EVENIMENT
Acorduri de recunoaștere a vinovăției într-una din cele mai mari anchete de vaccinare la chiuvetă

Procurorii din Oradea au dispus sesizarea instanței cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a 35 de inculpați în ancheta de vaccinare la chiuvetă din Petea. Sunt 7 inculpați sub control judiciar și 90 de suspecți.
În cauza privind certificatele false de vaccinare din centrul de vaccinare Petea (Satu Mare), procurorii DNA Oradea au dispus, până în prezent, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a 35 de inculpați, pentru săvârșirea unor infracțiunilor de dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la fals informatic
În acest moment, în cauza inițială, procurorii fac cercetări față de 7 inculpați aflați sub control judiciar și față de 90 de suspecți.
În acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate până în prezent, procurorii au reținut că, în toamna anului 2021, 34 dintre inculpați ar fi remis unui intermediar (care și el a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție) câte 250 de euro, în schimbul obținerii unor adeverințe de vaccinare și implicit certificate digitale europene COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin, precizează DNA.
Din banii respectivi primiți de la cei 34 de inculpați, intermediarul ar fi remis inculpatei Hoblea Daniela-Ioana, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine.
Cei 35 de inculpați au declarat expres, în prezența apărătorilor aleși, că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) și 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Satu Mare.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Bani înainte de Paști, pentru mai multe categorii de români. Plăți anticipate anunțate de ANPIS

Bani înainte de Paști, pentru mai multe categorii de români. Alocațiile, indemnizațiile și ajutoarele sociale vor fi plătite anticipat, astfel încât să ajungă la beneficiari înainte de Paști.
Plățile către poștă vor fi realizate în data de 11 aprilie, iar până pe 17 aprilie acestea vor ajunge la destinatari, anunță Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), potrivit Rador.
Sumele vor intra pe carduri între 14 și 16 aprilie. Printre plățile…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Accident rutier în Blaj. Mașină răsturnată pe carosabil, după impact cu alt autovehicul. Două persoane rănite

Accident rutier în Blaj, semnalat luni seara. Potrivit ISU Alba, sunt două mașini implicate, iar două persoane au suferit leziuni.
La fața locului s-au deplasat forțe de la Stația Blaj pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice.
Cele două persoane sunt conștiente.
Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat pe carosabil, după impact.
sursa imagini: ISU Alba
…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
În ce CONDIȚII se aplică TVA de 9 % la livrarea locuințelor de până la 120 mp și VALOARE de până la 600.000 de lei

Din 1 ianuarie 2025 se aplică o regulă clară și unică privind TVA-ul pentru livrarea locuințelor: TVA-ul va fi de 9% pentru locuințele care îndeplinesc anumite condiții, indiferent când a fost semnat antecontractul și ce TVA s-a aplicat la avansurile deja plătite, scrie Alba24.
”Începând cu 1 ianuarie 2025 nu se mai aplică niciun fel de măsură tranzitorie, indiferent când au fost încheiate antecontracte și ce fel de cotă s-a aplicat la avansurile plătite….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
România are termen cinci ani pentru a reduce la jumătate valorile poluanților din aer. Care vor fi valorile limită

România are termen de la Uniunea Europeană să reducă la jumătate valorile poluanților din aer, până la 1 ianuarie 2030, potrivit unei Directive a Parlamentului European și a Consiliului.
Potrivit președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, documentul trebuie transpus în legislația din România până la 11 decembrie 2026, iar în acest an am putea vedea deja o primă formă a legii, pregătită de Ministerul Mediului.
Citește mai mult pe Alba24.ro