Connect with us

EVENIMENT

Acţiuni de amploare pentru destructurarea grupărilor infracţionale: 115 persoane arestate și 283 reținute, într-o săptămână

Publicat

Poliţiştii au desfăşurat, în perioada 4-10 septembrie, 24 de acţiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate 108 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupărilor infracţionale în dosare privind săvârşirea unor fapte grave, precum spălare de bani, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, furt calificat sau trafic de droguri de risc.

„În urma acestor activităţi, faţă de 149 de persoane au fost dispuse măsuri preventive: 40 au fost arestate preventiv şi 57 au fost reţinute, iar faţă de 54 de persoane s-a dispus măsura arestului la domiciliu sau plasarea sub control judiciar. În plus, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare de aproape trei milioane de lei”, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

În ultima săptămână, au fost prinşi în flagrant 995 de autori de infracţiuni şi au fost depistate 82 de persoane urmărite naţional sau internaţional. Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în total, în ultimele şapte zile, 115 persoane au fost arestate şi 283 reţinute.

„În ceea ce priveşte faptele contravenţionale, efectivele MAI au constatat peste 67 de mii de contravenţii, aplicând sancţiuni în valoare de aproape 25 de milioane de lei. De asemenea, au luat măsura confiscării pentru bunuri în valoare de aproximativ două milioane de lei”, a mai spus Dajbog.

Poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au investigat activitatea grupării infracţionale, formată din 28 de persoane, în perioada octombrie 2018 – septembrie 2020.

„În această săptămână, s-a acţionat simultan pe teritoriul României şi al Marii Britanii, fiind efectuate 23 de percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Caraş-Severin şi nouă percheziţii pe teritoriul Marii Britanii. Documentarea activităţii infracţionale, precum şi cooperarea poliţienească şi judiciară internaţională au fost efectuate cu sprijinul Europol, Eurojust şi al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne al MAI din cadrul Ambasadei României la Londra”, a afirmat oficialul MAI.

Monica Dajbog a oferit un exemplu al bunei colaborări cu partenerii externi prin cazul de destructurare de către poliţiştii români şi belgieni a unei grupări infracţionale specializate în furturi din locuinţe.

„Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru comiterea a peste 100 de furturi din locuinţe pe teritoriul Belgiei, în decurs de patru ani. Prejudiciul total este de aproximativ 500.000 de euro. La începutul anului 2020, poliţiştii belgieni care investigau cazurile de furt au început cooperarea poliţienească internaţională cu poliţiştii români de investigaţii criminale, iar în această săptămână, în judeţul Buzău, a fost organizată o acţiune, în cadrul căreia poliţişti ai IPJ Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi cu participarea a doi poliţişti din Belgia, împreună cu DIICOT, au efectuat 11 percheziţii domiciliare. Au fost recuperate bunuri furate, acestea fiind deja trimise în Belgia”, a mai declarat Dajbog.

Ea a arătat că, pe lângă activităţile pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, structurile MAI au continuat acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară.

„În ultimele şapte zile, au fost verificate aproximativ 160 de mii de persoane şi 20 de mii de operatori economici, aplicându-se peste 9.000 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni aplicate au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, pentru participarea la sau organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii ori pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în anumite obiective economice, precum terase, săli de sport, centre comerciale”, a mai spus Dajbog. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

VIDEO: Magazinele Lidl sancționate de Protecția Cosumatorilor

Publicat

Echipe de comisari ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au efectuat o serie de controale la magazine ale lanțului Lidl Discount SRL, la nivel național. În urma verificărilor, până în acest moment, au fost aplicate amenzi de peste 350.000 de lei.

Comisarii au dispus și o serie de măsuri complementare de încetare a practicilor comerciale incorecte, de retragerea de la comercializare a produselor alimentare neconforme, de oprire temporară a prestării serviciului pentru anumite zone din magazine, în general, cele care conțineau vitrine de refrigerare sau de congelare, precum și propuneri de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni, la un magazin din județul Ilfov

Cele mai frecvente abateri constatate au fost:
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate sau într-o fază avansată de deteriorare
– comercializarea unor produse cu termen de valabilitate depășit
– comercializarea unor legume-fructe cu modificări din punct de vedere organoleptic
– prezența unui strat gros de gheață pe lăzile frigorifice
– prezența unor insecte congelate în vitrinele frigorifice, a unor resturi alimentare, praf sau lichide provenite de la defecțiuni de funcționare
– neconcordanța prețurilor de la raft cu cele de la casa de marcat
– nerespectarea regulilor privind promoțiile
– deficiențe privind modul de preparare a produselor de patiserie-brutărie
– utilizarea unor agregate de coacere neigienizate
– deficiențe frecvente de etichetare și informare a consumatorilor

”Mă surprinde să continui să văd astfel de imagini, în marile magazine. Este intolerabil să găsești insecte congelate într-o vitrină depre care reprezentantul operatorului economic spune ca sunt igienizate la fiecare două zile. Tocmai am intrat în luna sărbătorilor de iarnă și îi anunț pe toți operatorii economici că vom intensifica și mai mult controalele, în mod deosebit în zona alimentară”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Niciun pasager care vine din Maroc nu prezintă simptome Covid. Toți vor fi testați la aterizare

Publicat

Arhivă foto

Niciun pasager din avionul care repatriază 122 de români și 62 de europeni din Maroc nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate și li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.

Aeronava TAROM cu care sunt repatriați din Maroc 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni ai altor state europene va ajunge astăzi, 2 decembrie 2021, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în jurul orei 20.00.

„Nicio persoană nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate și li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului”, anuță Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, în cazul în care rezultatul testului este negativ, cetățenii repatriați din Maroc, țară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autoritățile medicale pentru a depista orice semn al apariției eventualelor simptome.

„În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unități medicale pentru investigații și monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvențiere,în vederea stabilirii variantei de tulpină”, conchid autoritățile.

Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, a anunțat marți Ambasada României din această țară. Turiștii români aflați acolo au creat un grup pe o rețea de socializare intitulat „Izolați în Maroc”

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie rănită după ce a fost lovită de o mașină, pe o stradă din Brașov

Publicat

Arhivă foto

O femeie a fost transportată la spital, joi seară, după ce a fost lovită de un autoturism pe o stradă din municipiul Brașov.

Potrivit IPJ Brașov, un bărbat, care conducea un autovehicul pe bulevardul Saturn din municipiul Brașov, a surprins și accidentat o femeie, care era angajată în traversarea străzii în calitate de pieton.

Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident mortal pe DN 12, în Covasna. Două victime, dintre care una decedată după impactul dintre două mașini

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier mortal a avut loc, joi seară pe DN 12, în județul Covasna. O persoană a decedat și o alta a fost rănită după impactul dintre două mașini.

Potrivit IPJ Covasna, la data de 02 decembrie, în jurul orei 17:00 polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier cu victime pe DN 12 la ieșirea din municipiul Sfântu Gheorghe către Miercurea Ciuc.

Din primele informații este vorba despre o coliziune între două autovehicule.

În urma evenimentului rutier au rezultat două victime. O persoană a decedat iar o altă persoană a fost rănită.

Traficul pe DN 12 este blocat.

Stire in actualizare

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe