Connect with us

EVENIMENT

Acţiune a poliţiştilor din Brașov şi a Gărzii de Mediu. Amenzi uriașe şi mii de kilograme de deşeuri periculoase, confiscate

Publicat

control garda de mediu nou
Arhivă foto

Poliţiştii braşoveni au verificat 35 de societăţi comerciale şi au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 55.000 de lei şi au confiscat câteva mii de kilograme de deşeuri periculoase, în cadrul unei acţiuni ce a vizat prevenirii şi combaterii faptelor la regimul protecţiei mediului, se arată într-un comunicat remis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

Acţiunea a avut loc joi, pe raza judeţului Braşov, alături de poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Serviciul Ordine Publică, la aceasta participând şi reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu şi Oficiul Fitosanitar Braşov.

În cadrul verificărilor au fost vizate centrele de colectare deşeuri, operatorii economici care efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri periculoase, persoanele fizice autorizate şi juridice înregistrate/autorizate pentru operaţiuni de fabricare, import, depozitare, comercializare şi utilizare cu produse de protecţie a plantelor.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost efectuate verificări rutiere în trafic pentru identificarea operatorilor economici ce transportă substanţe şi deşeuri periculoase.

Acţiune a poliţiştilor din Brașov şi a Gărzii de Mediu. Amenzi uriașe şi mii de kilograme deşeuri periculoase, confiscate: Pentru ce au fost aplicate amenzile

Din totalul sancţiunilor aplicate, 5 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr 92/2001 privind regimul deşeurilor şi 25 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, în cazul a două dintre societăţile comerciale verificate a fost indisponibilizată cantitatea de 3.750 kg deşeuri periculoase şi 2.400 litri deşeuri periculoase din categoria uleiurilor uzate.

Conform sursei citate, s-a procedat la invitarea a trei agenţi economici la sediul Gărzii Naţionale de Mediu în vederea continuării verificărilor. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO: A 11-a prelevare de organe din acest an, realizată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Publicat

prelevare organe targu mures

A 11-a prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a avut loc în noaptea de marți spre miercuri de la un pacient de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat în noaptea de marți spre miercuri rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, internat la ATI după un stop cardio-respirator.

prelevare organe targu mures1

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

prelevare organe targu mures2

Prelevarea de noaptea trecută situează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe primul loc în ţară la numărul de prelevări de organe efectuate în anul 2022, susțin reprezentanții spitalului, într-un comunicat de presă.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook /  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Citește mai departe

EVENIMENT

Tragedie într-o localitate din Neamț. Tânăr de 18 ani, găsit înecat în râul Moldova

Publicat

isu pompieri barca.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața după ce s-a înecat, miercuri după-amiază, în apele râului Moldova, în localitatea Tupilați, județul Neamț.

Potrivit ISU Neamț, în jurul orei 18:30, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre faptul că o persoană s-ar fi înecat în apele râului Moldova, în comuna Tupilați.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tupilați,  Detașamentul de pompieri Roman (un autoturism de serviciu, o barcă și o ambulanță SMURD) și SAJ.

Pompierii voluntari au scos din apă un tânăr de aproximativ 18 ani. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare de către membrii echipajului SMURD și SAJ.

Tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare,  medicul de pe ambulanța SAJ declarând decesul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata acestor amenzi.

Proiectul de lege prevede măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede proiectul.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani, mai prevede proiectul adoptat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație feroviară oprită pe calea ferată Pașcani – Iași: 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

CFR SA anunță că circulația feroviară este întreruptă miercuri seara pe relația Pașcani-Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca-Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Potrivit CFR SA, trenul aparține GFR și circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia.

Trenul era format din 32 de vagoane goale, iar 11 dintre ele au deraiat pe firul II de circulație. Firul I este închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

„Personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, arată compania CFR SA.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe