EVENIMENT
Aberație administrativă. Din Alba Iulia în Alba Iulia, cu rovinietă obligatorie
Pentru a merge din Alba Iulia în Alba Iulia, mai precis în Oarda, aveți nevoie de rovinietă. Mai mulți cetățeni ai cartierului Oarda au semnalat primăriei Alba Iulia o aberație administrativă. Pentru a ajunge acasă, sunt nevoiți să parcurgă câteva sute de metri pe un drum național, respectiv de la podul de peste Mureș, până la benzinăria de la intrarea spre cartier. Aceștia spun că de multe ori, camerele de control al rovinietei sunt amplasate chiar în benzinărie.
Oamenii sunt foarte nemulțumiți pentru că porțiunea respectivă de drum național nu este considerată stradă a orașului, în timp ce terenurile și clădirile de pe margine sunt în intravilan. În același timp, vechiul drum de acces spre Oarda, cel de lângă Mureș, a fost restricționat doar pentru circulația autobuzelor, în condițiile în care era unul dintre factorii care contribuiau la blocarea traficului la ieșirea și intrarea în oraș.
Unuia dintre cei aflați în această situație, i s-a răspuns verbal de către reprezentanții primăriei că ar putea ocoli pe la Drâmbar, Șeușa, Ciugud, Limba, pentru a ajunge în Oarda. Astfel nu ar avea nevoie de rovinietă pentru că în acest caz este vorba despre un drum județean. ”Asta ar însemna să merg acasă printr-o altă localitate, din Alba Iulia în Alba Iulia” spune omul care nu a dorit să îi facem public numele. În plus, este vorba despre o rută cu mult mai lungă și chiar și în aceste condiții ar trebui să traverseze un drum național, respectiv centura municipiului.
”Am vorbit și cu consilerul local care reprezintă Oarda, dar se pare că nu avem ce face”, a adăugat omul. Asta în condițiile în care porțiunea de drum este în administrarea CNAIR, nu a primăriei Alba Iulia.
Rovinieta este o taxă prin achitarea căreia un autovehicul capată dreptul de a rula pe rețeaua de drumuri naționale. Pentru drumurile din intravilanul reședințelor de județe și al municipiilor, sau pentru drumurile județene, nu este necesară.
EVENIMENT
VIDEO Eurodeputatul Siegfried Mureșan pentru Cluj24: Lipsa autostrăzilor și infrastructura proastă ne face mai puțin competitivi
Eurodeputatul Siegfried Mureșan susține că lipsa autostrăzilor și infrastructura proastă face România mai puțin competitivă, căci pe investitori îi costă mai mult și le rămân mai puțin bani în firmă pentru salariile oamenilor, pentru inovare, pentru a se extinde, pentru a investi.
Mureșan a declarat într-un interviu pentru Cluj24 realizat la sediul Parlamentului European de la Bruxelles că cu cât țara noastră reușește să termine mai repede cu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Bosch, cel mai mare furnizor de componente auto, anunță concedieri la nivel global. Care sunt motivele
Bosch, cel mai mare furnizor de componente auto, anunță concedieri. Compania a anunţat vineri că intenţionează să concedieze până la 5.500 de angajaţi.
Este cel mai recent indiciu al dificultăţilor din industria auto germană, afectată de cererea slabă şi de concurenţa din China, transmite Reuters.
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de piese auto, ar urma să renunţe la 3.500 de angajaţi, până la finalul lui…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Românii din diaspora vor putea vota până la ora 23:59 și vineri și sâmbătă, nu doar duminică. Decizie la Înalta Curte
Românii din diaspora vor putea vota la alegerile prezidențiale până la ora 23:59 și în zilele de vineri și sâmbătă, nu doar duminică, dacă mai sunt oameni la coadă pentru a vota. Decizia a fost luată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), anunță USR.
„Decizia ÎCCJ a fost luată după ce USR a atacat în justiție o decizie BEC care restrângea dreptul de vot al românilor din diaspora”, potrivit…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Aeroportul Cluj, în CEAȚĂ. „Vom UPGRADA sistemul actual de aterizare instrumentală dar doar în 2025”
Ceața a fost, este și se pare că va mai fi o problemă pentru traficul aerian de pe aeroportul din Cluj. Sistemul de balizaj sau, așa cum i se spune corect, sistemul de aterizare instrumentală achiziționat în 2014 se pare că nu face față ceții ardelene. Acesta ar fi influențat și de apropierea Someșului Mic care ar crea interferențe.
Există sisteme mai performante și se pare că actualul sistem va fi upgradat până anul viitor. Cluj24 a cerut lămuriri…
Citește mai mult pe Cluj24.ro