Connect with us

EVENIMENT

Acțiuni a polițiștilor din Capitală: Peste 1.300 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate

Publicat

1664970089 masina politia.jpg
Arhivă foto

Polițiștii din Capitală au confiscat miercuri, 7 decembrie 2022, peste 1.300 de kilograme de articole pirotehnice în urma a două acțiuni efectuare în mai multe zone din București.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, miercuri, 7 decembrie 2022, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfășurat activități pentru verificarea modului de respectare a legalității comercializării bunurilor din categoria celor prevăzute în Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, în mai multe zone din Capitală, iar în urma a două acțiuni au ridicat peste 1.300 de kg. de articole pirotehnice, după cum urmează:

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la o adresă din Sectorul 4, unde existau date și indicii că s-ar desfășura activități infracționale pe linia nerespectării regimului materiilor explozive.

La percheziții au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 1.200 de kg. de articole pirotehnice, deținute în mod ilegal de către un bărbat, de 28 de ani.

Acțiuni a polițiștilor din Capitală. Doi tineri, prinși în timp ce vindeau aproximativ 100 de kilograme de articole pirotehnice

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„De asemenea, tot în cursul zilei de miercuri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6, cu sprijinul polițiștilor Secției 25, au depistat, în Sectorul 6, doi bărbați, de 20, respectiv 25 de ani, în timp ce ofereau spre vânzare aproximativ 100 de kg. de articole pirotehnice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 republicată.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, se așteaptă la un meci greu cu Rapid: Jocul lor este mult mai bun

Publicat

dan petrescu e1584611498342.jpg

Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, se aşteaptă la o partidă grea cu Rapid București.

Tehnicianul susține că jocul adversarilor de sâmbătă, 20 iulie, este mai bun de când a fost schimbat antrenorul.


Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, se așteaptă la un meci greu cu Rapid: Jocul lor este mult mai bun

Dan Petrescu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă înainte de meciul de sâmbătă, cu Rapid, că se așteaptă la un meci greu.
„Se pare că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxa pe lux: Declarația privind impozitul special pe case și mașini scumpe. Cum arată formularul și până când trebuie depus

Publicat

taxa pe lux: declarația privind impozitul special pe case și

Taxa pe lux: Declarația privind impozitul special pe case și mașini scumpe. Modelul declarației privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare a fost publicat recent în Monitorul Oficial, împreunp cu instrucțiunile de completare. Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), noul formular 216 se va depune până la 31 septembrie respectiv 31 decembrie. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Luni începe o nouă etapă de ÎNSCRIERI în Programul Rabla Plus 2024. Ce valoare are ecotichetul

Publicat

statie incarcare masina 2.jpg

Luni, 22 iulie, începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024. Administrația Fondului pentru Mediu organizează începând de luni, 22 iulie, ora 10:00, o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus.

Potrivit AFM, sumele alocate pentru etapa a II-a de înscrieri, organizată în perioada 22 iulie – 18 august 2024, sunt următoarele:

– persoane…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șefa CNAS: Românii își vor putea lua rețeta de oriunde din Europa. Când va fi gata noul sistem informatic

Publicat

Șefa cnas: românii își vor putea lua rețeta de oriunde

Șefa CNAS: Românii își vor putea lua rețeta de oriunde din Europa. Instituția a semnat un contract pentru noul sistem informatic, care va avea și această funcțiune. 

Citește mai departe