Connect with us

ACTUALITATE

Tabloul ”Plugul cu boi” de Nicolae Grigorescu, scos la vânzare la 60.000 – 90.000 de euro

Publicattablou

Tabloul „Plugul cu boi” de Nicolae Grigorescu va fi scos la vânzare la preţul estimativ de 60.000 – 90.000 de euro, la licitaţia de vară organizată de casa Artmark, pe 11 iunie, în Capitală.

Lucrarea a făcut parte, după 1907, din colecţia istorică Maria Danciu, soţia lui Nicolae Grigorescu, iar în anii ’50 – ’80 din colecţia academicianului Dumitru Dumitrescu.

O altă lucrare estimată la o sumă ridicată este semnată tot de Grigorescu – „Ciobănaş cu turma de oi” -, fiind scoasă la vânzare la preţul estimativ de 25.000 – 45.000 de euro. La aceeaşi sumă estimativă este cotat şi tabloul „Nud cu evantai” de Gheorghe Petraşcu.

Între lucrările estimate la sume mari la această licitaţie se mai numără: „Nud cu spatele” de Nicolae Tonitza (20.000 – 35.000 de euro), un alt „Nud cu spatele” de Tonitza dintr-o veche colecţie privată românească, din Cehia, la 20.000 – 30.000 de euro, „Peisaj la Balcic” de Ion Ţuculescu (25.000 – 35.000 de euro), „Nud cu evantai” de Gheorghe Petraşcu (25.000 – 45.000 de euro), „Hanul din Moineşti” de Ştefan Luchian, „În grădină” de Theodor Aman şi „Ţărănci la târg” de Corneliu Baba, fiecare la 20.000 – 30.000 de euro, „Struguri şi pere” de Nicolae Tonitza, „Sportiva” de Camil Ressu şi „Odihnă pe fotoliu verde” de Alexandru Ciucurencu, fiecare la 15.000 – 25.000 de euro, „Natură statică cu crinul păcii” şi „Sena” de Theodor Pallady la 18.000 – 25.000 de euro, respectiv 8.000 – 14.000 de euro, „Golf in Villefranche-sur-Mer” de Ştefan Popescu (10.000 – 18.000 de euro), „Natură statică cu corabie şi fructieră” de Vasile Popescu (8.000 – 15.000 de euro), „Dunărea la Brăila” de Nicolae Dărăscu, „Gladiole” de Francisc Şirato, „Interior din strada Zambaccian” de Gheorghe Petraşcu şi „La fereastră” de Alexandru Ciucurencu, fiecare la 12.000 – 18.000 de euro, „Baigneuse” de Camil Ressu (10.000 – 18.000 de euro) şi „Natură statică cu crăiţe şi carte roşie” de Francisc Şirato la 8.000 – 15.000 de euro.

Lucrările scoase la vânzare sunt expuse până pe 10 iunie la sediul Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă, iar pe 11 iunie la Athenee Palace Hilton, unde va avea loc licitaţia. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Focuri de armă în Berlin: Cel puțin patru persoane au fost rănite

Publicat

Cel puţin patru persoane au fost rănite în urma unui incident armat produs, vineri seară, în oraşul Berlin, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Incidentul armat a avut loc într-o parcare situată în zona Wedding din Berlin. Un individ a tras mai multe focuri de armă.

Patru persoane au fost rănite în incident, au declarat surse citate de publicaţia Berliner Zeitung.

Poliţia a instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle circumstanţele producerii incidentului. Operaţiunile de căutare a agresorului sunt în curs.

Conform unor surse citate de publicaţia Bild, focurile de armă au fost trase în cursul unei altercaţii între grupuri de indivizi, în parcarea unui centru comercial pentru materiale de construcţie. Cel mai probabil este vorba de o reglare de conturi între grupuri infracţionale.

Pompierii au confirmat că patru persoane au fost spitalizate în urma atacului.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 16.000 de români au fost vaccinați în ultima zi, cei mai mulți cu prima doză

Publicat

Aproape 16.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, a anunțat, vineri, CNCAV. Mai mult de două treimi au primit prima doză de vaccin.

Potrivit CNCAV, din cei 15.863 de români vaccinați în ultimele 24 de ore, 11.168 au primit prima doză, iar 4.695 pe cea de-a doua.

De la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 4.993.756 de persoane, din care 4.845.700 cu ambele doze.

Au fost semnalate 13 reacții adverse în ultimele 24 de ore, în timp ce de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate 16.816 reacții adverse.

CNCAV precizează că 55 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prefectul Bucureștiului: Medicii sunt pregătiți pentru valul patru

Publicat

Medicii sunt pregătiți pentru valul patru, afirmă prefectul municipiului București, Alin Stoica. El arată că rata de vaccinare este mai mare în cazul medicilor decât în rândul profesorilor. Va exista o campanie de informare dedicată personalului medical.

„Rata de vaccinare în rândul medicilor este destul de mare, de 90%. În rândul personalului sanitar – asistenți, brancardieri, infirmieri și așa mai departe, rata de vaccinare este mai mică, undeva la 60% și acolo trebuie insistat. Dintre persoanele nevaccinate, cam 7% sunt medici”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

La profesori, rata de vaccinare este undeva spre 60% și speră prefectul să fie în creștere.

Potrivit proiecțiilor specialiștilor, la mijlocul lunii septembrie din cele 1.600 de cazuri, jumătate vor proveni din București-Ilfov. Asta presupune introducerea unor restricții.

„Medicii sunt pregătiți pentru valul patru. Au planuri inclusiv pentru operaționalizarea spitalelor.Ne uităm chiar la simplificarea procedurilor de operaționalizare, pentru că deocamdată doar „Balș” este spital-COVID și dacă va fi nevoie, în cazul în care va crește foarte mult numărul cazurilor, să treacă în regim COVID anumite spitale, bicrocrația să fie cât mai simplificată”, adaugă Stoica.

Prefectul Capitalei afirmă că va exista o campanie de informare dedicată personalului medical. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Drulă, după incidentele trenurilor: în două luni vor fi cumpărate 20 de noi trenuri electrice

Publicat

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat vineri că în cel mult două luni vor fi cumpărate 20 de noi trenuri electrice, moderne.

„În cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpărăm 37 de trenuri. Iar discutăm de finanțare și mă voi lupta să avem acești bani, în special din fonduri europene. 37 de trenuri, rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, tocmai și-au cumpărat recent astfel de rame sistemul feroviar din Italia și din alte părți”, a spus Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, aceasta este parte din „soluția de viitor” și nu cârpeala care se face de zeci de ani, în care sunt reparate locomotive vechi de 40 de ani.

„Consecința subfinanțării cronice din ultimii ani nu este de ieri sau de azi sau din ultimele trei luni sau din ultimele 6 luni, ci de 30 de ani de zile și nu mă feresc să spun asta și am tot spus-o. Ceea ce trebuie noi să facem este să scoatem acest sistem din groapa în care a fost aruncat. Asta nu se poate face din gesturi sau din vorbe, ci cu capitalizare masivă a acestor companii și cu bani de investiții. Nu există eficientizare fără investiții. Eu sunt un liberal și asta este o parte din doctrina liberală. Nu există eficientizare doar din gesturi. A eficientiza costă, fie că e vorba să investești în echipamente care să înlocuiască oameni, fie că e vorba efectiv de capital de lucru: trenuri noi, șine noi ca să fiu specific”, a mai spus ministrul Transporturilor. MEDIAFAX

Citește mai departe