Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital

Publicat

bn2

Accident, luni seară, pe Drumul Național 17 C, în localitatea Dumitra, județul Bistrița-Năsăud.

Din primele date, au fost implicate un autoturism care era condus de un tânăr de 19 ani, din Mititei și un alt autoturism, condus de o femeie de 27 de ani, din Năsăud.

bn

bn2

Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței și a unei pasagere de 5 ani, ambele fiind transportate la spital.

Conducătorii auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Vreme rece, cu lapoviță și ninsori. Prognoza meteo pentru săptămâna 17 – 23 ianuarie 2022

Publicat

zapada munte iarna

Ne așteaptă o săptămână cu ninsori, mai ales prin centrul și nordul țării, dar și prin zonele montane. Fulguieli răzlețe sau lapovițe sunt posibile și prin restul țării.

Cu toate acestea, temperaturile, mai ales prin sudul țării, vor rămâne peste normalul climatologic al perioadei.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru săptămâna 17-23 ianuarie 2022

Temperaturi:

Ziua de luni vine cu temperaturi minime negative la nivelul întregii țări, de la –1 spre –3, –4 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Transilvaniei și zonele montane, spre –7, –9 grade. Maximele zilei urcă, în cea mai mare parte a țării, spre 5 – 7, 8 grade, cu doar 2 – 3 grade prin Transilvania, Maramureș, iar prin depresiuni –1, –2 grade. La munte avem parte de maxime care nu reușesc să treacă de –4, –5 grade.

Dimineața zilei de marți aduce o ușoară încălzire, mai ales prin Muntenia, unde minimele devin ușor pozitive, 2 – 3 grade.

În restul țării avem în continuare parte de valori negative, de la –1, –2 grade prin Oltenia, Moldova, în timp ce prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania mercurul din termometre coboară spre –3, –5 grade.

În zonele montane avem parte de ger, cu temperaturi sub –10 grade, spre –12, –13 grade. Maximele rămân la valori de 4 – 6 grade, doar prin Moldova, Crișana nu avem mai mult de 1- 2 grade. Prin Transilvania, Maramureș rămânem cu maxime negative (-1 spre –3 grade), iar în zonele montane va fi în continuare foarte rece (-5, –7 grade, iar pe creste spre –10, –12 grade).

Dimineața zilei de miercuri vine cu minime foarte scăzute, cuprinse, la nivelul întregii țări, între –4 și –6, –7 grade. În nordul Transilvaniei, Maramureș, zonele montane vorbim de valori chiar de –8, –9 grade, în timp ce pe creste este ger de-a binelea, cu –13, –15 grade.

Și maximele zilei marchează o ușoară scădere, astfel că abia mai atingem 2 – 4 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori de 0 – 2 grade prin Transilvania, iar în depresiuni și Maramureș avem maxime sub 0 grade (-1, –2 grade).

Prin zonele montane vorbim din nou de temperaturi aproape de ger, de la –6 spre –8, –9 grade.

Diminețile zilelor de joi și vineri aduc tot minime negative, –2 spre –4 grade (cu valori mult mai scăzute în Transilvania, Maramureș și zonele montane, spre –6, –7 grade). Totuși, vineri, mai ales prin sudul Olteniei, al Munteniei și Dobrogei ne vom putea bucura și de minime pozitive, spre 2 – 3 grade.

În ceea ce privește maximele zilei de joi, prin sudul Olteniei, prin Muntenia și sudul Dobrogei putem urca chiar la 9 – 11 grade, în timp ce prin Banat, Crișana, Moldova, restul Olteniei, Munteniei și Dobrogei vor fi 4 – 6, 7 grade.

În continuare cele mai mici valori diurne le vom avea prin Transilvania, Maramureș (1 – 3 grade), respectiv zonele montane (-1, –2 grade, cu –5, –6 grade pe creste).

În weekend avem parte de maxime de la 1 spre 3 , 4 grade, cu cele mai mici valori (-0 spre –2 grade) tot prin Transilvania, Maramureș, în timp ce în zonele montane nu apar schimbări majore, tot de la –5, –7 grade (cu –10, –11 grade pe creste).

Duminică răcirea se resimte mai puternic în Transilvania, Maramureș, zonele montane, nordul și centrul Moldovei (-4, –6 grade), dar și prin estul Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea, Crișana (-0 spre –2, –3 grade).

Singurele zone cu temperaturi ușor pozitive rămân Oltenia și Banatul (1- 2 grade).

Precipitații:
Ziua de luni vine cu ninsori prin zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș, iar odată cu orele după amiezii și pe parcursul serii vorbim de ninsori (chiar moderate cantitativ), prin toate zonele montane, Transilvania, Maramureș, prin nordul Moldovei avem ploi, lapoviță și ninsoare, iar prin Banat și Crișana ploi și lapoviță.

La finalul zilei, ploile și lapovița se mută prin Dobrogea, nordul Munteniei și Oltenia. Cantități mai importante vom avea doar prin zonele montane (10 – 15 l/mp).

Pe parcursul nopții de luni spre marți sunt posibile ninsori slabe și prin estul Munteniei, nordul Dobrogei, pentru ca după amiaza să avem parte de ninsori din nou prin Moldova, zonele montane, Maramureș, Transilvania.

Miercuri avem ninsori slabe doar prin zona Meridionalilor și, izolat, Orientalilor.

Ziua de joi aduce din nou ninsori pe arii extinse prin zonele montane, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, în timp ce prin Banat și SV Olteniei avem parte de ploi și lapoviță.

Și pe parcursul zilei de vineri avem parte de ninsori, în special în Maramureș, Transilvania, zonele montane, Banatul, Crișana, dar fulguieli răzlețe sunt posibile și prin Muntenia.

Ziua de sâmbătă aduce ninsori slabe, pe arii extinse în Moldova, zonele montane, Transilvania, Maramureș, izolat și prin nordul Dobrogei.

Duminică avem condiții de ninsori slabe doar prin zonele montane.

Ne așteaptă o săptămână secetoasă în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, mare parte din Banat, sudul Dobrogei, cu aproape nici un litru pe metru pătrat precipitații. Prin nordul și centrul Moldovei, prin Transilvania, Crișana, Maramureș se pot acumula un 5 – 10 l/mp. Zonele montane sunt cele mai norocoase, aici urmând să se strângă și 30 – 40 de l/mp.

Toate aceste precipitații vor fi predominant ninsori, în toate regiunile.

Strat de zăpadă:
– Deși ne apropiem de ultima decadă a lui ianuarie și am trecut deja și de jumătatea iernii, în continuare sudul țării, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, rămâne fără strat de zăpadă. Săptămâna care urmează aduce un strat efemer de zăpadă tot prin Moldova (1- 3 cm), Transilvania, Crișana, Banat (1- 3 cm), în timp ce prin Maramureș și zonele montane avem parte de zăpadă din belșug (20 – 30 cm, iar pe creste peste 50 – 60 cm).

Citește Romania24.ro pe Google News

sursa: prognozemeteo.ro

Legături utile: Facebook.com/PrognozeMeteo Instagram.com/PrognozeMeteo https://t.me/PrognozeMeteo

Citește mai departe

EVENIMENT

Incident grav într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Femeie intoxicată cu fum, găsită inconștientă într-o încăpere

Publicat

ambulanta accident general 1 e1617451283372
Arhivă foto

O femeie în vârstă de 45 de ani, se află în stare gravă după ce s-a intoxicat cu fum. Incidentul s-a produs, luni după-amiază în localitatea Feldru din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi intervine în localitatea Feldru unde o femeie în vârstă de aproximativ 45 de ani a fost găsită într-o încăpere inundată cum fum (fără incendiu).

Alocat în sprijin echipaj cu medic la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud.

Femeia este inconștientă, cu respirație, a fost stabilizată în urma administrării de oxigen și alte proceduri specifice (echipaje SMURD și SAJ).

Stire in actualizare

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

ANRE a amendat Enel cu 400.000 de lei pentru că nu a aplicat legea privind compensarea facturilor la gaze

Publicat

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a amendat Enel cu 400.000 de lei pentru nerespectarea legii privind compensarea şi plafonarea facturilor la gaze, potrivit unui comunicat al reglementatorului remis, luni, AGERPRES.

ANRE continuă seria de acţiuni de control demarate la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au emis facturi aferente consumului de energie electrică pentru luna noiembrie 2021 conţinând schema de sprijin prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021.

În ceea ce priveşte domeniul gazelor naturale, societăţile Enel Energie şi Enel Energie Muntenia nu au emis facturi clienţilor beneficiari ai schemei de sprijin prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru consumul de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021.

Pentru faptele săvârşite în domeniul gazelor naturale, societăţile în cauză au fost sancţionate cu amendă contravenţională după cum urmează: Enel Energie – 200.000 lei şi Enel Energie Muntenia – 200.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalităţii în sensul facturării consumului de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021 şi aplicarea schemei de sprijin beneficiarilor acesteia.

Pe măsură ce vor fi finalizate şi celelalte acţiuni de control având ca tematică aplicarea schemei de sprijin prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, concluziile şi eventualele sancţiuni şi măsuri aplicate vor fi făcute publice, precizează ANRE. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Prahova: Focar de COVID-19 la Spitalul Orășenesc Băicoi

Publicat

spital baicoi prahova1
sursa foto: Facebook / Spitalul Orasenesc Baicoi

Un focar de COVID- 19 a fost identificat de autorităţile sanitare prahovene la Spitalul Orăşenesc Băicoi, informează, luni, Instituţia Prefectului.

Conform sursei citate, focarul este la Secţia Psihiatrie a unităţii sanitare, fiind identificaţi 11 pacienţi şi doi salariaţi infectaţi cu noul coronavirus.

Toate persoanele au rămas în izolare, sub supravegherea medicului specialist, precizează sursa citată.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate în judeţ 180 de cazuri noi de COVID-19 şi a fost înregistrat un deces asociat.

Conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), numărul paturilor COVID-19 ocupate este de 154. În secţiile ATI sunt ocupate 25 de paturi, din totalul de 26. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe