Connect with us

ACTUALITATE

Administratorul incineratorului din Smârdan – Tulcea, plasat sub control judiciar

Publicat

Administratorul incineratorului din satul Smârdan a fost plasat sub control judiciar, începând de joi, fiind anterior reţinut sub acuzaţia de furt, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Beatrice Silvia-Şişman.

Ea a mai spus că măsura controlului judiciar a fost impusă pentru comiterea a două infracţiuni de furt de energie electrică şi patru infracţiuni de distrugere a aparatelor de contorizare.

„În acest caz, este implicat şi fostul şef al Gărzii de Mediu din Tulcea, Nicolae Acceleanu”, a precizat Beatrice Silvia-Şişman.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare, pe 20 ianuarie, două mandate de percheziţii domiciliare în judeţul Tulcea pentru stabilirea legalităţii modului în care s-a derulat incinerarea ovinelor înecate pe nava Queen Hind, eşuată în luna noiembrie 2019, în Portul Midia, judeţul Constanţa.

Mare parte din deșeurile animale nu au fist incinerate, ci au fost îngropate

Ancheta procurorilor a stabilit că mare parte din deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din apropierea societăţii.

În urma controalelor efectuate de autorităţile tulcene, au fost aplicate două amenzi în valoare de 1.200 de lei şi 5.000 de lei, iar activitatea firmei din Smârdan a fost suspendată.

Prezent la începutul acestei luni la Tulcea, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că situaţia de la Smârdan nu ar fi fost posibilă fără „cârdăşia autorităţilor locale”, iar săptămâna trecută fostul şef al Gărzii de Mediu din Tulcea, Nicolae Acceleanu, s-a suspendat din funcţie, susţinând că nu doreşte să influenţeze ancheta procurorilor în acest caz.

Vasul Queen Hind, cu peste 14.000 de oi la bord, a eşuat la finalul lunii noiembrie 2019 la plecare din Portul Midia. Echipajul, format din 22 de marinari sirieni, a fost salvat de pe nava înclinată parţial, dar puţine ovine au putut fi aduse la mal.

În perioada 28 februarie – 13 martie 2020, în urma a 26 de transporturi Midia-Smârdan, la incineratorul din judeţul Tulcea ar fi trebuit să fie incinerate 14.230 de ovine cu o greutate totală de 542.100 kilograme, potrivit declaraţiilor autorităţilor de la acea vreme. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Marți: Ședință a Consiliului Județean Alba. Cetatea dacică de la Căpâlna și alte proiecte pe ordinea de zi

Publicat

1653287834 consiliul judetean.jpg

Consilierii județeni din Alba se reunesc marți, 24 mai, de la ora 9.00, în ședință ordinară, cu 12 proiecte pe ordinea de zi.

Vor avea de aprobat preluarea în administrare a Cetății Căpâlna, a unui tronson din drumul județean Unirea II – Ocna Mureș – limită județul Mureș, pentru modernizare, modificare de organigramă și statut la Direcția de Evidență a Persoanelor, includerea lui Marin Calotă, noul șef al Poliției Locale Alba Iulia, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a Județului Alba și alte proiecte.

Proiectul ordinii de zi

1. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței „extraordinară” a Consiliului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Judoka Alexandru Sibișan de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de bronz la Gimnaziada din Franța

Publicat

sibisan alexandru 1000x600.jpg

Elev al Liceului cu Program Sportiv și judoka legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Alexandru Sibișan, a obținut un rezultat extraordinar la Gimnaziada Normandy din Franța, competiție sportivă școlară internațională. Acesta s-a clasat pe locul 3 după ce a câștigat meciuri extrem de dificile, disputate cu sportivi din Algeria și Turcia.

Alexandru Sibișan a luptat cu sportivi internaționali extrem de bine pregătiți, reconfirmându-și astfel forma extrem de bună pe care o are.

Sibișan demonstrează că reușește să câștige medalii importante și în afara granițelor, nu doar la competițiile naționale.

Elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume sunt dezrădăcinaţi, avertizează ONU

Publicat

mariupol sursa reuters 1000x600

Invadarea Ucrainei de către Rusia a crescut pentru prima dată numărul persoanelor dezrădăcinate în întreaga lume la peste 100 de milioane, a avertizat luni ONU, relatează AFP.

”Numărul persoanelor forţate să fugă din cauza conflictelor, violenţei, încălcărilor drepturilor omului şi a persecuţiilor a depăşit pentru prima dată pragul de 100 de milioane, sub efectul războiului din Ucraina şi a altor conflicte mortale”, potrivit unui comunicat al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

”Cifra de 100 de milioane este uluitoare, îngrijorătoare. Este o cifră care nu ar fi trebuit niciodată atinsă”, a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

”Acest lucru trebuie să servească drept semnal de alarmă pentru ca noi să rezolvăm şi să prevenim conflictele distructive, să punem capăt persecuţiilor şi să luptăm împotriva cauzelor profunde care îi obligă pe oameni nevinovaţi să-şi părăsească locuinţele”, a avertizat el.

 

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume sunt dezrădăcinaţi, avertizează ONU: Europa nu a mai cunoscut un aflux atât de rapid de refugiaţi

Situaţia era deja gravă, după cum relevă statisticile UNHCR. La sfârşitul anului 2021, numărul persoanelor strămutate în întreaga lume ajunsese la 90 de milioane din cauza noilor valuri de violenţă sau a conflictelor prelungite în ţări precum Etiopia, Burkina Faso, Myanmar, Nigeria, Afganistan şi Republica Democratică Congo.

Apoi, pe 24 februarie preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei vecine, aruncând noi milioane de oameni pe drumuri pentru a fugi de lupte şi a ajunge în regiuni mai puţin expuse sau în altă ţară.

Europa nu a mai cunoscut un aflux atât de rapid de refugiaţi de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Aproape 6,5 milioane de ucraineni au părăsit ţara, în mare parte femei şi copii, iar ONU estimează că numărul acestora ar putea ajunge la 8,3 milioane până la sfârşitul anului.

În Ucraina însăşi se estimează că aproximativ opt milioane de persoane sunt strămutate.

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume sunt dezrădăcinaţi, avertizează ONU: Ucraina avea 37 de milioane de locuitori în regiunile aflate sub controlul guvernului său

Înainte de invazia rusă, Ucraina avea 37 de milioane de locuitori în regiunile aflate sub controlul guvernului său. Această cifră exclude Crimeea (sud), anexată în 2014 de Rusia, şi regiunile din est controlate de separatiştii pro-ruşi. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Președintele Ungariei, Novak Katalin, în comuna clujeană Mănăstireni. Întâmpinată de maghiari în costume populare

Publicat

kati 4 e1653280845421.jpg

Președintele Ungariei Novak Katalin s-a aflat duminică, în ultima zi a vizitei din România, în comuna Mănăstireni, județul Cluj, unde s-a întâlnit cu locuitorii, majoritate de etnie maghiară.
”O duminică cu oamenii din Țara Călatei”, a scris Novak pe Facebook.
”Nu a dus nici măcar o pungă de pământ din Ardeal A vizitat, a vorbit cu comunitatea maghiară. Foarte bine! Nimic rău în asta. E și ea om și are dreptul să se plimbe”, a scris un clujean de etnie română din Țara Călatei.
Președintele Ungariei a participat în județul Alba, la Alba Iulia și Lopadea Nouă, la mai multe evenimente religioase, organizate de Biserica Reformată din Ardeal.
În Cluj-Napoca, Novak a alergat în Parcul Central, iar în Alba a urcat pe un munte la o altitudine de 1130 m.

kati 1

kati 2

kati 3

kati 5

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe