Connect with us

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Accident teribil într-o localitate din Arad: Un autoturism a fost lovit de tren. O tânără a decedat

Publicat

Un grav accident feroviar s-a produs, marți  după-amiază, în localitatea arădeană Nădab. Din primele informații, un autoturism a fost lovit de tren.

UPDATE 2: Din cercetări a reieșit că o femeie de 22 de ani, din localitatea Nădab, care conducea un autoturism pe D.N.79, a intrat în coliziune cu un tren regional care se deplasa dinspre Timișoara spre Oradea.

Citește și: FOTO: Accident feroviar în județul Arad. Un biciclist a fost lovit mortal de un tren

În urma impactului a rezultat decesul conducătoarei autoturismului care se afla singură în vehicul.

UPDATE: În autoturism este o singură victimă, femeie, aproximativ 22 de ani. Se acționează în continuare pentru extragerea autoturismului de sub tren

Potrivit ISU Arad, accidentul s-a produs în zona localității Nădab.

ar 2

Un autoturism a fost lovit de un tren.

Din primele date, în urma teribilului accident a rezultat o victimă care a rămas prinsă între fiarele contorsionate ale autoturismului.

ar

La fața locului au intervenit două echipaje ale Detașamentului de Pompieri Arad – descarcerarea grea și un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, două echipaje de stingere și modul descarcerare a Gărzii de Intervenție Chișineu Criș și Ineu și un echipaj SMURD tip B de la Garda de Intervenție Chișineu-Criș.

ar 3

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul și luarea măsurilor legale care se impun.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Avertisment ANAF: Zeci de firme interpuse în achiziţii de autoturisme rulate au prejudiciat bugetul de stat cu 16 milioane euro

Publicat

anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat marți, 21 martie 2023, că a confiscat zeci de mașini de lux după ce au descoperit firme „fantomă” în Uniunea Europeană care le vindeau. Acestea au prejudiciat bugetul de stat cu 16 milioane euro.

„În contextul intensificării verificărilor comerţului cu autoturisme de lux rulate, pentru prevenirea şi împiedicarea fraudării bugetului de stat, în perioada 2022- 2023, în România, au fost identificate 78 de firme din alte state membre UE interpuse în achiziţii intracomunitare de autoturisme rulate (în valoare de 80 milioane de euro), care au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 16 milioane de euro.

ANAF recomandă analizarea cu atenţie a acestor achiziţii, având în vedere că tranzacţiile utilizează firme interpuse din Bulgaria şi Slovacia pentru refacturarea autoturismelor, 95% dintre ele fiind de tip „fantomă”.

Astfel, se previne pierderea sumelor plătite la achiziţionarea de autoturisme de lux rulate provenite din Germania şi Franţa, prin intermediul platformelor de vânzare online”, avertizează ANAF.

În context, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF monitorizează intensiv achiziţiile intracomunitare de autoturisme de lux rulate.

firme masini confiscate anaf fb sursa foto

În data de 16 martie, aceştia au verificat 37 de autovehicule cu numere temporare din alte state şi 67 de platforme şi trailere de transport autoturisme rulate, în punctele de trecere a frontierei din Nădlac, Vărşand, Turnu şi Cenad.

Astfel, au fost identificate şi indisponibilizate 78 autoturisme de lux rulate, care aparent tranzitau România către Bulgaria, sau erau refacturate de firme interpuse de tip „fantomă” din Slovacia, Italia sau Ungaria.

„Pentru prevenirea riscului fiscal al descărcării şi valorificării acestora s-au verificat atât furnizorii şi beneficiarii reali, cât şi traseul transportului, iar transportatorii au fost înştiinţaţi că trebuie să descarce în România doar în prezenţa inspectorilor antifraudă fiscală.

Datele din analiza de risc fiscal referitoare la firmele implicate în fraudarea TVA provin din schimbul de date ANAF-RAR şi Eurofisc, din platformele de anunţuri online şi din petiţii sau sesizări”, precizează ANAF. Agerpres

sursa foto: Facebook / Agenția Națională de Administrare Fiscală

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu produs într-o localitate din Vrancea. Un bărbat a ajuns la spital. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore

Publicat

incendiu vrancea casa

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la o casă aflată într-o localitate din Vrancea. Un bărbat a fost transportat la spital.

Potrivit ISU Vrancea, un astfel de eveniment nefericit, generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a produs luni, 20 martie 2023, în jurul orei 00:20, la o locuință din comuna Slobozia Ciorăști.

După anunțarea incendiului la numărul unic de urgență 112, pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Slobozia Ciorăști.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, la locul indicat flăcările se manifestau violent atât la nivelul întregului acoperiș, cât și în interiorul locuinței.

incendiu vrancea casa 1

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările.

În urma evenimentului au ars: 150 metri pătrați din acoperișul locuinței și s-au deteriorat bunuri de uz casnic și mobilier din 4 camere.

Pe timpul intervenției, paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 52 de ani, care a suferit atac de panică și ușoară intoxicație cu fum.

Ulterior, pacientul a fost preluat și transportat cu ambulanța SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.

Citește mai departe

EVENIMENT

Camera Deputaţilor a aprobat modificarea Legii privind protecţia avertizorilor în interes public

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament
Arhivă foto

Proiectul de modificare a Legii privind protecţia avertizorilor în interes public a fost adoptat marți, 21 martie 2023 de Plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au aprobat modificarea legii în forma venită de la Senat.

„Prin excepţie de la prevederile alin. 1, raportarea care nu cuprinde numele, prenumele, datele de contact sau semnătura avertizorului în interes public se examinează şi se soluţionează în măsura în care conţine indicii referitoare la încălcări ale legii”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit modificărilor făcute la Senat, a fost eliminat cuvântul „temeinice” din sintagma „indicii temeinice”.

Modificarea a fost făcută la solicitarea Comisiei Europene.

Prin Legea privind protecţia avertizorilor în interes public, România, în calitate de stat membru, a transpus în legislaţia naţională Directiva UE 2019/1937.

Transpunerea Directivei constituie jalonul 430 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În cadrul evaluării legii efectuate cu prilejul celei de a doua cereri de plată, Comisia Europeană a transmis autorităţilor naţionale obiecţiile sale. În opinia Comisiei Europene, „indicii temeinice” din cuprinsul articolului este de natură a conduce la o examinare subiectivă a raportărilor anonime. În plus, mai spune Comisia Europeană, prevederea nu ar asigura potenţialilor avertizori „nivelul adecvat de certitudine juridică” şi ar putea descuraja raportările.

Proiectul urmează să meargă la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis. Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

Comerţul cu autovehicule şi cu motociclete a scăzut în luna ianuarie a anului 2023

Publicat

motocicleta sursa foto pixabay

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna decembrie 2022, ca serie brută, cu 10,3%, anunță Institutul Național de Statistică.

„Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scǎdere cu 10,3%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-21,6%), comerţul cu autovehicule (-12,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,6%)”, potrivit unui comunicat de presă.

Faţă de luna ianuarie 2022, arată INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna ianuarie 2023 atât ca serie brută cu 20,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7%.

„Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna ianuarie 2022, a crescut în luna ianuarie 2023, atât ca serie brută cu 22,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 28,4%”, conform INS.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe