Connect with us

EVENIMENT

Acțiune ”Blitz” pe drumuri din Dolj: Mai mulți șoferi au doborât recorduri de viteză, alcoolemie și droguri. Polițiștii i-au transformat în pietoni

Publicat

coferi viteza droguri si alcool dolj
sursa foto: IPJ Dolj

Acțiunea ”Blitz” desfășurată de polițiștii din Dolj a dus la sute de amenzi de peste 70.000 de lei. Mai mulți șoferi au vrut, probabil, să doboare recordurile de viteză, alcoolemie sau chiar prezența substanțelor interzise, în timp ce conduceau pe drumuri din Dolj. Aporoape jumătate din amenzile aplicate au fost pentru nerespectarea vitzeie legale.

Potrivit IPJ Dolj, în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost organizate și două acțiuni tip ”Blitz”, una în municipiul Craiova și a doua pe raza de competență a Poliției Orașului Bechet.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei.

Dintre amenzi, 137 au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 38 de permise de conducere, retrase 18 certificate de înmatriculare și s-au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Doi vitezomani au doborât recordul de viteză

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Dobrești, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, în afara localității Dobrești, cu viteza de 170 de kilometri/ oră.

vitezomani dolj

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Un alt exemplu este un tânăr de 28 de ani, din comuna Goiești, care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6B, în localitatea Goiești, cu viteza de 103 km/h, efectuând manevra de depășire în mod neregulamentar.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

La un pas de comă alcoolică, ziua în amiaza mare

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, din comuna Podari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Caracal din municipiul Craiova.
Întrucât acesta prezenta halernă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La primele ore ale dimineții, depistat la volan după ce a consumat cannabis

Vineri, 17 martie, în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 28 de ani, din comuna Moțăței, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rovinari din municipiul Craiova.

droguri drugtest

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul Drugtest. Rrezultatul a ieșit pozitiv la cannabis.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Flaviu Udrea, CANDIDATUL Alianței USR+ARI pentru Florești

Publicat

flaviu udrea e1714146413253.jpg

Flaviu Udrea, consilier local la Florești, și-a depus candidatura din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru funcția de primar al celei mai mari comune din România.

„Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani. Alianța Uniți pentru Florești USR+ARI este alternativa la actuala administrație locală, care în ultimii ani și-a văzut doar interesele proprii și mai puțin pe cele ale cetățenilor. Pe 9 iunie trebuie să facem o schimbare dacă vrem…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții la mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud. Cum au încercat să evite plata impozitului către stat

Publicat

perchezitii mascati droguri.webp.webp

Mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud au fost percheziționate de polițiștii de la Criminalitate Economică ai IPJ Alba. 

Perchezițiile au avut loc joi, 25 aprilie 2024 și au fost comunicate o zi mai târziu, pe 26 aprilie, de către reprezentanții IPJ Alba. Descinderile au legătură cu un dosar mai vechi al polițiștilor, deschis în 2023. 

Au fost efectuate 15 percheziții, pe raza județelor Alba și Bistrița Năsăud, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Investiție de aproape 3,8 milioane de lei

Publicat

parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Municipiul Alba Iulia face un pas către dezvoltarea durabilă, printr-un proiect ambițios al Primăriei în valoare de aproape 3,8 milioane de lei, finanțat prin granturi norvegiene.

În urma investițiilor făcute, consumul de energie primară se va reduce cu aproape 35 % în instituțiile implicate și sistemul de iluminat public din oraș.

Panouri fotovoltaice pe clădiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

miclea 1 e1714138386402.jpeg

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și unul de la Universitatea Politehnica Timișoara – Attila Simó.

Miclea a vorbit despre cum vede el viitorul acestor instituții de învățământ superior, dar s-a referit și la presiunile făcute ca un profesor de la București să nu participe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe