Connect with us

EVENIMENT

Accesul persoanelor care se deplasează în mall pentru vaccinare – permis fără certificat verde

Publicat

Guvernul a aprobat, printr-o nouă hotărâre, ca accesul în centrele comerciale a persoanelor care se deplasează pentru vaccinare în aceste incinte să se facă fără prezentarea certificatului verde, dar cu asigurarea unor culoare de deplasare controlate.

„La mall-uri, la intrare, la centrele comerciale, este obligatoriu verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală, se va permite accesul prin excepţie în centrele şi parcurile comerciale a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi ieşire din mall. Adică se va putea intra la un centru de vaccinare, dar trebuie organizat astfel, se intră se vaccinează, se iese din mall „, a declarat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceeaşi excepţie se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spaţii de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru paşapoarte.

„Acolo se poate intra cu test valabil şi cu dovada programării la centrul de paşapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului”, a spus Arafat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incendiu de vegetație izbucnit la Sebeș. Pompierii intervin cu 3 autoutilitare

Publicat

incendiu de vegetație într un sat de lângă blaj. pompierii intervin

Un incendiu de vegetație a izbucnit la Sebeș. Reprezentanții ISU Alba au transmsi că secția de pompieri a orașului intervine pentru localizarea și stingerea lui.

Potrivit pompierilor, din informațiile preliminare at fi vorba despre un incendiu izbucnit în apropierea unui atelier de tablă metalica situat pe Strada Cloșca.

La fața locului au fost trimise trei autoutilitare de intervenție. La sosirea la fața locului, pompierii au constatat că arde vegetația uscată din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai puține autorizații de construire pentru blocuri și case, față de anul trecut. În ce regiuni din țară s-a construit mai mult

Publicat

mai puține autorizații de construire pentru blocuri și case, față

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 5,7% în primele două luni ale anului.

Scăderea este înregistrată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2024 s-au eliberat 4.385 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Scăderea este de 5,7% faţă de perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2023.

Scăderi s-au înregistrat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat RĂNIT în Bonțida. Și-a prins un picior într-un motocultor și a ajuns la spital

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, pe raza localității Bonțida, unde un bărbat și-a prins membrul inferior stâng într-un motocultor.

Potrivit pompierilor, din primele date ar vorba despre un bărbat de aproximativ 50 de ani, conștient și cooperant.

”La misiune au lat parte o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. Bărbatul a fost transportat la spital de către…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se schimbă ora în weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vară

Publicat

se schimbă ora în weekend. dormim mai puțin, dar trecem

Se schimbă ora în weekend. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din întreaga lume, care constă în ajustarea orarului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe