Connect with us

EVENIMENT

Accident cumplit în ajun de Crăciun, în județul Mureș. Un bărbat și-a pierdut viața și un copil a fost rănit

Publicat

arhiva foto

Un teribil accident rutier s-a produs, în ajunul Crăciunului, pe DN 15 în județul Mureș. Un bărbat a decedat și un copil de 10 ani a fost rănit.

Potrivit IPJ Mureș, accidentul s-a produs DN15 E578, la kilometrul 168+125, în localitatea Ciubotani.

Din primele informații., în accidentul rutier a fost implicat un singur autoturism.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, un bărbat de de 71 de ani, din Piatra Neamț.

Un copil de de 10 ani, din Toplița, a fost rănit.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ECONOMIE

Minivacanță în decembrie. Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie zi liberă

Publicat

Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanţilor în aceste procese.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, unitățile/subdiviziunile administrativ teritoriale care în data de 2 decembrie 2022 au obligaţii de plată scadente la împrumuturile contractate din venituri din privatizare, potrivit scadențarelor anexate la convențiile de împrumut, vor lua din timp măsurile necesare în vederea efectuării plății sumelor scadente.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident teribil în Caraș-Severin. O șoferiță de doar 21 de ani a murit proiectată în afara mașinii, după ce s-a răsturnat

Publicat

Accident mortal, miercuri, pe DN 58 B, în afara localității Gherteniș, județul Caraș-severin.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în timp ce conducea un autoturism pe DN 58 B, în afara localității Gherteniș, din direcția Timișoara – Reșița, o șoferiță de 21 de ani, din comuna Văliug, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul derapând și răsturnându-se pe câmp.

În urma accidentului, tânăra care se afla singură în mașină, a fost proiectată în afara autoturismului, suferind vătămări corporale grave.

Victima a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță, aceasta decedând ulterior.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unor transporturi agabaritice

Publicat

Arhivă foto

Poliția Română anunță că miercuri, începând cu orele 20.00, 21.30 și 23.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza a trei transporturi agabaritice.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că,  miercuri, 19 ianuarie, se vor desfășura 3 transporturi agabaritice, pe traseul: PTF Borș II – A 3 – DN 19 – Centura Oradea – DN 1 – A 3 – DN 1F – mun. Cluj-Napoca – Centura Apahida – Vâlcelele – DN 1C – DJ 161D – DJ 172F – DN 17 – Utriu.

Primul transport va pleca la ora 20:00 și este format dintr-un camion cu lungimea de 42,90 metri, lățimea de 3,50 metri și greutatea de 33,36 tone, al doilea va pleca la ora 21.30 și are lungimea de 48,80 metri, lățimea de 3,50 metri și greutatea de 33,20 tone, iar cel de-al treilea va pleca la ora 23.00 și este format dintr-un camion cu lungimea de 42,80 metri, lățimea de 3,50 metri și greutatea de 33,30 tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Convoaiele vor fi însoțite pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Doi bărbați care au creat conturi similare unei bănci, apoi au furat banii clienților, reținuți

Publicat

untitled

Doi bărbați care au creat pe rețele de socializare conturi similare unei bănci și, sub pretextul actualizării datelor în sistemul bancar au obținut datele secrete ale unor conturi, au fost reținuți de polițiști. Cu banii sustrași de la victime, cei doi au cumpărat produse de lux.

Polițiști Direcției Generale de Poliție a municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Buzău, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracțiuni în domeniul informatic.

Cercetările efectuate în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022 arată că din luna septembrie a anului trecut, doi bărbați ar fi creat pe rețele de socializare conturi similare cu cele ale unei bănci ce operează în România și, sub pretextul actualizării datelor existente în sistemul bancar, a unor oferte de credit sau refinanțare, au obținut date – user, parolă, cod de securitate – ale mai multor persoane, cu care ar fi interacționat prin intermediul unei aplicații online, iar ulterior ar fi accesat conturile bancare ale victimelor.

Cei doi sunt acuzați că folosind datele clienților reali ai băncii au achiziționat produse de lux.

Până la acest moment, 4 persoane vătămate au fost prejudiciate, suma ridicându-se la aproximativ 65.000 euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă, telefoane mobile și bijuterii.

Cei doi bărbați, de 22 și 26 de ani, au fost reținuți.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe