Connect with us

ACTUALITATE

Acuzații grave la adresa Universității din Oradea. Reacția instituției: e atentat la siguranța națională!

Publicat

Universitatea din Oradea este acuzată că trimite în lume doctori impostori, care au diplome de studii, dar în realitate nu ştiu mai nimic. Într-un amplu reportaj-anchetă, televiziunea naţională din Danemarca a dezvăluit cazul revoltător al unui somalez care a absolvit FMF Oradea, deşi nu avea nici măcar Bacalaureatul, şi a ajuns medic în ţara nordică, unde a tratat greșit 69 pacienţi!

Informația a fost publicată de săptămânalul BIHOREANUL, respectiv de portalul de știri eBihoreanul.ro, care arată că povestea „repune pe tapet problema calităţii absolvenţilor FMF şi ridică, din nou, suspiciunea că, de fapt, instituţia atestă profesional numeroşi impostori…”.

Potrivit sursei citate, „medicul” în cauză, Abdullahi O., acum în vârstă de 40 de ani, s-a născut în Somalia, dar a dobândit şi cetăţenia daneză, locuind în această ţară din copilărie. În 2016, a absolvit Medicina Generală la FMF Oradea, specializare pe care a urmat-o în limba engleză, asemenea tuturor străinilor care aleg să studieze aici. Că nu s-a omorât cu şcoala se vede limpede: la examenul de licenţă a fost notat cu 5 pentru lucrarea scrisă şi cu 10 (!) pentru prezentare, astfel că a avut o medie finală de 7,5. Imediat după ce şi-a primit diploma, Abdullahi s-a întors în Danemarca, dornic să profeseze. „Legislaţia daneză i-a permis lui Abdullahi să obţină repede autorizaţia de doctor, aşa că în 2017 s-a şi angajat ca medic generalist supleant, într-o clinică din oraşul Esbjerg. În patru zile, a consultat aici 69 bolnavi şi aproape toţi s-au plâns conducerii că medicul n-a ştiut nici măcar să-i examineze. Intervievaţi de jurnaliştii danezi, doi pacienţi au povestit că dr. Abdullahi părea să nu înţeleagă nimic din documentele lor medicale şi nici măcar nu le-a făcut aşa-numita anamneză, cel mai probabil pentru că nici nu ştia ce să-i întrebe despre starea lor de sănătate. „Cazuri de malpraxis”, a concluzionat DR TV”, arată sursa citată.

O echipă a DR TV s-a documentat la Oradea în vara anului trecut, încercând să descopere cum e posibil ca un absolvent de Medicină să eşueze în doar patru zile de profesat.  

Singurii oficiali ai Universităţii din Oradea, pe care danezii au reuşit să-i intervieveze au fost prorectorii Ligia Burtă, profesor la Facultatea de Medicină Oradea, şi Eugen Macocian, de la Ştiinţe. Cu diploma lui Abdullahi în mână, Burtă a declarat că nota acestuia la licenţă îi reflectă nivelul cunoştinţelor. „Este un 5. Înseamnă că următoarea instituţie care este interesată de el trebuie să-l verifice, să-l evalueze. Eu m-aş gândi de două ori înainte să-l angajez”. În replică, jurnaliştii au subliniat că pentru ei o diplomă de licenţă nu trebuie să fie doar o „hârtie”, ci dovada că absolventul chiar are cunoştinţele necesare pentru a fi doctor.

Citiți detaliile poveștii și vezi reportajul danezilor în articolul Fabrica de mediocri: Televiziunea naţională din Danemarca acuză Facultatea de Medicină din Oradea că produce absolvenţi care pun bolnavii în pericol (VIDEO)

Și mai halucinantă este reacția de după a conducerii Universității orădene, care, în loc să asigure că este în căutarea de soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se repete, dă vina pe…. sistemul danez, unde un absolvent de medicină poate deveni doctor, fără alte studii.

Mai mult, şefii Universităţii bănuiesc că jurnaliştii danezi au atentat la securitatea naţională!

Detalii, în articolul ”Reacţie halucinantă a Universităţii din Oradea: Pentru că s-au plâns de calitatea absolvenţilor FMF, jurnaliştii danezi sunt acuzaţi de… atentat la securitatea naţională

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Peste 50 de trupe din 14 țări vor concerta la Jazz in the Park de la Cluj-Napoca

Publicat

shay hazan e1660818126168.jpeg

Jazz in the Park încheie seria anunțurilor despre lineupul festivalului cu 26 de artiști noi, dublând astfel numărul trupelor prezente pe scenele din Parcul Etnografic Cluj în 1-4 septembrie.

Cei care se alătură lineupului deja anunțat sunt Skalpel (PL), Shay Hazan (IL), Guts (FR), Andi Moisescu (RO), Anna Hauss (DE), Koszika Jazz Folk Duo (RO), Edina & Friends (RO), Alex Cos & Alex Munte Duo (RO), Purple Jam (RO), Sidewalk Troubadours (RO), Yesterdays (RO), Iulian Matei (RO), Bogdan Vaida (RO), Funk You! (RO), precum și artiștii VRTW: Ezirk, Iorga, Bully, UFe, Karak, Puiu, Socol, împreună cu Dodo, The…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Municipiul Aiud va avea o nouă grădiniță, pentru 100 de copii. Valoarea și termenul de finalizare

Publicat

gradinita aiud sursa foto oana badea e1660819019743 1000x600.jpg

Aiudul va avea o nouă grădiniță cu program normal, construită de la zero, în care vor învăța și se vor juca peste 100 de copii (4 grupe).

Lucrările vor fi finalizate într-un termen de aproximativ 3 luni, spun reprezentanții administrației locale. 

Potrivit primarului Oana Badea, este singura grădiniță din județul Alba construită printr-un proiect al Ministerului Educației. Primăria contribuie cu terenul și cu introducerea utilităților.

Lucrările sunt ușor întârziate din cauza schimbării constructorului, însă, spune primarul, noul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A fost aprobată prima rectificare de buget din an

Publicat

ministrul finante adrian caciu

A fost aprobată prima rectificare a bugetului de stat din acest an, dar și rectificarea bugetului de asigurări sociale de stat, anunță ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Cheltuielile pentru investiții cresc cu 3,4 miliarde de lei.

Comisia Națională de Prognoză estimează o creștere reală de 3,5% în acest an, față de 4,6 % cât a fost la bugetul inițial și un PIB în valoare nominală la final de an de 1.372,5 miliarde de lei.

Veniturile bugetului general consolidat se majorează pe sold cu suma de 30,4 miliarde lei, din care din economia internă 29,1 miliarde de lei și 1,3 miliarde de lei din fonduri externe nerambursabile, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează per sold cu peste 33 miliarde de lei, a declarat Câciu.

Cheltuielile pentru investiții cresc cu 3,4 miliarde de lei, ajungând la 93,1 miliarde lei, în creștere cu 0.1 puncte procentuale de la 6,7% din PIB la 6,8% din PIB.

„Majorarea veniturilor bugetului de stat este influențată în principal de evoluția indicatorilor macroeconomici pe anul 2022, a încasărilor la bugetul de stat și a ultimelor modificări legislative aprobate cu aplicare în anul curent, precum și de măsurile de îmbunătățire a colectării, ținta fiind de 3,5 miliarde de lei pe măsurile de îmbunătățire a colectării”, spune ministrul.

 

A fost aprobată prima rectificare de buget din an: plusuri

 

Potrivit acestuia, se înregistrează plusuri la:

– impozitul pe profit – plus 4 miliarde de lei

– alte impozite – un plus de 126 de milioane de lei

– la Taxa pe Valoarea Adăugată – un plus de 5,54 de miliarde de lei.

La accize există o diminuare pe primul semestru „pe care încercăm să o recuperăm în a 2-a parte a anului, având în vedere intrarea în vigoare și a ajustării fiscale pe codul fiscal privind accizele la tutun și la alcool”.

Adrian Câciu a menționat și o creștere a veniturilor din alte impozite și taxe generale pe bunuri și servicii cu 18,3 milioane de lei, o creștere a veniturilor din taxe pe utilizarea bunurilor de 920 de milioane de lei și o creștere a veniturilor nefiscale de 2,5 miliarde de lei. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Meciul NK Maribor-CFR Cluj din Conference League va fi transmis la TV

Publicat

football 3915482 960 720.jpg

Meciul NK Maribor-CFR Cluj din play-off-ul Conference League ce va avea loc joi seara de la 21.15 va fi, în cele din urmă, televizat.

Digi Sport 2 și Prima Sport 2 sunt posturile care vor transmite partida.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe