Connect with us

EVENIMENT

Accident în lanț în județul Cluj. Trei autoturisme implicate și două persoane rănite

PublicatUn accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN1 E60, din directia Gilau spre Cluj-Napoca. Coliziune puternică între trei autoturisme, din care a rezultat rănirea a două minore.

Din primele informații, un conducator auto de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe DN1 E60, din directia Gilau spre Cluj-Napoca, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulație, intrand în coliziune fata-spate cu un autoturism condus de o femeie de 47 de ani din comuna Apahida, care în urma impactului, a fost proiectat într-un alt autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Cluj-Napoca.

Potrivit ISU Cluj, în urma evenimentului, doua minore de 14 ani, din Apahida, pasagere in autoturismul condus de femeie, au fost transportate la o unitate medicala in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Sursa foto: Info trafic jud Cluj

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise

Publicat

Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, cu excepţia portului Mangalia, informează joi dimineaţa Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Constanţa, în continuare este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia DN 39 şi A2.

Totodată, alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 740 de consumatori finali din nouă localităţi, precizează DSU pe pagina de Facebook.

O şenilată se deplasează în localitatea Dobromir, în sprijinul ambulanţei SAJ, pentru transportul unei gravide, iar altă şenilată se deplasează în localităţile Viişoara şi Ciocârlia, tot în sprijinul ambulanţei judeţene Constanţa, pentru transportul a două persoane cu probleme respiratorii.

Conform DSU, în judeţul Tulcea, în acest moment este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, iar alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 7.450 de consumatori finali din opt localităţi.

În prezent, în judeţul Tulcea, toate porturile fluviale sunt închise.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

TIR pierdut de sub control, pe DN 7, județul Sibiu. Traficul se desfășoară alternativ

Publicat

Un accident rutier a avut loc joi dimineața, pe DN 7, la intrarea în Tălmaciu, județul Sibiu. Un șofer din județul Teleorman a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit parțial de pe șosea.

Șoferul în vârstă de 45 de ani, în timp ce conducea un  TIR spre Sibiu, a pierdut controlul direcției de deplasare, a derapat și a ieșit parțial de pe carosabil, pe partea dreapta a sensului de mers.

Semiremorca blochează banda destinată direcției Vâlcea – Sibiu, traficul se desfășoară alternativ și este dirijat de polițiștii rutieri.

Din fericire în urma accidentului nicio persoană nu a fost rănită.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanțul viscolului din Dobrogea: Peste 1.300 de persoane în 613 mașini blocate de vremea rea

Publicat

Peste 1.300 de persoane au fost blocate în 613 mașini care au derapat sau au rămas blocate pe drumurile din șase județe din Dobrogea, sud-estul Moldovei și sud-estul Munteniei, în urma viscolului și ninsorii abundente. Pompierii au intervenit în șase județe.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, viscolul și ninsoarea abundentă au produs efecte în județele Brăila, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița și Tulcea.

Salvatorii au intervenit pentru deblocarea a 613 mașini derapate / imobilizate sau blocate pe drum, în care se aflau 1.306 persoane.

De asemenea, pompierii au degajat 12 copaci care au avariat 11 vehicule.

Cel mai afectat de fenomenele meteorologice periculoase a fost județul Constanța, acolo unde pompierii au intervenit cu șenilatele pentru a scoate din zonele înzăpezite șase pacienți, dintre care două gravide din localitățile Viile și Cobadin, un copil în vârstă de 5 ani din localitatea Casicea, care suferise o fractură de picior și 3 pacienți din localitățile Viișoara, Ion Corvin și Văleni cu diferite probleme de sănătate.

Totodată, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, au fost închise toate drumurile naționale și județene din județele Tulcea și Constanța (cu excepția DN 39 din Constanța și autostrada A2, iar circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 t la nivelul județului Brăila pe DN 21 limită cu județul Ialomița și pe DJ 211 Viziru-Oprișenești.

Autoritățile intervin, joi dimineața, cu utilaje de deszăpezire, în județul Tulcea, pentru deblocarea a șapte mașini, în care sunt 15 de persoane. Totodată, două șenilate ISU se deplasează în localitățile Dobromir și Viișoara din județul Constanța, pentru transportul unei gravide și a altor două persoane cu probleme respiratorii, în sprijinul serviciului județean de ambulanță.

IGSU recomandă cetățenilor aflați în zonele vizate de fenomene meteo periculoase să se informeze permanent asupra condițiilor meteorologice şi evoluția acestora, să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, șoferii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: În judeţul Tulcea se intervine pentru deblocarea a şapte autovehicule cu 15 persoane

Publicat

restrictie

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, joi dimineaţa, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţele Tulcea şi Constanţa (cu excepţia DN 39/CT şi autostrada A2), iar circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone la nivelul judeţului Brăila pe DN 21 limită cu judeţul Ialomiţa şi pe DJ 211 Viziru – Oprişeneşti.

Pe raza judeţului Tulcea se intervine pentru deblocarea a şapte autovehicule cu 15 persoane.

“În contextul fenomenelor meteorologice prognozate, în intervalul 27 ianuarie, ora 7,00, – 28 ianuarie, ora 7,00, s-au semnalat efecte la nivelul a şase judeţe (Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa şi Tulcea), unde s-a intervenit pentru deblocarea a 613 autovehicule blocate pe calea de rulare cu 1.306 persoane şi degajarea a 12 copaci, fiind avariate 11 autoturisme şi un bloc de locuinţe”, precizează DSU, pe pagina de Facebook.

În prezent, conform sursei citate, se înregistrează întreruperi în alimentarea consumatorilor finali din judeţele Constanţa şi Tulcea, unde sunt afectaţi 8.190 consumatori (7.450 în Tulcea şi 740 în Constanţa) din 17 localităţi, echipele specializate acţionând pentru remedierea avariilor.

În scopul gestionării eficiente a a situaţiei, la nivel local au fost luate o serie de măsuri:

* transmiterea prognozelor, avertizărilor, înştiinţărilor şi informărilor privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase către autorităţile competente, în vederea dispunerii măsurilor specifice;

* menţinerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

* instituirea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

* activarea Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei parţial prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din 4 judeţe (Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea);

* creşterea capacităţii operaţionale la Nivelul III Alertă Portocalie la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Constanţa;

* emiterea a două mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor meteorologice la nivelul judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Pentru gestionarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, la nivelul celor şase judeţe – Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Galaţi şi Tulcea – structurile Ministerului de Interne au acţionat cu 3.351 de lucrători (2.720 IGPR, 583 IGSU şi 48 IGJR) cu 1.693 mijloace (1.259 IGPR, 422 IGSU şi 12 IGJR). AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate