Connect with us

ACTUALITATE

ADMITERE la ACADEMIA de POLIȚIE 2019: 770 de locuri la 6 facultăți. CALENDAR, taxe, test grilă și alte detalii pentru candidați

Publicat

politisti admitere

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează concurs de admitere în ciclul de studii universitare de licență pe 770 de locuri finanțate de stat și cu taxă, la cele șase facultăți din cadrul instituției, în perioada iulie-august-septembrie, în acest an, scrie ziarul Alba24.ro.

În total sunt 665 locuri finanțate de la bugetul de stat și 105 cu taxă (2.800 lei).

AICI REZULTATE ADMITERE 2021 ACADEMIA de Poliție. LISTELE cu notele înainte de contestații

Cererile de înscriere au putut fi depuse până în 24 mai, iar dosarul complet până în 7 iunie, la structurile teritoriale care organizează sesiunile de recrutare.

În Academie, concursul de admitere se organizează pe facultăţi:

1. FACULTATEA de POLIȚIE (pregăteşte ofiţeri de poliţie și ofiţeri de penitenciare)

Domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”

Specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile):

învăţământ cu frecvenţă: 290 locuri, din care 210 IGPR, 15 DGA, 20 DGPI, 5 SIE, 40 ANP, 18 minorități naționale

învăţământ cu frecvenţă redusă (agenți, subofițeri, maiștri militari MAI): 50 locuri, din care 36 IGPR, 7 IGPF, 7 IGJR

2. FACULTATEA de POLIȚIE de FRONTIERĂ (pregăteşte ofiţeri de poliţie de frontieră)

Domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă: 70 de locuri, din care 36 IGPF, 15 DGP, 15 IGI, 4 SIE, 6 minorități naționale

3. FACULTATEA de JANDARMI (pregăteşte ofiţeri de jandarmi)

Domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă: 70 de locuri, din care 65 IGJR, 5 SIE, 6 minorități naționale

4. FACULTATEA de ŞTIINȚE JURIDICE și ADMINISTRATIVE

Domeniul de licenţă ,,Drept”

Specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile):

învăţământ cu frecvenţă: 115 locuri, din care 60 IGPR, 12 IGPF, 6 IGJR, 2 IGSU, 4 IGI, 2 IGAv, 1 DGL, 2 DRPCIV, 1 DEPABD, 2 DGCTI, 1 DGF, 2 DGA, 5 SIE, 15 MApN

învăţământ la distanţă (cu taxă): 100 locuri

Domeniul de licenţă ,,Ştiinţe administrative”, specializarea „Administraţie publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă: NU se organizează admitere în acest an pentru această specializare.

5. FACULTATEA de POMPIERI (pregăteşte ofiţeri de pompieri)

Domeniul de licenţă ,,Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă: 50 de locuri, din care 34 IGSU, 1 SIE, 10 palestinieni, 5 Republica Moldova, 1 minorități naționale (romi)

CALENDAR ADMITERE (22 iulie-13 august) –  pentru facultățile și specializările de mai sus

22 iulie, orele 8.00-14.00: înscrierea candidaţilor la Facultatea de Poliție și OSP – frecvență redusă

23 iulie, orele 8.00-14.00: înscrierea candidaţilor la Facultatea de Științe Juridice si Administrative – specializarea ,,drept’’, Facultatea de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri

26 iulie – 3 august: etapa I – eliminatorie (conform graficului)

5 august: afişarea listei candidaţilor admişi pentru susţinerea probelor scrise şi repartiţia acestora pe serii de concurs

6-8 august, începând cu ora 9.00: etapa a II-a – susţinerea probelor scrise

10 august: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise

11 august: Depunerea contestaţiilor la probele scrise

13 august: Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale

14 august: Prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă

CALENDAR ADMITERE Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Domeniul de licenţă ,,Drept”, învățământ la distanță (4-27 septembrie)

4-18 septembrie, orele 8.00-14.00: Înscrierea candidaţilor

24 septembrie, orele 9.00-13.00: Susţinerea probelor scrise

24 septembrie, orele 16.00-20.00: Afişare rezultate admitere Academia de Politie ( provizorii)

25 septembrie: Depunerea contestaţiilor

25-26 septembrie: Soluţionarea contestaţiilor

27 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

6. FACULTATEA de ARHIVISTICĂ

Domeniul de licenţă ,,Istorie”, specializarea „Arhivistică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă: 25 de locuri, din care 20 finanțate de la bugetul de stat și 5 cu taxă.

CALENDAR ADMITERE pentru Arhivistică

22-31 iulie, orele 8.00-14.00: înscrierea candidaţilor şi vizita medicală

1 august: Evaluare psihologică

2 august: Afișarea rezultatelor la evaluare psihologică

5 august: Afișarea listei candidaților declarați admiși pentru susținerea probei scrise si repartiția acestora pe săli

6-8 august: susținerea probei scrise (90 minute)

10 august: Afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise

11 august: depunerea contestaţiilor la probele scrise

13 august: soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale

CONDIȚII pentru candidați – admitere facultăți ACADEMIA de POLIȚIE

La concursul de admitere la forma de învăţământ cu frecvenţă, programele de studii „Drept”, „Ordine şi siguranţă publică” şi „Instalaţii pentru construcţii – Pompieri”, pot participa absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, precum şi absolvenţii studiilor efectuate în străinătate şi recunoscute de către direcţiile de specialitate din cadrul M.E.N., care îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare prevăzute de legislația în vigoare, menționată anterior.

Pentru specializările „Drept”, „Ordine şi siguranţă publică” şi „Instalaţii pentru construcţii – Pompieri” candidaţii pot participa la concursul de admitere la o singură facultate.

La concursul de admitere la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, programul de studii universitare de licenţă „Ordine şi siguranţă publică” al Facultăţii de Poliţie, pot participa agenţii/subofiţerii/maiştrii militari din M.A.I., care îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare prevăzute de legislația în vigoare, menționată anterior.

Se pot înscrie pe locurile disponibile, finanţate de la bugetul de stat, fără susținerea probelor scrise, dacă au fost declaraţi „apt” sau, după caz, „promovat”, la probele eliminatorii şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.:

– candidaţii au obţinut în liceu premiile I, II, III sau menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale sau naționale, recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu

– copiii polițiștilor/ personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă

În vederea participării la concursul de admitere, candidaţii sunt obligaţi să achite o taxă de înscriere la concurs, în valoare de 380 lei.

Sunt scutiţi de plata taxei, cu excepția învățământului la frecvență redusă, candidaţii aflaţi într-una din situaţiile: orfanii de unul sau ambii părinţi; cei care provin din casele de copii sau din plasament familial; copiii personalului didactic sau didactic auxiliar, în activitate sau pensionaţi; copiii personalului M.A.I., în activitate / pensionat/ decedat; copiii funcţionarilor publici cu statut special din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în activitate, pensionaţi sau decedaţi (numai pentru candidaţii la specializarea Penitenciare).

Vezi și BROȘURA admitere 2019-2020 la instituții de învățământ MAI, MApN

Concursul de admitere se desfăşoară în două etape:

Etapa I – probele eliminatorii: contravizita medicală şi evaluarea performanței fizice; candidații primesc calificativ ”apt” sau ”promovat”

Etapa a II-a – proba de evaluare a cunoştinţelor – la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Pe testul grilă, la fiecare întrebare, răspunsul corect se marchează, în căsuța corespunzătoare, cu ”X”, iare celelalte variante (căsuțe) se vor bara cu ”-”. Pentru ca un răspuns să fie considerat corect trebuie să conţină un singur X, iar celelalte trei căsuţe să fie barate cu o linie orizontală. Candidații trebuie să fie atenți să nu depășească pătratele aferente, pentru că riscă să li se anuleze răspunsul.

Testul grilă se evaluează cu note de la 1 la 10, un punct fiind atribuit din oficiu. Formula de calcul aplicată este următoarea: Nota = (punctele acordate: punctajul maxim) x 9 + 1. Nota se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi susțin test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații pentru Facultatea de Pompieri susțin test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test are 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații la Facultatea de Arhivistică susțin test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 90 de minute. Testul grilă are 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”.

Media de admitere obţinută de fiecare candidat este media aritmetică a notelor obţinute la fiecare disciplină în parte, cu două zecimale, fără rotunjire.

Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci).

Candidaţii pot formula şi depune contestaţii numai cu privire la proba de evaluare a cunoştinţelor, în ceea ce privește baremul de corectare sau corectitudinea numărării și consemnării punctajului obținut pentru propria lucrare. Termenul de depunere a contestaţiei este de 24 de ore de la data şi ora afişării rezultatului cu punctajul obţinut la probele de concurs (liste provizorii – cu ierarhizarea candidaţilor, generate după admitere).

Vezi integral: Regulament-admitere-2019

sursa: academiadepolitie.ro, Alba24.ro

sursa foto: Poliția Română – Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de amenzi după o razie a polițiștilor în județul Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 1 1000x600.jpeg

Miercuri, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat pe raza județului Botoșani o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe