Connect with us

ACTUALITATE

A murit unul dintre cei mai vechi primari din Bihor, după ce a căzut din pom! Edilul din Şimian conducea comuna de 30 ani și la ultimele alegeri nici nu a avut contracandidat

Publicat

balazsi primar simian22072022.jpg

Primarul localităţii Şimian, Balázsi Iosif, care conducea comuna de 30 ani, a murit, vineri, la vârsta de 58 ani, după o suferință de peste trei luni, având coloana vertebrală fracturată în urma unei căzături dintr-un pom. La ultimele alegeri locale, în 2020, edilul, îndrăgit de toată comunitatea, nici nu a avut contracandidat.  
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Elicopter SMURD chemat la Botoșani pentru a salva viața unui bărbat de 77 de ani

Publicat

elicopter 1.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat astăzi la Botoșani pentru a salva viața unui bărbat.

În vârstă de 77 de ani, bărbatul a făcut infarct iar medicii au decis să îl trimită la o unitate spitalicească din județul Iași.

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a unei situații la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, pe terenul UM 01189.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Studiu: 80% dintre studenți vor să se angajeze în timpul studiilor. Top cele mai bine plătite job-uri pentru studenți și absolvenți

Publicat

angajati

80% dintre studenți vor să se angajeze în timpul studiilor, iar domeniile cu cea mai mare pondere în care se pot angaja sunt HoReCa, Customer Service și Retail, potrivit unui studiu.

Peste 130.000 de studenți absolvă în fiecare an, la care se adaugă cei care sunt încă pe băncile facultăților și sunt dispuși să muncească. Conform celui mai recent sondaj realizat de BestJobs în rândul tinerilor studenți, aproape 80% dintre respondenți au de gând să se angajeze în timpul studiilor. Dintre aceștia, 46% vor să se angajeze în domeniul pe care îl studiază, în timp ce pentru aproape 44% nu contează domeniul, ci doar să își asigure independența financiară.

80% dintre studenți vor să se angajeze în timpul studiilor. Deficit mare de personal. TOP 10 domenii cu cele mai multe angajări în rândul absolvenților

„Cu un deficit mare de personal și multe locuri de muncă disponibile ― doar pe BestJobs sunt la această oră 39.200 de joburi ― este un moment interesant, cred, ca absolvenții și studenții să poată lua cu adevărat niște decizii în cunoștință de cauză cu privire la ceea ce doresc să facă”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Top 10 domenii cu cea mai mare pondere de angajări a absolvenților și tinerilor fără experiență sunt la acest moment sunt:

– HoReCa – cu o pondere de peste 30% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 480 de euro.

– Customer Service – cu o pondere de 26% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 650 euro.

– Retail – cu o pondere de 18% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 570 euro.

– Producție&Logistică – cu o pondere de 14% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 565 euro.

– Marketing&Publicitate – cu o pondere de 7% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 600 euro.

– Auto&Transporturi – cu o pondere de 6,5% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 550 euro.

– Financiar&Contabilitate – cu o pondere de 5,4% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 750 euro.

– Inginerie – cu o pondere de 5,1% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 800 euro.

– Juridic – cu o pondere de 4,7% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 850 euro.

– IT – cu o pondere de 3,53% a angajărilor din rândul celor fără experiență. Salariul mediu este de 900 euro.

80% dintre studenți vor să se angajeze în timpul studiilor. Angajatorii se bat pe absolvenții

Conform reprezentanților platformei, deficitul forței de muncă în anumite domenii face angajatorii să se bată pe absolvenții cu specializări precum IT şi inginerie, agricultură, medicină și pharma, robotică şi electrotehnică sau limbi străine.

„O soluție pentru a acoperi deficitul de specialiști mai ales în anumite domenii este învățământul profesional dual, care se poate realiza printr-o relație mai strânsă de colaborare între unitățile de învățământ profesional și agenții economici.

În acest sens, angajatorii trebuie să investească în educarea și formarea viitorilor specialiști, care să se angajeze în cadrul companiei”, mai spune Ana Vișian.

Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sprijin financiar în valoare de aproape 130 de milioane lei pentru producătorii agricoli și crescătorii de animale

Publicat

Producătorii agricoli, crescători de animale din sectoarele suin şi avicol, vor primi un ajutor excepţional în valoare de peste 129,16 milioane lei, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Conform sursei citate, 66,094 milioane lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi 63,071 milioane lei din finanţare externă nerambursabilă.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcţie de capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 150.000 euro.

Totodată, valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcţie de capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 100.000 euro.

Potrivit APIA, suma totală de 129,166 milioane lei este defalcată astfel: 71,759 milioane lei pentru creşterea şi/sau îngrăşare şi/sau reproducţia suinelor iar 57,407 milioane lei pentru creşterea şi/sau reproducţia şi/sau incubaţia păsărilor.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia a asigurat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Pentru ce pot fi acordate despăgubiri

Publicat

1664511252 whatsapp image 2022 09 01 at 12.11.15 1000x600.jpeg

Primăria Alba Iulia a cumpărat joi, 29 septembrie, servicii de asigurare de răspundere civilă pentru Serviciul public de ridicare, transport și depozitare, a vehiculelor staționate neregulamentar, pe raza teritorială a municipiului.

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma SEAP. Pentru o perioadă de 12 luni, polița de asigurare are o valoare de 7.415,55 de lei, fără TVA (1.500 de euro).

Potrivit descrierii ofertei, asigurătorul va acorda despăgubiri, în limitele răspunderii menţionate în poliţă, pentru:

  • sumele compensatorii pe care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe