Connect with us

ACTUALITATE

Acuzații aduse Occidentului din partea ministrului rus de Externe

Publicat

Arhivă foto

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins, în cadrul Consiliului de Securitate ONU, acuzaţiile Occidentului la adresa Rusiei şi a criticat susţinerea oferită Ucrainei, acuzând că Administraţia de la Kiev beneficiază de „impunitate”.

„Kievul îşi datorează impunitatea partenerilor occidentali”, a declarat Serghei Lavrov, conform cotidianului Le Monde, într-o declaraţie oficială făcută la o reuniune ministerială a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, în New York.

Lavrov a respins acuzaţiile Occidentului privind crimele de război comise de armata rusă în Ucraina şi a denunţat activităţile militare ucrainene în regiunile separatiste începând din 2014.

„Statele Unite şi aliaţii lor, prin complicitatea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului, au acoperit crimele comise de regimul de la Kiev”, a acuzat ministrul rus de Externe, susţinând că populaţia din Donbas „a suferit”. „Washingtonul, Parisul, Berlinul au închis ochii în mod cinic la problema din Donbas”, a acuzat Lavrov, potrivit postului francez LCI, subliniind că a fost „inevitabilă” intervenţia militară rusă, pe care Moscova o numeşte „operaţiune specială”.

Acuzații aduse Occidentului din partea ministrului rus de Externe. Ce a spus secretarul general al Națiunilor Unite

La aceeaşi reuniune, secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a catalogat drept „total inacceptabile” afirmaţiile despre un conflict nuclear şi a avertizat Rusia asupra planurilor de anexare a unor regiuni din sud-estul Ucrainei.

Referendumuri în sensul unirii cu Rusia sunt programate în următoarele zile în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, aflate în mare parte sub ocupaţie rusă şi reprezentând 15% din teritoriul Ucrainei.

„Orice anexare a teritoriului unui stat de către alt stat, prin ameninţare sau prin utilizarea forţei, reprezintă încălcări ale Cartei ONU şi ale legislaţiei internaţionale”, a afirmat Guterres.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat miercuri că nu ar ezita să recurgă la arme nucleare dacă vor exista ameninţări asupra teritoriului rus.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului respinge cererea SUA cu privire la o dezbatere despre China

Publicat

onu

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a respins, joi, iniţiativa organizării unei dezbateri pe tema situaţiei etnicilor uiguri din China. Acest lucru reprezintă un eşec pentru Administraţia Statelor Unite.

Statele Unite şi ţări aliate, inclusiv Marea Britanie, ceruseră Consiliului ONU pentru Drepturile Omului să organizeze o dezbatere pe tema situaţiei etnicilor uiguri din regiunea Xinjiang, situată în nord-estul Chinei.

Dar, pe fondul presiunilor Beijingului, proiectul dezbaterii a fost respins de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Nouăsprezece state au votat împotriva iniţiativei SUA, 17 s-au pronunţat pentru, iar 11 s-au abţinut de la vot.

Decizia reprezintă un eşec pentru Statele Unite şi naţiunile occidentale, care acuză frecvent autorităţile chineze de „crime împotriva umanităţii” care ar fi comise în provincia Xinjiang, conform cotidianului Le Figaro.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunicat ADR Centru: Eveniment unic pentru România – semnarea Acordului de Parteneriat dintre România și Comisia Europeană

Publicat

foto5 e1665059717695 1000x600.jpg

În Regiunea Centru a avut loc un moment istoric pentru dezvoltarea țării noastre. Sala Unirii din Alba Iulia, o locație reprezentativă pentru trecutul și viitorul României, a fost din nou gazdă pentru un eveniment unic și foarte important pentru procesul de dezvoltare regională, realizat cu sprijinul fondurilor europene: semnarea Acordului de Parteneriat între România și Comisia Europeană, document în baza căruia România va beneficia de alocări nerambursabile în valoare de 31,5 miliarde de euro, fonduri europene, în următorii 7 ani, pentru dezvoltarea infrastructurii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zilele Clujului aduc MUSICALURILE Fantoma de la Operă, Mamma Mia, Moulin Rouge, Cats și Grease pe scena din Iulius Parc

Publicat

best of broadway iulius parc.jpg

Unul dintre cele mai dinamice și efervescente oraşe multiculturale din România, guvernat de energie creativă și cu o personalitate vibrantă – Cluj-Napoca – marcheză în acest weekend „Zilele Clujului”. Cu aceeași orientare spre cosmopolitism, artă sub toate formele, dar și spre comunitate, Iulius Mall Cluj s-a alăturat evenimentului, iar în Iulius Parc clujenii se pot bucura, vineri 7 octombrie 2022, de musicalul „Best of Broadway”. Totodată, până pe 9 octombrie, în zona Atrium, vizitatorii pot avea o experiență exotică și uluitoare la expoziția The Taranterra Project.

iulius parc

iulius parc

Iulius…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru bărbatul de 91 de ani cu arsuri grave după explozia de la Roșiori

Publicat

smurd.jpg

Pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru asigurarea masurilor aterizare/decolare elicopter SMURD, mun. Botosani, UM 01189.

Aeronava intervine pentru a prelua bătrânul de 91 de ani, care suferit arsuri în urma exploziei de la Roșiori. Medicii botoșăneni au decis ca bătrânul să fie  transportat la un spital de specialitate din Iași.

Dramă: Bătrân de 91 de ani din Roșiori, arsuri grave în urma unei explozii la o bucătărie de vară

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe