Connect with us

ACTUALITATE

Acţiune a poliţiştilor rutieri în București/ 55 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 6 infracţiuni constatate

Publicat

politia actiuni general

Peste 50 de sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de aproximativ 24.500 lei, şi 6 infracţiuni constatate – este bilanţul unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii Rutiere din noaptea de sâmbătă spre duminică, desfăşurată pe arterele din Capitală.

”În noaptea de 04/05 decembrie, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, informează duminică Brigada Rutieră a Capitalei.

În cadrul activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 24.500 lei, şi au constatat 6 infracţiuni: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constate şi 6 permise de conducere: 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice-contravenţie); 5 pentru infracţiunile la regimul rutier.

Unul dintre cazuri este al unui tânăr de 19 ani, care a fost depistat pe o stradă din Sectorul 3 conducând sub influenţa substanţelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat faptul că acesta a consumat canabis şi benzodiazepină.

În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acţiuni pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din Capitală. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Jocul copiilor cu petardele a produs patru incendii în Botoșani, în ultimele ore

Publicat

271670377 4835974493137062 6869271245524996704 n 800x600.jpg

Patru incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, în această după-amiază, în județul Botoșani.

Flămânzi, Bălușeni, Plopenii Mari și Pacea din municipiul Botoșani sunt zonele în care s-au produs aceste incendii. Jocul copiilor cu petardele și focul deschis în spații deschise sunt cauzele probabile ale producerii acestor evenimente.

Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, Punctului de Lucru Flămânzi și Gărzii de Intervenție Săveni, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La Bălușeni, primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din comună. Aceștia au împiedicat propagarea flăcărilor la locuințele din apropiere.

În total, în urma celor patru incendii a fost distrusă vegetația uscată de pe aproximativ 10 hectare.

Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ! De ce? Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

GREVĂ în învățământul clujean. Ce vor PROFESORII. Lista revendicărilor

Publicat

elevi.jpg

Salariații din învățământul clujean, membri ai sindicatelor Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, vor intra în grevă de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11-13, cu încetarea activității.
Protestul membrilor celor două organizații sindicale este cauzat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor sindicale din educaţie și de a adopta măsuri concrete pentru:
1. ACORDAREA, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic);
2. ALOCAREA procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației;
3. ADOPTAREA UNEI MĂSURI LEGISLATIVE DE NATURĂ REPARATORIE, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017;
4. ACORDAREA SPORURILOR PENTRU CONDIȚII DE MUNCĂ prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017;
5. PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă;
6. SUPLIMENTAREA NUMĂRULUI DE POSTURI DIDACTICE AUXILIARE ȘI NEDIDACTICE necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune.
Urmărește…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Copiii din Parohia Pacea din municipiul Botoșani și-au donat „câștigurile” din colindat unor familii covârșite de probleme

Publicat

271980438 3210233505866462 3041109134549272702 n 1000x600.jpg

Parohia Pacea din municipiul Botoșani a înflorit în ultimii ani, întreaga comunitate fiind  dornică se se implice în acțiunile întreprinse de biserică, fiecare după posibilități și aptitudini.

O amploare a participării o demonstrează copiii și tinerii care vin tot mai mulți la cercurile de pictură sau atelierele de creație, unde învață să picteze icoane sau realizeze minunate lucruri cu mânuțele lor. De menționat și de admirat este faptul că tot ce creează micuții  valorifică și donează celor mai nevoiași sau cu probleme de sănătate din parohie.

Cea mai recentă milostenie făcută de corul parohiei Pacea din municipiul Botoșani, compus din copii și adolescenți, coordonat de profesoara Simona Breșug, s-a consumat în aceste zile.

Tot ce au primit în dar cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, perioadă în care au vestit Nașterea Domnului la familiile din parohie și nu numai, au donat unor familii care se confruntă cu anumite probleme în prezent, lucru lăudat de preotul paroh Mihai Marian Macuc.

„Corul parohiei noastre a colindat în perioada sărbătorilor și a primit colăcei, portocale, dar și bănuți. Din proprie inițiativă au hotărât sa doneze acești bănuți unor oameni care au nevoie mai mult de ei. Astăzi o parte din cor a mers pentru înfăptuirea nobilului gest. Îi felicit pentru asta și le doresc suflet curat în continuare”, a transmis pr Marian.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

‘Semne încurajatoare’ pentru ridicarea restricţiilor în Regatul Unit

Publicat

Sunt „semne încurajatoare” care lasă să se întrevadă ridicarea restricţiilor la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat duminică Oliver Dowden, membru al guvernului Regatului Unit, condus de premierul Boris Johnson, informează AFP.

Evocând aceste restricţii pe SkyNews, printre care telemunca şi introducerea paşaportului sanitar în unele locuri, Oliver Dowden, ministru fără portofoliu în cadrul guvernului, a subliniat „povara pe care acestea o impun industriei hoteliere şi alimentaţiei publice, economiei, şcolilor, etc.”, şi a afirmat că doreşte ca ţara sa „să scape de ele dacă este posibil”.

„Semnele sunt încurajatoare, însă în mod clar vom aştepta să vedem datele înainte de a lua această decizie finală”, a adăugat Dowden, care este de asemenea preşedintele Partidului Conservator.

Aceste restricţii, decise luna trecută, urmează să fie reexaminate pe 26 ianuarie. Potrivit mass-media, relaxarea lor s-ar integra într-o strategie a lui Boris Johnson pentru relansarea lui. Împotmolit într-un scandal provocat de petreceri organizate în Downing Street în plin lockdown, liderul conservator luptă pentru a se menţine la putere.

Furioşi pentru aceste abateri de la reguli în timpul pandemiei, deputaţi conservatori l-au avertizat deja pe Johnson că el nu va putea conta pe sprijinul lor pentru a prelungi restricţiile legate de COVID-19. Acestea vizează doar Anglia, pentru că fiecare naţiune a Regatului Unit decide propriile măsuri în materie de politică sanitară.

Regatul Unit a înregistrat sâmbătă 81.713 cazuri de coronavius în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut bilanţ zilnic din ultima lună. Cu toate acestea, numărul de persoane decedate care fuseseră testate pozitiv pentru COVID-19 în cele 28 de zile care au precedat decesul lor rămâne ridicat, cu 1.843 de decese în ultimele şapte zile, o creştere cu 45% în raport cu săptămâna precedentă.

Liderul Partidului Laburist, principalul partid de opoziţie, Keir Starmer, şi-a exprimat speranţa că aceste restricţii, supranumite „planul B”, vor putea fi ridicate „imediat ce va fi posibil”.

„Cu cât mai devreme vom putea ridica restricţiile, cu atât va fi mai bine. Cred că întreaga ţară îşi doreşte aceasta”, a declarat duminică Starmer la BBC. Dacă este bine să ridicăm restricţiile, vom vota pentru ridicarea restricţiilor. Însă noi ne vom ghida după ştiinţă”, a mai spus el. AGERPRES

Citește mai departe