Connect with us

EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor din județul Vaslui. Amenzi de peste 66.000 de lei și 14 permise de conducere, reținute

Publicat

politia noaptea control general 1000x600 1 768x461
fotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii din Vaslui au aplicat amenzi de peste 60.000 de lei și au reținut 14 permise de conducere, în urma unei acțiuni desfășurate în perioada 22-23 octombrie 2022.

Potrivit IPJ Vaslui, în perioada 22-23 octombrie 2022, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru depistarea și aplicarea măsurilor legale față de persoanele care conduc vehicule în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui în perioada 22 – 23 octombrie 2022, în intervalul orar 15.00 – 04.00, cei 55 de polițiștii participanți au verificat peste 665 de vehicule și legitimat peste 790 de persoane, fiind dispuse 447 de testări alcooltest (dintre care 19 pentru căruțași și 12 pentru bicicliști).

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 66.500 lei, dintre acestea 134 fiind pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, 15 sancțiuni au fost aplicate căruțașilor și 7 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor.

De asemenea, au fost reținute 14 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost conducere sub influența alcoolului (7) și alte cauze (7).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 5 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (4) și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(1).

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Sucutard, în Cluj. Două mașini implicate. Două persoane duse la SPITAL

Publicat

accident e1721039994598.jpg

Un accident rutier a avut loc, luni, pe raza localității Sucutard din jud. Cluj. În eveniment au fost implicate două mașini. Două persoane au fost duse la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe raza localității Sucutard, comuna Geaca. La fața locului s-a deplasat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar în accident au fost implicate două autoturisme.

FOTO. ACCIDENT la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR: România este cu spatele la zid: astăzi va plăti cea mai SCUMPĂ electricitate din Europa! Dacă va avea de unde să o cumpere

Publicat

curent electric e1609776196527 1.jpg

România este cu spatele la zid, spune AUR: astăzi va plăti cea mai scumpă electricitate din Europa. Dacă va avea de unde să o cumpere.

În vremea asta, ministrul energiei, fiul lui Burduja de la Bancorex și protejatul lui Iohannis, ne spune că va face niște reactoare modulare mici prin 2034 și mii de panouri fotovoltaice prin 2030. Numai ce va face mâine nu ne poate spune.

AUR: România este cu spatele la zid: astăzi va plăti cea mai SCUMPĂ electricitate din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Aproape 700 de copaci pregătiți pentru a aduce natura în proiectul IULIUS de reconversie urbană din Cluj

Publicat

pepiniera iulius 04.jpg

Aproape 700 de arbori cresc în pepiniera IULIUS, găzduită de Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

De frumusețea și umbra lor, dar și de aportul adus la calitatea aerului se vor bucura cei care vor lucra, vizita sau dezvolta comunitatea ce se va crea odată cu realizarea celui mai amplu demers de reconversie și regenerară urbană.

VIDEO. FOTO. Aproape 700 de copaci pregătiți pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Contract pe 8 ani pentru cei care doresc să devină cadre MILITARE. Lege promulgată

Publicat

armata nato.jpg

Legea promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis arată că persoanele care urmează să devină cadre militare, la admiterea într-o instituţie de învăţământ pentru formarea ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor în activitate, încheie cu Ministerul Apărării Naţionale contracte cu durata de opt ani de la numirea lor în prima funcţie, potrivit normelor stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naţionale. 

Respectivul act normativ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe