Connect with us

EVENIMENT

Aeroportul din Viena renunţă la taxele de aterizare pentru a relansa traficul aerian

Publicat

Compania care operează aeroportul internaţional din Viena şi-a anunţat miercuri intenţia de a renunţa la taxele de aterizare până la finele anului, în ideea de a relansa traficul aerian care a fost paralizat de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Operatorul aeroportuar Flughafen Wien AG a estimat că această decizie îi va provoca în acest an costuri cuprinse între 10 şi 15 milioane de euro.

De asemenea, operatorul intenţionează să reintroducă taxele de aterizare începând din luna ianuarie 2021, dar a oferit taxe per pasager mai mici acelor companii aeriene care se angajează să menţină în 2021 cel puţin 65% din capacitatea programată iniţial pentru 2020.

În mod normal o companie aeriană plăteşte o taxă de 760 de euro pentru a ateriza un avion Airbus A320 pe aeroportul din Viena şi o taxă per pasager la decolare de 14 euro, în medie. Directorul general de la Flughafen Wien AG, Julian Jaeger a dezvăluit că taxele per pasager ar putea fi reduse cu cu doi până la patru euro, în funcţie de destinaţie.

Aeroportul internaţional din Viena este un hub pentru cursele spre sudul şi estul Europei, fiind dependent în mare parte de grupului aerian german Lufthansa, care anul trecut a transportat peste 40% din pasagerii care au trecut prin aeroportul din Viena. În prezent însă Lufthansa se luptă să evite intrarea în insolvenţă.

În perioada cuprinsă între mijlocul lunii martie şi mijlocul lunii iunie numărul pasagerilor de pe aeroportul din Viena a fost aproape de zero din cauza restricţiilor impuse la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus. În ultimele săptămâni, un număr din ce în ce mai mare de zboruri programate au fost reluate.

Anul trecut peste 70 de companii aeriene au decolat şi aterizat pe aeroportul din Viena de aproximativ 27.000 de ori, ceea ce a permis Flughafen Wien AG să realizeze o cifră de afaceri de 858 milioane de euro şi un profit de 176 milioane de euro.

Operatorul aeroportuar nu are estimări de venit pentru acest an. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Ovidiu Hulea, atletul de 60 de ani din Alba, a reprezentat România la un campionat european. Locul V la săritura în lungime

Publicat

video: ovidiu hulea, atletul de 60 de ani din alba,

Ovidiu Hulea, ateltul din Alba, legitmat la CSM Unirea Alba Iulia, a reprezentat iar România, la un campionat European.

Acesta a fost prezent la European Masters Athletics Championships Indoor desfasurate la Torun, Polonia, în perioada 17-23 Martie.

Atletul Virgil Ovidiu Hulea este sportiv legitimat la CSM UNIREA Alba Iulia și a reprezentat România împreună cu alți atleți și prezent în proba de săritură în lungime la grupa de vârstă 55 ani.

În urma competiției a obținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. România INTRĂ în Schengen aerian și maritim. Boc: Abia aștept să CĂLĂTORESC la Bruxelles ca un adevărat cetățean european

Publicat

steag ue romania e1711615746150.jpg

România intră de duminică, 31 martie,  în spațiul Schengen, aerian și maritim. Aflat în direct la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, consideră că este doar un pas înainte pentru integrarea țării în spațiul comun european.

„Abia aștept să călătoresc la Bruxelles ca un adevărat cetățean european. Este, deocamdată, doar un pas înainte pentru integrarea țării în spațiul comun european. Să termine și domnul Nehammer cu alegerile în septembrie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Abrud, cercetat penal după ce a fost oprit în trafic. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

tânăr din județul alba, reținut după ce a fost oprit

Un bărbat din Abrud este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști. Acesta conducea un autoturism, pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 27 martie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au oprit, pentru control, un autoturism condus pe strada Avram Iancu din Abrud, de un bărbat de 38 de ani, din oraș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Șoferița a plecat de la locul accidentului

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie din Alba Iulia care a provocat un accident rutier a fost identificată de polițisti, după ce a plecat de la fața locului. Reprezentanții poliției au precizat că femeia se afla la volanul unei mașini și în timpul unei manevre de dat cu spatele, a lovit o fetiță de 8 ani, care trecea strada. 

Accidentul rutier s-a petrecut pe strada Toporașilor din Alba Iulia, miercuri, 27 martie 2024.

Cazul a fost sesizat de tatăl minorei, iar incidentul a fost făcut public de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe