Connect with us

ACTUALITATE

Acuzații grave la adresa Universității din Oradea. Reacția instituției: e atentat la siguranța națională!

Publicat

Universitatea din Oradea este acuzată că trimite în lume doctori impostori, care au diplome de studii, dar în realitate nu ştiu mai nimic. Într-un amplu reportaj-anchetă, televiziunea naţională din Danemarca a dezvăluit cazul revoltător al unui somalez care a absolvit FMF Oradea, deşi nu avea nici măcar Bacalaureatul, şi a ajuns medic în ţara nordică, unde a tratat greșit 69 pacienţi!

Informația a fost publicată de săptămânalul BIHOREANUL, respectiv de portalul de știri eBihoreanul.ro, care arată că povestea „repune pe tapet problema calităţii absolvenţilor FMF şi ridică, din nou, suspiciunea că, de fapt, instituţia atestă profesional numeroşi impostori…”.

Potrivit sursei citate, „medicul” în cauză, Abdullahi O., acum în vârstă de 40 de ani, s-a născut în Somalia, dar a dobândit şi cetăţenia daneză, locuind în această ţară din copilărie. În 2016, a absolvit Medicina Generală la FMF Oradea, specializare pe care a urmat-o în limba engleză, asemenea tuturor străinilor care aleg să studieze aici. Că nu s-a omorât cu şcoala se vede limpede: la examenul de licenţă a fost notat cu 5 pentru lucrarea scrisă şi cu 10 (!) pentru prezentare, astfel că a avut o medie finală de 7,5. Imediat după ce şi-a primit diploma, Abdullahi s-a întors în Danemarca, dornic să profeseze. „Legislaţia daneză i-a permis lui Abdullahi să obţină repede autorizaţia de doctor, aşa că în 2017 s-a şi angajat ca medic generalist supleant, într-o clinică din oraşul Esbjerg. În patru zile, a consultat aici 69 bolnavi şi aproape toţi s-au plâns conducerii că medicul n-a ştiut nici măcar să-i examineze. Intervievaţi de jurnaliştii danezi, doi pacienţi au povestit că dr. Abdullahi părea să nu înţeleagă nimic din documentele lor medicale şi nici măcar nu le-a făcut aşa-numita anamneză, cel mai probabil pentru că nici nu ştia ce să-i întrebe despre starea lor de sănătate. „Cazuri de malpraxis”, a concluzionat DR TV”, arată sursa citată.

O echipă a DR TV s-a documentat la Oradea în vara anului trecut, încercând să descopere cum e posibil ca un absolvent de Medicină să eşueze în doar patru zile de profesat.  

Singurii oficiali ai Universităţii din Oradea, pe care danezii au reuşit să-i intervieveze au fost prorectorii Ligia Burtă, profesor la Facultatea de Medicină Oradea, şi Eugen Macocian, de la Ştiinţe. Cu diploma lui Abdullahi în mână, Burtă a declarat că nota acestuia la licenţă îi reflectă nivelul cunoştinţelor. „Este un 5. Înseamnă că următoarea instituţie care este interesată de el trebuie să-l verifice, să-l evalueze. Eu m-aş gândi de două ori înainte să-l angajez”. În replică, jurnaliştii au subliniat că pentru ei o diplomă de licenţă nu trebuie să fie doar o „hârtie”, ci dovada că absolventul chiar are cunoştinţele necesare pentru a fi doctor.

Citiți detaliile poveștii și vezi reportajul danezilor în articolul Fabrica de mediocri: Televiziunea naţională din Danemarca acuză Facultatea de Medicină din Oradea că produce absolvenţi care pun bolnavii în pericol (VIDEO)

Și mai halucinantă este reacția de după a conducerii Universității orădene, care, în loc să asigure că este în căutarea de soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se repete, dă vina pe…. sistemul danez, unde un absolvent de medicină poate deveni doctor, fără alte studii.

Mai mult, şefii Universităţii bănuiesc că jurnaliştii danezi au atentat la securitatea naţională!

Detalii, în articolul ”Reacţie halucinantă a Universităţii din Oradea: Pentru că s-au plâns de calitatea absolvenţilor FMF, jurnaliştii danezi sunt acuzaţi de… atentat la securitatea naţională

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe