Connect with us

ACTUALITATE

Acuzații grave la adresa Universității din Oradea. Reacția instituției: e atentat la siguranța națională!

Publicat

Universitatea din Oradea este acuzată că trimite în lume doctori impostori, care au diplome de studii, dar în realitate nu ştiu mai nimic. Într-un amplu reportaj-anchetă, televiziunea naţională din Danemarca a dezvăluit cazul revoltător al unui somalez care a absolvit FMF Oradea, deşi nu avea nici măcar Bacalaureatul, şi a ajuns medic în ţara nordică, unde a tratat greșit 69 pacienţi!

Informația a fost publicată de săptămânalul BIHOREANUL, respectiv de portalul de știri eBihoreanul.ro, care arată că povestea „repune pe tapet problema calităţii absolvenţilor FMF şi ridică, din nou, suspiciunea că, de fapt, instituţia atestă profesional numeroşi impostori…”.

Potrivit sursei citate, „medicul” în cauză, Abdullahi O., acum în vârstă de 40 de ani, s-a născut în Somalia, dar a dobândit şi cetăţenia daneză, locuind în această ţară din copilărie. În 2016, a absolvit Medicina Generală la FMF Oradea, specializare pe care a urmat-o în limba engleză, asemenea tuturor străinilor care aleg să studieze aici. Că nu s-a omorât cu şcoala se vede limpede: la examenul de licenţă a fost notat cu 5 pentru lucrarea scrisă şi cu 10 (!) pentru prezentare, astfel că a avut o medie finală de 7,5. Imediat după ce şi-a primit diploma, Abdullahi s-a întors în Danemarca, dornic să profeseze. „Legislaţia daneză i-a permis lui Abdullahi să obţină repede autorizaţia de doctor, aşa că în 2017 s-a şi angajat ca medic generalist supleant, într-o clinică din oraşul Esbjerg. În patru zile, a consultat aici 69 bolnavi şi aproape toţi s-au plâns conducerii că medicul n-a ştiut nici măcar să-i examineze. Intervievaţi de jurnaliştii danezi, doi pacienţi au povestit că dr. Abdullahi părea să nu înţeleagă nimic din documentele lor medicale şi nici măcar nu le-a făcut aşa-numita anamneză, cel mai probabil pentru că nici nu ştia ce să-i întrebe despre starea lor de sănătate. „Cazuri de malpraxis”, a concluzionat DR TV”, arată sursa citată.

O echipă a DR TV s-a documentat la Oradea în vara anului trecut, încercând să descopere cum e posibil ca un absolvent de Medicină să eşueze în doar patru zile de profesat.  

Singurii oficiali ai Universităţii din Oradea, pe care danezii au reuşit să-i intervieveze au fost prorectorii Ligia Burtă, profesor la Facultatea de Medicină Oradea, şi Eugen Macocian, de la Ştiinţe. Cu diploma lui Abdullahi în mână, Burtă a declarat că nota acestuia la licenţă îi reflectă nivelul cunoştinţelor. „Este un 5. Înseamnă că următoarea instituţie care este interesată de el trebuie să-l verifice, să-l evalueze. Eu m-aş gândi de două ori înainte să-l angajez”. În replică, jurnaliştii au subliniat că pentru ei o diplomă de licenţă nu trebuie să fie doar o „hârtie”, ci dovada că absolventul chiar are cunoştinţele necesare pentru a fi doctor.

Citiți detaliile poveștii și vezi reportajul danezilor în articolul Fabrica de mediocri: Televiziunea naţională din Danemarca acuză Facultatea de Medicină din Oradea că produce absolvenţi care pun bolnavii în pericol (VIDEO)

Și mai halucinantă este reacția de după a conducerii Universității orădene, care, în loc să asigure că este în căutarea de soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se repete, dă vina pe…. sistemul danez, unde un absolvent de medicină poate deveni doctor, fără alte studii.

Mai mult, şefii Universităţii bănuiesc că jurnaliştii danezi au atentat la securitatea naţională!

Detalii, în articolul ”Reacţie halucinantă a Universităţii din Oradea: Pentru că s-au plâns de calitatea absolvenţilor FMF, jurnaliştii danezi sunt acuzaţi de… atentat la securitatea naţională

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Surprizele lui Bolojan: Ce prețuri ar putea avea motorina și benzina la pompă, de la 1 august

Publicat

surprizele lui bolojan: ce prețuri ar putea avea motorina și

Publicitate

Benzina și motorina se vor scumpi semnificativ de la 1 august, după ce prețurile medii la pompă de marți, 8 iulie 2025, sunt de 7,10 lei/litru pentru benzină și 7,40 lei/litru pentru motorină, relatează alba24.ro.

Așadar, prețul combustibilului va crește începând cu 1 august, ca urmare a majorării accizei cu 10%. Măsura face parte dintr-un pachet de creșteri fiscale adoptat de guvernul Bolojan, care include și majorarea TVA-ului de la 19% la 21%,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grav accident rutier la Dorobanți: Trei persoane, printre care un adolescent, transportate la spital

Publicat

grav accident rutier la dorobanți: trei persoane, printre care un

Publicitate

Salvatorii botoșăneni au intervenit în această după-amiază la un accident rutier produs în localitatea Dorobanți, în care au fost implicate două autovehicule. 

La fața locului au fost mobilizați pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere, un echipaj SMURD de prim ajutor, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

Patru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Caravana Faptelor Bune pornește spre comuna Românești pentru a ajuta familii aflate în dificultate

Publicat

caravana faptelor bune pornește spre comuna românești pentru a ajuta

Publicitate

Daniel Cășlariu și voluntarii din Caravana Faptelor Bune de la Asociația Grup Civic Botoșani pregătesc o nouă acțiune umanitară. Sâmbătă, aceștia vor pleca spre comuna Românești, unde vor ajunge la mai multe familii numeroase aflate într-o situație materială dificilă.

Organizatorii fac un apel la solidaritate și îi îndeamnă pe toți cei care pot să doneze jucării în stare bună, curate și complete, dulciuri ambalate și alimente…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Adio programul „Usturoiul”. Schemele de ajutor de minimis, reprogramate pentru 2026. Și la cartof la fel

Publicat

adio programul „usturoiul”. schemele de ajutor de minimis, reprogramate pentru

Publicitate

Schemele de ajutor de minimis destinate susținerii producției de usturoi și cartofi vor fi reprogramate pentru începutul anului 2026, a anunțat, marți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), citat de agerpres.ro.

‘Decizia are la bază faptul că, în perioada elaborării actelor normative necesare, România s-a aflat sub conducerea unui Guvern interimar, fără putere decizională deplină. În lipsa unui Executiv cu mandat complet,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe