Connect with us

EVENIMENT

Acţiuni ale Serviciului Antidrog la un festival de muzică electronică din județul Constanța. Doi bărbați au fost arestați

Publicat

Arhivă foto

Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, fiind depistați în timpul unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog la un festival de muzică electronică organizat într-o staţiune din judeţul Constanţa, a informat marţi IGPR.

În perioada 15-20 septembrie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate împreună cu procurori ai DIICOT – ST Constanţa au desfăşurat acţiuni la un festival de muzică electronică organizat într-o staţiune din judeţul Constanţa, în urma cărora au întocmit 10 dosare de cercetare penală, în care sunt cercetate 23 de persoane.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicate nouă mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În urma acţiunilor au fost descoperite şi ridicate 126 de comprimate de ecstasy, 46 de grame de cocaină, 42 de grame de psilocine (ciuperci halucinogene), 94 de grame de canabis, 8 grame şi 2 doze de amfetamină, 6 grame MDMA şi o doză de ketamină.

În urma administrării probatoriului în cauză, doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute peste 5 miliarde de lei în luna decembrie

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie a anului 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 630 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,03 de miliarde de lei, este cu 245 de milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în noiembrie, de 4,785 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, instituţia a programat, în decembrie, o licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în data de 8 decembrie, pentru o emisiune în valoare de 200 milioane de lei, cu scadenţa în 29 noiembrie 2023.

De asemenea, pe parcursul lunii decembrie vor fi lansate 11 emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,2 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (630 milioane de lei în total).

Astfel, au fost programate 10 licitaţii pentru emisiuni de 400 de milioane de lei – în zilele de 5 decembrie (două licitaţii), 8 decembrie, 12 decembrie (două licitaţii), 15 decembrie (două licitaţii), 19 decembrie (două licitaţii), şi 22 decembrie, şi pentru o emisiune de 200 milioane lei, în 22 decembrie. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu izbucnit într-un bloc din Vaslui. Cinci persoane au fost evacuate de pompieri

Publicat

incendiu apartament vaslui2

Un incendiu a izbucnit, miercuri la amiază la un apartament aflat în municipiul Vaslui. Cinci persoane au fost evacuate de pompieri.

Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Vaslui, pe strada Feroviari, bloc 359.

incendiu vaslui apartament

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, focarul principal fiind în bucătărie. O persoană s-a auto-evacuat, alte cinci persoane din scară fiind evacuate de pompieri.

incendiu vaslui apartament1

Nu au fost înregistrate victime sau persoane intoxicate.

incendiu vaslui apartament2

Incendiul a fost localizat.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Grave nereguli la un restaurant și un magazin din Giurgiu: Muște, rugină și alimente expirate

Publicat

control giurgiu anpc
sursa foto: Facebook / Comisariatul Regional Protecția Consumatorului - Regiunea Sud Muntenia

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei, în urma unei acțiuni desfășurate la un restaurant și un magazin din Giurgiu. Inspectorii au constatat mai multe nereguli, printre care folosirea unor produse expirate și prezența muștelor în bucătărie.

Acțiunea a fost transmisă într-un mesaj pe pagina de Facebook a Comisariatului Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia 

În cadrul unei serii de acțiuni de control întreprinse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu pentru cercetarea și soluționarea unor petiții, comisarii au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, la prestarea serviciilor de alimentație publică și comercializare a produselor alimentare la operatorii economici:

– CHEMICAL LTD SRL – restaurant Casa Comana din comuna Comana

actiune anpc giurgiu sursa foto fb3

– SUPECO INVESTMENT SRL – supermarket Supeco, Giurgiu

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate diverse sancțiuni:

– 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei

– oprirea definitivă de la comercializare a preparatelor finite și materiilor prime nesigur

actiune anpc giurgiu sursa foto fb

– oprirea temporară a utilizării spațiilor frigorifice, până la remedierea deficiențelor constatate
– propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni, pentru restaurantul Casa Comana.

Abaterile constatate în timpul controlului au fost:

– Prezența insectelor vii în bucătărie (muște) și urme de rozătoare
– Folosirea unor materii prime și semipreparate fără protecție sanitară

actiune anpc giurgiu sursa foto fb2

– Folosirea unor preparate cu data valabilității depășită, conform etichetelor aplicate
– Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate cu exfoliere de vopsea, zone cu rugină, resturi de produse, hârtii, garnituri de etanșare rupte, rafturi deformate, supraaglomerare cu produs

actiune anpc giurgiu sursa foto fb1

– Lipsa plaselor pentru insecte
– Personal fără echipament de protecție sanitară

actiune anpc giurgiu sursa foto4 fb

– Utilizarea unor ustensile neprofesionale
– Utilizarea unor utilaje de gătire neigienizate, cu rugină, resturi arse de produs/grăsime, scurgeri de lichid.

sursa foto: Facebook / Comisariatul Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia

Citește mai departe

EVENIMENT

AFDJ Galați angajează piloți pentru transportul cerealelor din Ucraina pe Dunăre

Publicat

puterea transport cereale dunare

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați a dat publicității un anunț potrivit căruia angajează piloți maritimi și piloți maritimi aspiranți pentru pilotarea navelor pe sectorul Dunării Maritime, cuprins între rada Portului Sulina și km 175, rada Portului Brăila.

Cei care optează pentru o astfel de carieră profesională trebuie să dețină carnet de marinar și un brevet pilot maritim pentru sectorul de Dunării Maritime și în porturile de pe acest sector, dar și avizul medical și un aviz psihologic care să demonstreze că pot face față rigorilor unui astfel de job.

AFDJ le oferă viitorilor piloți maritimi un pachet salarial atractiv și suportarea de către angajator a cheltuielilor de formare profesională, pentru documentele care trebuie obținute de la Autoritatea Navală Română și vizitele medicale.

Citește continuarea pe Ziarul Puterea

Citește mai departe