Connect with us

ACTUALITATE

A venit primăvara! Vremea se încălzește. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Publicatfoto: Ionut Vaidean

Primele zile de primăvară ne aduc  temperaturi generoase și o vreme superbă, să putem savura acest anotimp minunat. În perioada 3-6 martie, în cea mai mare parte a țării, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. În primele zile ale săptămânii,  prcipitațiile estimate vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării, în special în sud-vestul țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vă prezentăm mai jos prognoza meteo:

Duminică, 3 martie, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic.

Cerul va avea înnorări temporare, cu precădere în vestul, centrul şi nordul ţării, iar ziua şi în sud, dar numai izolat şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mixte, în primele ore în regiunile sudice, iar noaptea în nord-vest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 5 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea.

În București, vremea se va menţine normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, dar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad. Presiunea atmosferică va scădea.

Luni, 4 martie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate dimineaţa şi noaptea în nord şi vest, unde izolat va ploua slab, iar în zona montană aferentă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări pe crestele înalte de munte, dar la cote mai reduse şi în vestul şi sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade, mai scăzute în depresiuni şi pe litoral, spre 7 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -4 şi 6 grade.

Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va continua să scadă.

În București, vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va continua să scadă.

Marți, 5 martie,  vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua slab, local, ziua în regiunile intracarpatice şi noaptea în sud şi est, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte. Mai ales în cursul zilei, vântul va avea intensificări în zona montană, dar local şi temporar şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 17…19 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate noaptea, când vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

Miercuri, 6 martie,  vremea se va menţine caldă, deşi valorile termice vor marca o uşoară scădere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate ziua în nordul, centrul şi estul ţării, unde local va ploua slab, iar în zona de munte, mai ales în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse, vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări în zona montană, iar la cote mai reduse, local şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni şi 15…16 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre -8 grade.

În București, vremea se va menţine caldă pentru această dată, deşi valorile termice vor marca o uşoară scădere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, când vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad

sursa: stirileprotv.ro

ACTUALITATE

Cum va fi cu Vizer? Cozmin Gușă a câștigat alegerile pentru șefia FRJ cu 118 la 70!

Publicat

foto: Facebook

La capătul unei zile tensionate, actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a fost reales, miercuri seară, pentru un nou mandat, de 4 ani, în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri desfăşurate la Hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov.

Potrivit Agerpres, Gușă, care se află din 2017 la conducerea forului, a fost votat de 118 dintre membrii afiliaţi, în timp ce principalul său contracandidat, George Teşeleanu, a strâns 70 de voturi.

Marian Paul Augustin, cel de-al treilea candidat înscris în cursa prezidenţială, s-a retras înaintea votului în favoarea lui Guşă.

“Nu pot spune că am avut emoţii, dar scorul a fost mai strâns decât mă aşteptam, a contat mult şi părerea lui Marius Vizer. Regret doar agitaţia inutilă a unor colegi/prieteni care ne-a creat nişte mici probleme de imagine. În rest, sper să facem mai multe decât la primul mandat”, a declarat Cozmin Guşă, pentru Agerpres.

După cum se știe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, anunţase că îl susţine la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Judo pe George Teşeleanu.

De altfel, inclusiv în cursul zilei de miercuri, FIJ a reacționat prompt, după ce în spațiul public au apărut apărut o serie de dezinformări, menite să influențeze rezultatul votului. Una dintre știrile false îl prezenta pe actualul președinte FRJ, Cozmin Gușă, ca fiind viitor candidat la șefia forului european de judo, urmând ca fiul său să preia… federația națională.

Așa-zisa știre lăsa să se înțeleagă că șeful FRJ ar urma să candideze la șefia Uniunea Europene de Judo (UEJ), al cărei președinte, rusul Sergey Soloveychik, ar urma să candideze în iunie la șefia FJI. În realitate, pentru conducerea forului mondial există depusă doar candidatura lui Marius Vizer.

Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri de la Poiana Braşov a durat, miercuri, peste 7 ore, și au participat 189 din totalul de 193 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Judo. Numărul de voturi valide a fost de 188.

Fost parlamentar, Cozmin Guşă (50 de ani) se află la al doilea mandat de preşedinte. El a preluat conducerea Federaţiei Române de Judo la 20 februarie 2017, când a câştigat alegerile cu 121 de voturi la 21 în faţa contracandidatului său de atunci, Nicolae Traşcă.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania, avertizează cancelarul Angela Merkel

Publicat

Noi tulpini de COVID-19 reprezintă un risc pentru apariţia unui al treilea val de infecţii şi, prin urmare, Germania trebuie să procedeze cu atenţie astfel încât să nu fie necesară impunerea unui nou lockdown la nivel naţional, a declarat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat miercuri de Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters.

”Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val”, a spus Merkel. ”Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania”, a subliniat cancelarul german.

”AstraZeneca este un vaccin de încredere, eficient şi sigur”, a adăugat ea. ”Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a menţionat de asemenea cancelarul german, în contextul în care din cele peste 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai circa 239.000 au fost administrate până marţi. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Suedia reduce programul cafenelelor şi al restaurantelor pentru a limita răspândirea COVID-19

Publicat

Suedia a anunţat că restaurantele şi cafenelele se vor închide începând din 1 martie la ora 20:30, indiferent dacă vând alcool sau nu, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, relatează dpa.

“Situaţia este gravă”, a declarat miercuri premierul Stefan Lofven, menţionând o rată mare de răspândire a infecţiei. “Există un risc mare pentru un al treilea val (de infectări)”, a spus el.

Agenţia de Sănătate Publică a fost însărcinată să prezinte numărul maxim de persoane care poate fi admis în magazine, centre comerciale şi săli de sport. “Trebuie să evităm aglomeraţia”, a adăugat Lofven.

Johan Carlson, şeful Agenţiei de Sănătate Publică, a declarat că instituţia sa nu doreşte să restricţioneze opţiunile unde se poate lua masa, însă ar putea limita în continuare numărul de oaspeţi din restaurante. El a afirmat că deşi programul de vaccinare este în curs de desfăşurare şi există o scădere a mortalităţii în rândul persoanelor în vârstă, este încă necesar să se respecte recomandările şi regulile privind distanţarea socială.

Suedia, o ţară cu 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat peste 647.000 de cazuri de coronavirus şi 12.793 decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vârsta medie a femeilor care au devenit pentru prima dată mame

Publicat

Vârsta medie a femeilor din Uniunea Europeană care au devenit pentru prima dată mame a crescut gradual în ultimii ani şi s-a situat la 29,4 de ani în 2019, cele mai scăzute vârste fiind înregistrate în Bulgaria (26,3 ani) şi România (26,9 ani), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În contrast, în trei ţări din UE femeile au devenit mame la peste 31 de ani: Italia (31,3 ani), Spania şi Luxemburg (ambele cu 31,1 ani).

În perioada 2015 – 2019, cea mai importantă modificare a vârstei medii a femeilor care au devenit pentru prima dată mame s-a înregistrat în Estonia (de la 27,2 ani la 28,2 ani), Lituania şi Luxemburg (ambele cu 0,9 ani), iar cele mai reduse schimbări au fost în Slovacia (0,1 ani) şi Slovenia (0,2 ani). AGERPRES

Citește mai departe