Connect with us

EVENIMENT

Acuzații de trafic de influență: Două persoane trimise în judecată pentru cererea și primirea de bani în schimbul promisiunii de intervenție la ANPC

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii anticorupție au trimis în judecată două persoane pentru infracțiunea de trafic de influență. Aceștia sunt acuzați că au solicitat și primit bani de la un om de afaceri, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă factorii decidenți din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu scopul de a obține redeschiderea activității unei firme.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a două persoane fizice fără calităţi speciale, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada noiembrie 2022 – 6 aprilie 2023, cei doi ar fi pretins, iniţial, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 20.000 euro, care, ulterior, a crescut la 40.000 euro şi un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părţile sociale pe care acesta din urmă le deţinea în cadrul unei societăţi comerciale.

„În schimbul acestor foloase, cei doi inculpaţi i-ar fi promis omului de afaceri că îşi vor exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii societăţii comerciale respective.

Acuzații de trafic de influență. Ce susțin procurorii

De asemenea, cei doi inculpaţi i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni şi pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceştia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce priveşte aceeaşi societate, precizează anchetatorii.

În contextul menţionat şi pentru acelaşi motiv, în perioada 11 aprilie – 23 mai, unul dintre bărbaţi, ar fi pretins de la acelaşi om de afaceri, mai întâi suma de 40.000 euro şi ulterior suma de 100.000 euro, din care, la data de 24 mai, ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranşă de bani, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mircea Hava nu apare pe LISTA vehiculată de PSD și PNL pentru europarlamentare. Care sunt cei mai influenți români de la Bruxelles

Publicat

mircea hava nu apare pe lista vehiculată de psd și

Alianța de guvernare PSD – PNL discută în prezent variantele de candidați pe lista comună a celor două partide pentru alegerile europarlamentare din luna iunie.

Dintre numele vehiculate lipsește cel al lui Mircea Hava, actual europarlamentar PNL și fost primar al municipiului Alba Iulia.

Absența de pe lista europarlamentarilor eligibili a lui Hava complică calculele liberalilor pentru recucerirea funcției de primar la Alba Iulia, pe care PNL a pierdut-o în urmă cu patru ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 464 de posturi la Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Cugir, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 464 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 27 februarie. Sunt vacante 464 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

InfoTech, ediția XXI – 2024, PROIECT de amploare al Organizației Studenților de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

data infonight e1708939951384.png

InfoTech reprezintă un proiect de amploare al Organizației Studenților de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj), care se concentrează pe colaborarea extinsă cu mediul economic clujean.

Proiectul a luat naștere în anul 2003, iar scopul acestuia este să sprijine studenții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în ceea ce privește procesul de integrare pe piața muncii al acestora. InfoTech își propune să creeze un mediu propice…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două femei din Alba, înșelate de escroci. Cum au fost convinse să transfere anumite sume de bani. Recomandările polițiștilor

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

Două femei din Alba, înșelate de escroci. În cadrul campaniei de informare publică desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în scopul prevenirii victimizării din infracțiuni informatice și înșelăciuni, au fost prezentate două cazuri, pentru a atrage atenția cu privire la ușurința cu care cetățenii pot să cadă în plasa escrocilor din mediul online.

Potrivit IPJ Alba, o femeie din Alba Iulia a sesizat poliției faptul că a accesat un joc, prin intermediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe