 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Codul de procedură fiscală. Ce spune ANAF de modificările adoptate de Guvern

Publicat

anaf

ANAF anunță că modificările adoptate miercuri de Guvern la Codul de procedură fiscală au ca scop combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului online și protejarea cumpărătorilor.

ANAF a făcut miercuri precizări cu privire la Ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscale, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, adoptată de Guvernul României.

„Prin actul normativ sunt aduse o serie de modificări și completări Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii poștale a informațiilor specifice referitoare la trimiterile poștale pentru care destinatarul achită expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, contravaloarea bunului livrat.

Codul de procedură fiscală. Ce spune ANAF de modificările adoptate de Guvern: Care este scopul acestei modificări

Scopul acestei modificari legislative este atât prevenirea și combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului on-line, cât și protejarea intereselor cumpărătorilor”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Conform acestuia, prin această măsură se urmărește identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online.

„Prin stabilirea realității relației comerciale dintre cumpărătorul și vânzătorul implicați în comerțul online, ANAF poate avea acces la confirmarea cel puțin a beneficiarului, care are interesul direct să primească factură fiscală și să beneficieze astfel de garanția legală și indirect să determine plata taxelor și impozitele aferente veniturilor încasate de vânzător din comercializarea produselor respective”, susțin reprezentanții ANAF.

Aceștia subliniază că datele colectate respectă normele constituționale privind viața intimă, familială și privată, precum și secretul corespondenței, fără a se referi la conținutul coletului.

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, iar transmiterea datelor se va realiza ulterior adoptării ordinului președintelui ANAF, în care va fi prevăzut modelul declarației.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Maia Sandu, discurs în Parlamentul European: Noi facem parte din Europa, valorile UE sunt valorile noastre

Publicat

maia sandu discurs parlament european
sursa foto: captură video Facebook / Maia Sandu

„Noi facem parte din Europa, valorile Uniunii Europene sunt valorile noastre”, a spus Maia Sandu în plenul Parlamentului European: „Acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova este decizia cea bună”.

„Deși există provocări, Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere. Noi facem parte din Europa, valorile UE sunt valorile noastre. (…) Vă cer sprijin pentru Moldova, pentru cei care doresc să-și păstreze democrația și libertatea. E un lucru important și pentru Europa, pentru a avea un partener stabil și care să contribuie la pace în vecinătatera estică.

În același timp, independența noastră, dezvoltarea pașnică, reformele economice și politice trebuie să aibă o abncoră. Această ancoră este perspectiva clară de aderare la UE”, a spus în plenul Parlamentului European Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Ea a mai spus că, „în mijlocul unor evenimente deramatice” a semnat pe 3 martie cererea de aderare la Uniunea Europeană.

„Am făcut această alegere inspirați fiind de aspirațiile poporului nostru. Am ales aderarea la UE ca un drum spre libertate, prosperitate și pace, un drum pentru care va fi nevoie de multă muncă, de coordonare și bunăvoință, dar un drum pe care merită să facem fiecare pas. (…)

Cu toții am lucrat din greu, pentru că noi credem în Uniunea Europeană, în valorile sale și în viitorul său. Știm că nu e vorba de decizii ușoare, însă acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova este decizia cea bună”, a adăugat Sandu.

Ea a spus că Republica Moldova „aparține de Uniunea Europeană”.

Maia Sandu, discurs în Parlamentul European: „Suntem o țară europeană, cu o limbă europeană, o istorie europeană și un sistem politic european”

„Suntem o țară europeană, cu o limbă europeană, o istorie europeană și un sistem politic european. Cel puțin o treime dintre noi suntem deja cetățeni europeni, iar diaspora noastră se află în rândul dumneavoastră.

Probabil că ne-ați întâlnit. (…) Suntem europeni. Dorim să facem reforme pentru a întâri statul de drept și sistemul de justiție liber de corupție și independent. Economia și comerțul sunt din ce în ce mai conectate pe piața europeană. Pentru noi e extrem de important, pentru că UE reprezintă un proiect de pace.

Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături. Respectăm principiul meritelor”, a mai spus Maia Sandu.

În discursul său, Maia Sandu a criticat Federația Rusă pentru invazia Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări semnate de celebrul pictor Ştefan Câlţia, adjudecate la prețuri consistente la o licitație de artă contemporană

Publicat

lucrare lumea ca teatru a lui caltia sursa artmark

Lucrarea „Lumea ca teatru” de Ştefan Câlţia, probabil cea mai mare operă a artistului apărută pe piaţa de artă, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 75.000 de euro, la licitaţia de artă contemporană organizată de Casa Artmark.

Şi alte două lucrări semnate de Ştefan Câlţia au fost cumpărate la licitaţia de marţi. „Fata cu papagal” şi „Clovn cu papagal” au fost adjudecate la 49.000 de euro, respectiv la 13.500 de euro.

Între lucrările care s-au vândut s-au mai numărat: „Blocuri noi” de Corneliu Baba, la 28.000 de euro, „Hommage a Picasso” de Alexandru Ţipoia, la 25.000 de euro, „David” de Obie Platon, la 9.000 de euro, „Stephane Mallarme” de Adrian Ghenie, la 3.000 de euro.

Lucrări semnate de celebrul pictor Ştefan Câlţia, adjudecate la prețuri consistente la o licitație de artă contemporană: Parte caritabilă

Sesiunea a cuprins şi o parte caritabilă destinată strângerii de fonduri pentru 100 de copii cu autism din România şi Ucraina.

Au fost licitate experienţe memorabile şi zile petrecute în compania unor vedete din România. Delia, Mihai Bendeac, Ana Maria Brânză, Smiley, Andi Moisescu, Cătălin Scărlătescu, Micutzu, Iulia Albu, Cabral, Anna Lesko, Cătălin Botezatu, Mihai şi Elwira Petre, Dan Bittman şi Mircea Lucescu sunt personalităţile care au oferit experienţe unice pentru ca 100 de copii să meargă în tabără. Potrivit rezultatelor licitaţiei, la această secţiune au fost colectate fonduri de 34.500 de euro. Agerpres

Sursa foto: artmark.ro

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate