Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident mortal în Iași. Un șofer a murit după ce s-a izbit cu mașina de un stâlp

Publicat



Un accident rutier soldat cu moartea unui bărbat de 64 de ani s-a petrecut luni, 5 octombrie, în municipiul Iași. Bărbatul a rămas încarcerat până la sosirea echipajelor de intervenție.

Potrivit ISU Iași, un accident rutier s-a petrecut pe Șoseaua Bucium, în municipiul Iași, după ce un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, a intrat într-un stâlp.

La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de stingere cu 6 subofițeri din Iași și o ambulanță din cadrul SAJ Iași.

În urma manevrelor de resuscitare, conducătorul autoturismului a fost declarat decedat.

Sursa foto: Facebook/ Radar Iasi Oficial

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Ce au găsit polițiștii după ce i-au controlat pe taximetriștii din zona aeroporturilor?

Publicat

Poliţiştii au aplicat 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 16.000 de lei, în urma unei acţiuni de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim “Taxi” şi “în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.

“Poliţiştii au verificat 183 de autovehicule şi 204 persoane, iar pentru neregulile constate au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 16.000 de lei”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis joi, 22 octombrie.

Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 44 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Conform legii, autorizaţia taxi sau orice altă copie conformă a autorizaţiei de transport se găseşte obligatoriu la bordul autovehiculului şi este valabilă numai în prezenţa ecusoanelor şi a mai multor documente.

“Este interzis a se executa transport în regim de taxi cu autoturisme destinate transportului în regim de închiriere; acestea nu trebuie să aibă în dotare aparate de taxat sau staţii radio de emisie-recepţie şi să nu aibă înscrisuri, însemne, dotări şi accesorii stabilite pentru taxiuri”, arată sursa citată. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Suedezii n-au aflat de valul doi al pandemiei. Ce le recomandă vârstnicilor?

Publicat

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primăvară şi cu impactul negativ al izolării asupra sănătăţii mintale a celor în cauză, transmite Reuters.

Decizia survine în vreme ce multe state europene reimpun restricţii pentru a limita creşterea vertiginoasă a contagierilor, însă Agenţia de sănătate publică afirmă că nu a găsit dovezi despre un al doilea val al epidemiei în Suedia.

Ţara scandinavă a ales o abordare diferită faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia, mizând pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială, chiar dacă a izolat căminele după ce printre rezidenţi s-au înregistrat numeroase decese.

Numărul de noi infectări a crescut constant în Suedia în ultimele săptămâni, deşi rămâne la niveluri mai scăzute faţă de mărimea populaţiei prin comparaţie cu multe ţări europene, unde zilnic sunt raportate noi recorduri.

Suedia a raportat până acum în jur de 107.000 de cazuri de infectare şi 5.900 de decese. Miercuri au fost anunţate 975 de infectări şi şapte decese, mult sub statisticile de la vârful epidemiei în primăvară, dar peste bilanţurile din timpul verii.

‘Agenţia de sănătate publică a decis că persoanele vârstnice şi cele din grupele speciale de risc vor fi supuse aceloraşi recomandări ca şi restul populaţiei’, le-a declarat joi ministrul sănătăţii Lena Hallengren reporterilor.

Per total, mortalitatea de COVID-19 a fost de multe ori mai mare în Suedia decât în ţările vecine nordice, dar mai scăzută decât în unele state care au adoptat măsuri mai restrictive, precum Spania şi Marea Britanie.

Până acum, persoanelor de peste 70 de ani li se recomanda să evite contactele fizice, transportul public, magazinele şi alte locuri publice, măsuri despre care oficialii spun că au coborât rata infectărilor, dar au avut un impact negativ semnificativ asupra stării de bine a multor vârstnici.

Potrivit Agenţiei, odată cu ratele de infectare mai scăzute, o mai bună cunoaştere despre cum trebuie abordată boala şi un sistem de sănătate care nu se mai află sub aceeaşi presiune ca în primăvară, vârstnicii ar trebui să urmeze acum recomandările generale adresate tuturor suedezilor.

Acestea includ evitarea adunărilor numeroase, rămânerea la domiciliu la primele semne de boală şi păstrarea distanţei fizice.

Ministrul Lena Hallengren a atenţionat totuşi că aceasta nu înseamnă o revenire la normal.

‘Viaţa de zi cu zi nu poate fi aşa cum era înainte de pandemie. Însă există multe moduri de a trăi care nu înseamnă simpla supravieţuire’, a afirmat ea. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Tragedie în Bistrița-Năsăud: Fetiţă de cinci ani opărită cu apă clocotită, cu arsuri pe o jumătate din corp

Publicat

O fetiţă de cinci ani din comuna Rebra a suferit arsuri pe o jumătate de corp, după ce s-a opărit cu apă clocotită, potrivit datelor comunicate joi seara de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Fetiţa are arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală.

La caz a intervenit echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care a preluat victima, în stare de conştienţă şi a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Grupare de traficanţi de migranţi vietnamezi, destructurată. Două persoane au fost reţinute

Publicat

O grupare specializată în trafic de migranţi vietnamezi a fost destructurată de poliţişti, două persoane fiind reţinute, joi, în acest dosar în urma unor percheziţii care au avut loc în judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa din cadrul Poliţiei Române, împreună cu cei ai Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, au efectuat două percheziţii domiciliare în Dâmboviţa şi Prahova într-un dosar de trafic de migranţi, în urma descinderilor fiind ridicaţi aproximativ 10.000 de lei, 6.200 de euro şi 1.300 de dolari.

“Ancheta în cauză a început anul acesta, poliţiştii celor 3 structuri, efectuând cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Gruparea infracţională cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi este bănuită că ar fi a efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, mai multe transporturi ilegale de migranţi de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autorităţile din Bulgaria, migranţii fiind transportaţi ilegal din Grecia către România. Membrii grupării sunt cetăţeni români, stabiliţi în zona Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Prahova şi Dâmboviţa”, precizează sursa citată.

Trei persoane bănuite au fost aduse cu mandat la sediul IGPF, tot aici fiind conduşi şi 10 migranţi de origine vietnameză, depistaţi la una dintre adrese.

În acest dosar au fost reţinute două persoane, ele fiind prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, în vederea punerii în mişcare a acţiunii penale, audierii şi a luării unei măsuri preventive.

Conform IGPR, la data de 13 octombrie a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, un transport ilegal de nouă migranţi de origine vietnameză, unul dintre liderii grupării fiind oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracţională şi ar fi intenţionat să părăsească România, cu destinaţia Germania.

Faţă de acesta şi de conducătorul auto al autoutilitarei folosite pentru transportul ilegal al migranţilor a fost luată de către ofiţerii de cercetare penală măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgovişte, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Migranţii de origine vietnameză au fost audiaţi în calitate de martor, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări. AGERPRES

Citește mai departe