Connect with us

EVENIMENT

Acțiuni pe drumurile din Argeș. Polițiștii au aplicat în două zile, amenzi de aproximativ 50.000 de lei

Publicat

politia trafic nou
fotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de aproximativ  50.000 de lei și au reținut 20 de permise de conducere, în urma unor acțiuni desfășurate marți și miercuri pe drumurile din județul Argeș.

Potrivit IPJ Argeș, în zilele de 29 și 30 noiembrie 2022, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Acțiuni pe drumurile din Argeș. Recomandări

Având în vedere fenomenele meteo specifice perioadei calendaristice pe care o traversăm, polițiștii rutieri argeșeni recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele de trafic.

Astfel, atunci când există condiții ce afectează aderența la partea carosabilă (apă, respectiv aluviuni cauzate de ploaie, condiții de temperatură scăzute ce favorizează poleiul, sau zăpadă pe partea carosabilă), dar și în condiții de afectează vizibilitatea (ploi, ceață sau ninsori), viteza de deplasare trebuie redusă, astfel încât să preveniți deraparea și la care să puteți frâna în condiții de siguranță.

Cu privire la dotarea cu anvelope de iarnă, polițiștii amintesc că acestea sunt obligatorii în condițiile în care partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei, sancțiunea în situația săvârșirii acestei abateri fiind cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 1.305 și 2.900 de lei).

„De asemenea, recomandăm pietonilor ca în condiții meteo nefavorabile să circule doar pe trotuar sau, în lipsa acestuia, pe acostament, traversările să le efectueze numai pe trecerea pentru pietoni, după ce intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto care se apropie și aceștia opresc în condiții de siguranță”, au precizat polițiștii.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bucureștenii ar putea zbura cu drone-taxi. Proiectul urmează să fie pus în discuție de Primăria Capitalei

Publicat

bucureștenii ar putea zbura cu drone taxi. proiectul urmează să fie

Zbor cu drone în Capitală! Primăria Municipiului București (PMB) va colabora cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” (INCAS), pentru a dezvolta mobilitatea aeriană urbană. Iată când ar putea deveni realitate acest plan care, deocamdată, este de domeniul SF.

Când vom zbura cu drone-taxi prin Capitală

Dezvoltarea mobilității aeriene urbane presupune folosirea în mod eficient a spațiului aerian al orașelor pentru transport atât pentru pasageri cât și pentru mărfuri. La acest lucru începe să lucreze Primăria București, în colaborare cu INCAS, un proiect de acest fel urmând a fi dezbătut în viitoarea şedinţă a Consiliului General al Capitalei.

Conform unui raport de specialitate pentru implementarea conceptului denumit Urban Air Mobilily este nevoie de tehnologii…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bani de la stat pentru românii înșelați de infractori. Cum pot fi obținuți, e vorba de 5 salarii

Publicat

bani de la stat pentru românii înșelați de infractori. cum

Vești importante pentru români. Ministerul Justiţiei a iniţiat consultarea publică privind un proiect prin care se stabileşte metodologia în baza căreia românii înșelați de infractorir vor primi un ajutor de urgenţă, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară. Cum pot fi obținuți acești bani.

Bani de la stat pentru românii înșelați de infractori

Ministerul Justiţiei a pornit consultarea publică asupra unui proiect prin care se stabileşte metodologia pe baza căreia victimele infracţiunilor vor primi pot primi un ajutor de urgenţă, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară.

„Ministerul Justiţiei a iniţiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine este Sânziana Iani, „fetița cu 100 de mandarine” de la Românii au talent. Jurații au aplaudat-o în picioare

Publicat

cine este sânziana iani, „fetița cu 100 de mandarine” de

Show-ul Românii au Talent a debutat în forță, iar săptămână de săptămână urcă pe scenă cei mai talentați concurenți pe care România îi are. În ediția de vineri, 3 februarie, Sânziana Iani, „fetița cu 100 de mandarine” a venit să încânte jurații cu prestația sa. Și i-a reușit din plin! Cine este micuța talentată.

Cine este Sânziana Iani, „fetița cu 100 de mandarine” de la Românii au talent

Show-ul de talente de la Pro TV a ajuns la cel de-al treisprezecelea sezon. În ediția de vineri, 3 februarie, pe scenă au urcat Mihai Adrian de la Românii au Talent și una dintre elevele sale, Sânziana Iani. Tânărul de 26 de ani este de profesie coregraf și a venit alături de micuță pentru a îi impresiona pe jurați.

De altfel, Adrian nu se află la prima sa apariție în cadrul emisiunii…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine sunt concurenții din Ucraina care au primit Golden Buzz la Românii au talent. Au cucerit-o pe Andra, povestea lor e impresionantă

Publicat

cine sunt concurenții din ucraina care au primit golden buzz

S-a dat și cel de-al patrulea Golden Buzz de la Românii au talent 2023. În ediția de vineri, 3 ianuarie, Olya și Valera i-au impresionat până la lacrimi pe cei patru jurați cu acrobațiile lor. Andra a apăsat butonul auriu și i-a trimis cei doi direct în semifinala sezonului 13. Publicul a aplaudat în picioare!

Al patrulea Golden Buzz la Românii au Talent

Olya și Valera sunt doi acrobați din Ucraina, orașul Herson, care au reușit să uimească pe toată lumea cu talentul lor excepțional. Acrobațiile lor i-au făcut pe jurați, dar și pe cei din public să aplaude la scenă deschisă momentul impresionant.

În vârstă de 10, respectiv 15 ani, cei doi ucraineni au venit la Românii au Talent 2023 pentru a arăta lumii întregi un număr spectaculos de acrobație în aer. Impresionant este faptul că cei doi au…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe