Connect with us

ACTUALITATE

A patra tranșă de vaccinuri antigripale a ajuns la Alba. 13.220 de doze, distribuite medicilor de familie și spitalelor

Publicat

13.220 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie și spitalelor din județ. Aceasta este a patra tranșă de vaccinuri antigripale trimise de Ministerul Sănătății, în sezonul 2018-2019. Prima tranșă a fost primită în luna septembrie (1.920 de doze), a doua tranșă în 12 octombrie (1.800 de doze), iar a treia în 16 octombrie (11.000 de doze).

Potrivit ultimelor raportări făcute de reprezentanții unităților sanitare și de către medicii de familie din județ, au fost administrate 9.466 de doze de vaccin antigripal.

Reamintim grupele de risc:

·         Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau virusul imunodeficienţei umane;

·         Gravide;

·         Medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;

·         Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt;

·         Toate persoanele cu vârsta mai mare sau egală cu 65 de ani.

Persoanele din grupele de risc vor putea beneficia gratuit de vaccin antigripal. Până în prezent, în județul Alba, nu au existat cazuri de gripă.

La nivel de județ, în luna august, au fost solicitate, 35.484 de doze, în urma centralizărilor efectuate de medicii de familie și de reprezentanții unităților sanitare.

În cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului. Persoanele care prezintă infecții respiratorii trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect.

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii. Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide.

Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

De asemenea, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe