Connect with us

ACTUALITATE

Adrian Wiener: Certificatul verde la locul de muncă, o măsură corectă. Va crește rata de vaccinare

Publicat

Certificatul verde COVID-19 la locul de muncă este o măsură corectă care va crește rata de vaccinare, declară vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener (USR). Proiectul este blocat acum în Parlament și se așteaptă decizia politică a coaliției PSD-PNL-UDMR.

Adrian Wiener crede că PSD va încerca să îndulcească certificatul verde CCOVID-19: „Ideal ar fi ca decizia, chiar politică fiind, să fie luată în baza implicațiilor în ceea ce privește sănătatea publică. Evident, este o reținere din partea PSD-ului, mai ales din partea PSD-ului, în a lua măsuri impopulare și este practic amânată această decizie, încearcă să fie pregătită comunicațional, probabil vor găsi formule de a o îndulci, de a crește praguri sau știu eu, de a elimina anumite sectoare din economie unde să fie obligatoriu acest certificat verde”.

Medicul-deputat precizează la RFI că a primit și el mesaje de amenințare

Medicul-deputat precizează la RFI că a primit și el mesaje de amenințare, dar consideră că certificatul verde la locul de muncă pentru anumite categorii este o măsură corectă: „Reținerea este una politică, mersul mai departe ar fi în interesul sănătății publice, pentru că evident, ar crește rata de vaccinare, evident, ar scădea riscurile de la locurile de muncă din România și cu siguranță ar scădea numărul de îmbolnăviri.

Eu sper ca acum, având responsabilitatea guvernării și fiind responsabili de aceste decizii, să se decidă cât mai repede. E adevărat, este o măsură impopulară, este o măsură care a născut foarte multe zbateri, am primit cu toții sute de mesaje, chiar mesaje de amenințare. Este o măsură care cu siguranță va genera proteste, dar cred că este o măsură corectă până la urmă, pentru că prin ceea ce a trecut acest popor, prin această catastrofă sanitară, cred că suntem datori cu toții reprezentând interesul public, să încercăm să o limităm”.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Thailanda a legalizat cultivarea canabisului în gospodării

Publicat

Thailanda a devenit prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în 2018 pentru uz medical şi cercetare, iar acum le permite locuitorilor să cultive canabis acasă, cu condiţia de a anunţa autorităţile locale.

Comisia pentru stupefiante din Thailanda a declarat marţi că va elimina canabisul de pe lista de droguri. De asemenea, dă undă verde cultivării canabisului la domiciliu, în special în cadrul gospodăriilor, raportează CNN.

Thailanda a devenit prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în 2018 pentru uz medical şi cercetare

Conform noilor reguli, oamenii pot cultiva plante de canabis acasă după ce au anunţat autorităţile locale, dar canabisul nu poate fi folosit în scopuri comerciale fără licenţe suplimentare, a declarat ministrul Sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Proiectul de lege pedepseşte cultivarea canabisului fără a anunţa autorităţile locale cu o amendă de până la 20.000 de thai baht (605,33 dolari) şi prevede o amendă de până la 300.000 de thai baht și/sau trei ani de închisoare pentru vânzarea acestuia fără licenţă.

Legalizarea cultivării este cel mai mare pas în planul Thailandei de a promova canabisul în cultura sa comercială. Aproximativ o treime din forţa de muncă a Thailandei lucrează în agricultură.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Testare GRATUITĂ HPV și Babeș-Papanicolau la VIVO! Mall din Cluj-Napoca. Vezi când va avea loc

Publicat

drew hays tgyrlchfobe unsplash scaled e1643205846674.jpg

La finalul acestei săptămânii, mai exact în zilele de 28, 29, 30 ianuarie, în parcarea VIVO! Mall din Cluj-Napoca, între orele 10.00 și 17.00 va avea loc o acțiune de testare gratuită a femeilor pentru depistarea precoce a cancerului de col  uterin. Se vor efectua teste HPV și Babeș-Papanicolaou.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca implementează proiectul „lntegrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Una din activitățile proiectului este aceea de informare, educare și conștientizare a populației țintă la nivel național cu privire la serviciile de screening ale cancerului de col uterin.

Grupul țintă este alcătuit din persoane de sex feminin, cu vârsta între 24 și 64 de ani.

Pentru a marca luna internațională de luptă împotriva cancerului de col uterin, Institutul Ocologic Cluj Napoca organizează două evenimente.

„Institutul Oncologic va deplasa o unitate mobilă”

Primul, aflat la a doua ediție, constă în iluminarea timp de trei zile a fostului hotel „Continental” în turcoaz, simultan cu difuzarea unor mesaje de informare a populației țintă cu privire la accesarea serviciilor de testare oferite gratuit în cadrul proiectului.

conti 1

Cel de-al doilea eveniment al săptămânii va fi organizat în weekendul 28, 29, 30 ianuarie în parcarea VIVO! Mall din Cluj-Napoca, între orele 10.00 și 17.00.

Institutul Oncologic va deplasa acolo o unitate mobilă, complet echipată și asistată de personal medical specializat, la care se vor efectua testări GRATUITE HPV și Babeș-Papanicolaou pentru…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Durată NELIMITATĂ a certificatului verde în Italia pentru persoanele care au făcut a treia doză de vaccin

Publicat

Guvernul italian ia în considerare posibilitatea ca certificatul verde pentru cei care s-au vaccinat cu a treia doză să aibă o durată nelimitată.

Pare să fie direcția către care se îndreaptă Italia, în așteptarea deciziei agențiilor de reglementare – Ema și Aifa – privind administrarea celei de-a patra doze.

Actualul decret prevede că, de la 1 februarie, super certificatul verde – eliberat persoanelor vaccinate și vindecate – va fi valabil șase luni.

Însă, multe certificate verzi încep să expire în următoarele săptămâni, în condițiile în care a treia doză a fost autorizată la jumătatea lunii septembrie.

Astfel se decide eliminarea limitei pentru cei care au terminat schema de vaccinare până când se va da undă verde pentru a patra doză de vaccin, conform La Stampa.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ionuț Rusu: Am renunțat la postul de consilier județean pentru Sala Polivalentă

Publicat

ionut rusu sala polivalenta.jpg

Ionuț Rusu și-a înaintat, marți, demisia din cadrul Consiliului Județean Cluj, unde era președinte al Comisiei de Buget-Finanțe.

”Am avut o discuție cu el zilele trecute și am convenit să demisioneze. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, noi am avut o colaborare bună, a fost un băiat serios, loial ehipei din care a făcut parte, a susținut proiectele Clujului și a făcut parte dintr-o echipă perfomantă la Consiliul Județean. Asta am urmărit, asta m-a interesat pe mine”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru Cluj24.

Deși presa locală a speculat că demisia sa are legătură cu unele achiziții neoportune realizate pentru Sala Polivalentă, Ionuț Rusu a precizat pentru Cluj24 că este vorba doar despre faptul că dorește să se dedice mai mult Sălii Polivalente.

Acesta a apreciat că timpul nu îi mai permite să se ocupe în mod adecvat de ambele funcții.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News