Connect with us

EVENIMENT

A murit actriţa Oana Ştefănescu

Publicat

Actriţa Oana Ştefănescu a murit, sâmbătă seara, anunţă, duminică dimineaţa, Teatrul Odeon.

„Oana Ştefănescu, actriţă a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi în seara de 23 ianuarie 2021, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun şi discret, până în ultima clipă a vieţii sale”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Odeon.

Potrivit sursei citate, născută pe 19 noiembrie 1960, Oana Ştefănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu, şi a debutat pe scena Odeonului în spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur (data premierei: 11 octombrie 1991).

La Odeon a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Răzvan Mazilu, iar cea mai recentă premieră a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica. Actriţa Oana Ştefănescu avea în pregătire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia şi costumele, Răzvan Mazilu, în care juca alături de soţul ei, actorul Ionel Mihăilescu.

De-a lungul anilor a obţinut mai multe premii: Premiul de debut pentru rolul Floricica în spectacolul „Este ciudat” (1987), Premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul „Căţărarea” la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina din spectacolul „Matca” (1988), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul „Înnebunesc şi-mi pare rău” – Premiul UCIN (1993), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în piesa cu acelaşi nume (1996), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul „Scrisorile călugăriţei portugheze” (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Acestora li se adaugă Premiul de excelenţă pentru întreaga echipă de actori pentru spectacolul „…au pus cătuşe florilor” (regia Alexander Hausvater), la Gala UNITER 1992.

Cea mai recentă apariţie a Oanei Ştefănescu a fost în cadrul emisiunii moderate de actriţa Rodica Mandache, Dialoguri teatrale @ODEON, difuzată online pe 17 noiembrie 2020.

„Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată şi va păstra vie amintirea unei mari actriţe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES

Sursa foto: Stefanescu Oana/facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Motociclist din comuna Întregalde, prins de polițiștii din Alba Iulia în timp ce conducea băut. Ce alcoolemie avea

Publicat

motociclist din comuna Întregalde, prins de polițiștii din alba iulia

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Întregalde s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiștii din Alba Iulia în timp ce conducea o motocicletă, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 30 august 2024, în jurul orei 23.45, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Mureșului din municipiu, au oprit, pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce planuri are noul primar din Abrud, pentru oraș. Radu Tuhuț: Curățenie, educație, sănătate și drumuri

Publicat

ce planuri are noul primar din abrud, pentru oraș. radu

Ce planuri are noul primar din Abrud, pentru oraș? După alegerile locale, Abrudul va avea un nou primar în persoana deputatului Radu Tuhuț, fost președinte al PSD Alba și fost primar la Ciuruleasa. 

Acesta a reușit să îl învingă pe actualul primar, Cristian Albu (PNL). În calitate de primar, Albu a avut un mandat foarte bun, reușind să schimbe total zona centrală a orașului și să aducă o serie de investiții în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Compartiment de Somnologie la Spitalul TBC Cluj. Se deschide și un Laboratorul de Recuperare Medicală Respiratorie

Publicat

spitalul tbc.jpg

Spitalul TBC din Cluj va avea trei noi compartimente pentru tratamentul pacienților în condiții cât mai bune.

Acestea vor deservi pacienți cu patologie respiratorie cronică, fibroză pulmonară idiopatică, TBC sechelar, sindrom și sechele post COVID-19, dar și sindrom de apnee în somn obstructiv asociat obezității.

Compartiment de Somnologie la Spitalul TBC Cluj. Se deschide și un Laboratorul de Recuperare Medicală Respiratorie

Noi servicii medicale vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ANAF vinde mașini confiscate, în luna septembrie. Prețuri cuprinse între 1.250 și 6.000 de euro. LISTA completă

Publicat

foto: anaf vinde mașini confiscate, în luna septembrie. prețuri cuprinse

ANAF vinde mașini confiscate, în luna septembrie. ANAF vinde în luna septembrie autovehicule intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu prețuri între 1.250 și 6.000 de euro.

Autoturismele sunt vândute prin licitație de către ANAF prin serviciile teritoriale de valorificare bunuri din țară.

LISTA autovehiculelor scoase la vânzare în luna septembrie

ANAF vinde mașini confiscate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe