Connect with us

EVENIMENT

Accident cu trei autoturisme implicate în județul Mureș

Publicatarhiva foto

Un accident rutier s-a produs, sâmbătă la amiază, în municipiul Sighișoara din județul Mureș.

Din primele informații, accidentul s-a produs pe strada Libertății.

În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme.

Potrivit ISU Mureș, din primele informații nu sunt persoane încarcerate.

La fața locului intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Sighișoara.

Știre in actualizare


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Legea privind monitorizarea cu brăţări electronice în cadrul procedurilor judiciare şi execuţional penale, promulgată

Publicat

Legea privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale a fost promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis, a informat, luni, Administraţia Prezidenţială.

Deputaţii au adoptat proiectul pe 21 aprilie, cu unanimitate de voturi. Acesta are ca obiect de reglementare crearea unei infrastructuri care să permită monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, cu ajutorul unor dispozitive mobile sau fixe, precum şi stabilirea responsabilităţilor autorităţilor implicate în proces.

Proiectul, care a trecut de Comisiile juridică şi de apărare cu mai multe amendamente de tehnică legislativă, faţă de forma adoptată de Senat în 2020, reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică – SIME, modul de utilizare a dispozitivelor electronice de supraveghere şi modul de acţiune în situaţia generării unor alerte, precum şi măsuri de protecţie a datelor din cadrul SIME.

SIME este un ansamblu de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere, destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Dispozitivul electronic de supraveghere mobil se montează pe glezna persoanelor supravegheate. Prin excepţie, acest dispozitiv se montează pe braţul persoanei atunci când montarea pe gleznă nu este fizic posibilă sau este contraindicată medical.

Deputaţii au adoptat un amendament conform căruia SIME se mai utilizează în scopul supravegherii la distanţă, potrivit Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit formei iniţiale, adoptată de Senat, SIME se mai utiliza în scopul supravegherii la distanţă a deţinuţilor, potrivit Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, prin amendament fiind astfel eliminat din text cuvântul “deţinuţi”.

În cazul în care persoana protejată este un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani sau o persoană fără discernământ, consimţământul cu privire la utilizarea dispozitivului electronic de supraveghere se exprimă de către reprezentantul legal, cu excepţia situaţiei în care unicul reprezentant legal este chiar persoana supravegheată, caz în care consimţământul se va exprima de către reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială, prevede un alt amendament.

În scopul prevăzut de proiectul de lege, organul de supraveghere şi/sau operatorul tehnic are dreptul să pătrundă în imobilul unde se execută măsura, fără acordul persoanei supravegheate sau al persoanelor care locuiesc împreună cu aceasta.

Comunicarea între organul de supraveghere şi persoana supravegheată sau persoana protejată realizată prin intermediul unor sisteme de comunicare la distanţă poate fi înregistrată. Înregistrarea se realizează cu informarea prealabilă a persoanei supravegheate sau persoanei protejate, fără a fi necesar acordul acesteia. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil lovit de mașină, în timp ce se afla pe bicicletă, într-o localitate din Suceava

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, luni, după-amiază, într-o localitate din Suceava. Un copil a fost rănit după un impact produs între o bicicletă și un autoturism.

UPDATE: Victima este o fetiță în vârstă de 5 ani, aceasta a fost transportată la UPU Suceava în stare gravă.

Potrivit ISU Suceava, accidentul rutier s-a produs pe raza localității Mitocu Dragomirnei, drumul spre mănăstire. Coliziunea s-a produs între un autoturism si o bicicletă pe care se afla un minor. Minorul este în stare de inconștientă.

Șoferul a suferit atac de panică a fost preluat de echipajul SMURD B2 si transportat la spital.

Minorul este evaluat medical de catre echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă .

La fața locului intervin pompierii militari cu o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD (B2 + TIM).

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie rănită grav pe trecerea de pietoni, în Galați

Publicat

Arhivă foto

O femeie din municipiul Galaţi a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au fost anunţaţi prin 112 că pe strada Oltului, din municipiul Galaţi, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.

Victima, o femeie din localitate, a fost acroşată de un autoturism, în timp ce traversa strada, pe marcaj pietonal. A fost condusă la spital, unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a petrecut accidentul. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Pescador dat dispărut în Marea Neagră. Trei membri ai echipajului, găsiți morți

Publicat

scafandri

Un pescador a fost dat dispărut luni dimineața în Marea Neagră. Trei membri au echipajului au fost găsiți morți în zonele Gura Portiței și Vadu.

Pescadorul a fost dat dispărut în Marea Neagră luni dimineața. Conform ISU Constanța, în ambarcațiune ar fi fost 5 persoane.

În operațiunile de căutare a pescadorului și de salvare a echipajului sunt implicate o ambarcațiune ARSVOM, o ambarcațiune a Gărzii de Coastă, un elicopter de la IGAV, un avion care a venit de la Burgas, la solicitarea Gărzii de coastă, și un elicopter de la CNMC.

Conform ISU Constanța, pe mal, în zona Gura Portiței, a fost găsită o persoană decedată, confirmată ca fiind din echipajul pescadorului.

De asemenea, alte două persoane au fost găsite la mal, decedate, una tot în zona Gura Portiței, iar cealaltă în zona Vadu. Ambele persoane făceaua parte din echipajul pescadorului.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe