Connect with us

EVENIMENT

Acţiune de voluntariat pentru ecologizarea plajelor litorale şi apelor din România demarează în acest weekend

Publicat

Asociaţia Act For Tomorrow lansează sâmbătă, de Ziua internaţională de Curăţare a Zonelor de Ţărmuri, programul de curăţare de deşeuri a litoralului Mării Negre şi a apelor din ţară, cu susţinerea unui lanţ de magazine din România, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit sursei citate, sâmbătă şi duminică (21-22 septembrie), echipe formate din sute de voluntari vor ecologiza litoralul şi apele Mării Negre şi, totodată, va fi realizat un sistem acţionat de două bărci, cu ajutorul căruia vor fi colectate deşeurile aflate la suprafaţa apei, iar cu ajutorul unei echipe de scafandri vor fi strânse luni, 23 septembrie, şi deşeurile solide aflate la adâncime, .

Voluntarii care doresc să se implice în acţiunea de curăţare din weekend sunt încurajaţi să se înscrie, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie gratuit saci, mănuşi, apă, mâncare şi chiar şi cazare pentru cei care nu sunt din judeţ. Programul va continua cu acţiuni de curăţare a malurilor şi apelor Dunării, în luna octombrie, parteneri ai acţiunii fiind autorităţile publice locale de pe litoral, Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral şi Forţele Navale Române, care participă cu voluntari şi scafandri pentru cartografierea şi curăţarea apelor.

Potrivit unui studiu, prezentat de iniţiatorii acţiunii de ecologizare, Comisia Europeană arată într-un document recent că Marea Neagră conţine, după Marea Mediterană, cele mai multe deşeuri marine din Uniunea Europeană, iar 85% din deşeuri sunt din plastic. La nivel global, statisticile arată că în fiecare an, până la 500.000 de tone de plastic intră în mări. Indexul pentru anul 2015, publicat de organizaţia Our World in Data, arată că doar pe suprafaţa apelor există cantităţi de plastic între 10.000 şi 100.000 de tone, restul fiind în adâncimi. Impactul poluării cu plastic asupra naturii este semnificativ. Prin eliminarea deşeurilor şi acţiunile de prevenire a acumulării acestora, viaţa marină, natura şi sănătatea oamenilor sunt protejate.

„Cel mai recent studiu arată că Marea Neagră conţine, după Marea Mediterană, cele mai multe deşeuri marine din Uniunea Europeană, iar 85% din deşeuri sunt din plastic iar sâmbătă, 21 septembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale de Curăţare a Zonelor de Ţărmuri, începe prima acţiune de curăţare de deşeuri a litoralului Mării Negre, din cadrul amplului program ecologic ‘Acţionăm pentru Ape”, lansat de Asociaţia Act for Tomorrow şi Kaufland România, la nivel naţional”, se mai arată în comunicatul de presă menţionat. AGEREPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (P)

Publicat

cum să amenajezi un colț de relaxare acasă (p)

După o zi obositoare cu toții simțim nevoia unor momente de relaxare. Pentru a ne pune gândurile în ordine sau pentru a putea trece la următoarea activitate plănuită cu familia sau prietenii e necesar un timp de destindere într-un spațiu pe care îl simțim sigur și confortabil.

În continuare sunt prezentate câteva sfaturi pentru amenajarea unui astfel de colț de relaxare.

Alegeți locul potrivit

Primul pas în amenajarea unui colț relaxant este să alegeți locul potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Urs la Oarda, lângă Alba Iulia. Animalul se mișcă greoi, autoritățile cred că ar putea fi rănit

Publicat

foto video: urs la oarda, lângă alba iulia. animalul se

FOTO VIDEO: Urs la Oarda. Un urs a fost văzut joi la Oarda, un cartier al municpiului Alba Iulia.

Autoritățile au emis un mesaj de RO-ALERT, cu privire la animal și au avertizat oamenii să rămână în case. 

Ursul a fost identificat în apropiere de Autostrada Sebeș – Turda, într-o grădină.

În imaginile transmise de jandarmii din Alba, se obsevă că ursul se mișcă greoi în timp ce încearcă să forțeze gardul pentru a ieși.

Autoritățile bănuiesc că a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Restricții de CIRCULAȚIE pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă

Publicat

autostrada transilvania reparatii 3.jpg

Din cauza efectuării unor lucrări de reparații sau asfaltare, CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, dar și la Arad și București-Pitești.

Restricții de circulație

A1 Sebeș-Sibiu, km 283+990 – 285+200 Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos, până la ora 19.00 se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, scrie Alba24.ro. Banda 1 și banda de urgență sunt restricționate, pe calea 2 (sens Sebeș – Sibiu); se circulă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe