Connect with us

EVENIMENT

Acuzații grave în Italia pentru fostul soț al Antoniei. Vincenzo Castellano și tatăl său ar fi obținut 15 milioane de euro „la negru”

Publicat

acuzații grave în italia pentru fostul soț al antoniei. vincenzo

Fostul soț al Antoniei și tatăl acestuia au probleme cu legea în Italia. Procurorii au deschis o anchetă pe numele lui Vincenzo și al lui Ciro Castellano, aceștia fiind suspectați că ar fi câștigat milioane de euro din vânzarea „la negru” a unor ceasuri de lux. Profitul obținut de cei doi, tată și fiu, s-ar ridica la 15 milioane de euro în decurs de câțiva ani, iar oamenii legii i-au luat în vizor pe cei doi, dar și pe alți suspecți, în urmă cu un an.

Fostul soț al Antoniei și tatăl acestuia, acuzații grave în Italia

Procurorii italieni au început, în urmă cu aproximativ un an, o anchetă la Castellamare, după ce polițiștii de frontieră au descoperit un posibil grup infracțional care făcea trafic internațional cu ceasuri de lux. Activitatea ar fi generat un profit de aproximativ 15 milioane…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Saveta Bogdan are un nou iubit la 76 de ani. Este ambasador. „I-a plăcut că am un diamant pe dinte”

Publicat

saveta bogdan are un nou iubit la 76 de ani.

Saveta Bogdan este una dintre cele mai apreciate și carismatice interprete de muzică populară de la noi din țară. În vârstă de 76 de ani, solista spune că are un suflet veșnic tânăr, motiv pentru care se bucură de toate lucrurile bune pe care viața i le oferă. Recent, artista a dezvăluit că s-a despărțit de partenerul avocat și acum se iubește cu un ambasador.

Saveta Bogdan iubește din nou

Îndrăgita solistă de muzică populară este în culmea fericirii, după ce a anunțat că iubește din nou. Aceasta a dezvăluit că despărțit de iubitul avocat și acum este împreună cu un ambasador.

După ce a trecut prin două căsnicii eșuate, dezvăluind în trecut că a fost înșelată de 83 de ori de către fostul soț, Saveta Bogdan declară acum că este mai fericită ca niciodată și a oferit mai multe…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor din Botoșani: Au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 9.000 de lei

Publicat

politia trafic nou
fotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii au aplicat vineri, amenzi în valoare de aproximativ 9.000 de lei, în urma unei acțiuni desfășurate pe drumurile din județul Botoșani.

Potrivit IPJ Botoșani, la data de 25 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 9.000 de lei.

Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute un permis de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Reamintim faptul că viteza excesivă este printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere și vă recomandăm să respectați limitele impuse de legislația aflată în vigoare!

Citește mai departe

EVENIMENT

Actrița Sanda Toma a murit la vârsta de 88 de ani

Publicat

sanda toma deces sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Teatrul de Comedie

Actriţa Sanda Toma a murit sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la vârsta de 88 de ani, anunţă sâmbătă reprezentanţii Teatrului de Comedie.

Artista este descrisă drept „unul dintre membrii cei mai importanţi ai familiei Teatrului de Comedie”.

”Cu fiecare om care ne părăseşte se stinge o lume. Datoria noastră, a celor din teatru şi a spectatorilor, este aceea de a o reînvia cu fiecare amintire”, se arată pe pagina de Facebook a teatrului.

Născută la 27 octombrie 1934, la Bucureşti, Sanda Toma a urmat Institutul Sfânta Maria din strada Pitarmoş şi, ulterior, Liceul Gheorghe Lazăr. Apoi, după oscilări şi căutări între Politehnică şi Litere, Sanda Toma intră la Institutul de Teatru I.L. Caragiale, pe care îl absolvă, la clasa profesoarei Aura Buzescu.

A debutat în 1956 la Teatrul Naţional din Craiova, instituţie în care va juca până în 1958, urmând să revină în Bucureşti ca actor angajat al Teatrului Naţional până în 1960.

În 1961, la invitaţia lui Radu Beligan, intră în echipa Teatrului de Comedie unde, până în 1994, „va fi un model de profesionalism, de conduită şi de calitate umană”, arată reprezentanţii teatrului.

După rolul Diana din spectacolul de inaugurare a teatrului, „Celebrul 702”, Sanda Toma face parte din distribuţiile tuturor spectacolelor de succes ale Comediei: „Umbra”, de Evghenii Şvarţ, „Troilus şi Cresida”, de W. Shakespeare, regia David Esrig; „Casa inimilor sfărâmate”, de G.B. Shaw, regia Radu Penciulescu; „Rinocerii”, de E. Ionesco, „Cher Antoine”, de Jean Anouilh, „O noapte furtunoasă”, de I.L Caragiale, „Mutter Courage”, de B. Brecht, „Trei surori” şi „Livada de vişini”, de A.P. Cehov – în regia lui Lucian Giurchescu, sau în „Harold şi Maude”, de Collin Higgins, regia Sanda Manu.

Revine, în 2011, pentru rolul Celine din „Învaţă-mă, Celine”, de Maria Pacome, regia Lucian Giurchescu.

Actrița Sanda Toma a murit la vârsta de 88 de ani. Roluri jucate la Teatrul Național din București

La Teatrul Naţional din Bucureşti a jucat în spectacole create de Sică Alexandrescu („Hangiţa”, de Goldoni, „Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu), Ion Finteşteanu („Tartuffe”, de Moliere), Ion Cojar („Aşteptând la arlechin”, de Noel Coward) şi Alexandru Tocilescu („Comedie roşie”, de Constantin Turturică).

În spectacolele regizorului David Esrig, Sanda Toma a primit confirmarea timpurie, dar şi decisivă în teatru, prin elogiile aduse de însuşi dramaturgul E. Ionesco cu prilejul reprezentaţiei cu „Rinocerii” de la Teatrul Naţiunilor din Paris.

Nu au lipsit, desigur, elogiile celor mai importante reviste de specialitate din România şi de peste hotare, iar definitoriu pentru arta actoricească a Sandei Toma rămâne titlul unui articol referitor la „Troilus şi Cresida”, din revista pariziană „Arts”: „O lecţie de teatru venită din România” (Gilles Sandier, Arts, 24 mai, 1965). Agerpres

sursa foto: Facebook / Teatrul de Comedie

Citește mai departe

EVENIMENT

Colegiul Medicilor solicită suplimentarea numărului de locuri la Rezidenţiat pentru Medicina de familie

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită sâmbătă, suplimentarea numărului de locuri la Rezidenţiat pentru Medicina de familie.

Într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, Colegiul Medicilor din România atrage atenţia că anul acesta au fost scoase la Rezidenţiat doar 321 de locuri pentru Medicina de familie, iar acest număr este insuficient având în vedere datele ce arată necesarul efectiv pentru această specializare la nivel naţional.

Reprezentanţii CMR precizează că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare.

Colegiul Medicilor solicită suplimentarea numărului de locuri la Rezidenţiat pentru Medicina de familie. Se cer soluții pentri pentru acoperirea deficitului de medici

„Este extrem de important să se identifice şi să se pună în practică rapid soluţii pentru acoperirea deficitului de medici implicaţi în asistenţa medicală primară.

Sunt previzionări că în România vor exista unele dintre cele mai mari deficite în resursa umană implicată în acordarea asistenţei medicale primare la nivel european.

Această situaţie pe care nimeni nu şi-o doreşte va reduce accesul pacienţilor la asistenţa medicală de prim contact, cu impact ulterior inclusiv pe creşterea costurilor aferente sistemului de sănătate, dar şi o presiune în plus pe celelalte specialităţi medicale”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Reprezentanţii CMR mai precizează că pentru a preîntâmpina o acutizare a lipsei de medici, mai ales în specialităţile deficitare, din perspectiva actuală a resursei umane, ce ar avea efecte negative atât asupra sistemului de sănătate, cât şi a populaţiei, trebuie realizată o analiză riguroasă a necesarului de medici pe fiecare specialitate şi suplimentarea locurilor la Rezidenţiat în special pentru Medicina de familie, se mai arată în comunicat. Agerpres

Citește mai departe