Connect with us

EVENIMENT

Accident pe DN 14 în județul Sibiu: O mașină a intrat într-un cap de pod, apoi s-a răsturnat. Patru victime, printre care și un copil

Publicat

accident pe dn 14 în județul sibiu: o mașină a

Patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite într-un accident rutier produs, luni dimineață, în județul Sibiu. Autoturismul în care se aflau a intrat violent într-un cap de pod, apoi s-a răsturnat.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul a avut loc pe DN14, în localitatea Brateiu.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit ca un conducător auto în vârsta de 41 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN14, pe direcția de mers spre Dumbrăveni, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, lovind un cap de pod. Apoi, autoturismul s-a răsturnat.

În urma accidentului, patru persoane au fost rănite. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, două femei (22 și 39 de ani), precum și un copil de doi ani și jumătate.

Victimele, conștiente și cooperante,…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Trei mașini parcate pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, distruse într-un incendiu. Focul a fost pus intenționat

Publicat

masini incendiu 1
sursa foto/ video: ISU Vâlcea

Trei mașini parcate pe o stradă din Râmnicu Vâlcea au fost distruse într-un incendiu. Focul a fi fost pus intenționat. Polițiștii îl caută pe autor.

Potrivit ISU Vâlcea, pompierii au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, la un incendiu izbucnit în Râmnicu Vâlcea, în cartierul Ostroveni, pe strada Tineretului.

Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 04.00 și anunța izbucnirea unui incendiu la un autoturism.

masini incendiu 2

La sosirea echipajelor de pompieri, focul s-a extins la alte două mașini,

S-au deplasat, de urgență, la locul evenimentului forțe aparținând Gărzii de Intervenție Ramnicu Vâlcea cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiul a fost localizat, in scurt timp de la sosirea pompierilor militari. La ora 04:37, incendiul a fost lichidat.

masini incendiu 3

masini incendiu 3

Au fost afectate de incendiu trei autoturisme, astfel: un autoturism în proportie de 100%, al doilea autoturism 80% si al treilea autoturism 50%.

Conform reprezentanților Politiei locale, dupa vizionarea filmărilor surprinse de camerele stradale, cauza incendiului este acțiune intenționată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Populaţia Beijingului a scăzut pentru prima dată în ultimii 19 ani

Publicat

oameni

Unul dintre cele mai mari orașe ale lunii, Capitala Chinei, orașul Beijing, a înregistrat o scădere a populației în anul 2022, pentru prima dată în ultimii 19 ani. Totodată, întreaga țară se confruntă cu o criză demografică, iar autoritățile au început să ia măsuri.

Populaţia permanentă a oraşului a scăzut de la 21,88 milioane în 2021 la 21,84 milioane în 2022.

Şi numărul migranţilor din Beijing a scăzut anul trecut.

Scăderea de anul trecut este una relativ mică, dar analizată în contextul naţional arată dimensiunea crizei cu care se confruntă societatea.

Anul trecut, populaţia Chinei a scăzut pentru prima dată de la marea foamete din 1961. De vină este o combinaţie de factori, susţin specialiştii.

Politica unui singur copil introdusă de China în anii 80, schimbarea atitudinii faţă de căsătorie şi familie în rândul tinerilor chinezi, inegalitatea de gen şi provocările legate de creşterea copiilor în oraşele aglomerate şi scumpe sunt principalii factori care au provocat criza demografică.

Eforturile depuse de factorii de decizie politică nu au reuşit până acum să inverseze această tendinţă. Autorităţile au încercat să consolideze concediul de maternitate şi să ofere diferite avantaje, inclusiv financiare, familiilor.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

ANSVSA: 10 focare de pestă porcină africană sunt active, în prezent, în România

Publicat

În data de 22 martie 2023 în România erau active zece focare de pestă porcină africană (PPA). Un focar într-o exploataţie comercială şi nouă la nivelul gospodăriilor populaţiei, arată datele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), publicate joi.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână au fost stinse 4 focare de pestă porcină africană (PPA).

Datele ANSVSA relevă faptul că din 2017 şi până în prezent au fost stinse 5.979 de focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 7.171 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ANPC a închis un magazin al lanțului de cafenele Starbucks. Amendă pentru mizerie în vitrine și folosirea unor portocale tratate cu imazalil

Publicat

stabucks

ANPC a amendat cu 5.000 de lei un magazin din sectorul 3 al Capitalei al unui lanț de cafenele, din cauza mizeriei și a portocalelor folosite, tratate cu imazalil.

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a verificat un magazin Starbucks din sectorul 3 al Capitalei, transmite ANPC într-un comunicat de presă.

Comisarii CPCMB au dat o amendă în valoare de 5.000 lei, au oprit definitiv de la utilizare a produselor alimentare neconforme și a oprit temporar prestarea de serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Stabucks închis și menedat de ANPC: Neregulile

– folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină

– utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței.

– existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

Citește mai departe