Connect with us

ACTUALITATE

Aeroportul Internațional Craiova se extinde. Contract de peste 6 milioane euro

Publicat

aeroport craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de extindere a terminalelor de sosiri şi de plecări ale Aeroportului Internaţional Craiova (AIC), atribuit prin licitaţie deschisă la o valoare de aproximativ 6.400.000 de euro, inclusiv TVA, sumă alocată din bugetul judeţului.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, demersul va permite AIC să-şi conformeze cu promptitudine capacitatea de procesare la cerinţele impuse de creşterea prognozată a traficului de pasageri, reliefată şi într-un studiu de specialitate elaborat în cursul anului trecut.

„Putem spune că, din acest moment, intră în linie dreaptă o nouă investiţie importantă a CJ Dolj, vizând un obiectiv esenţial pentru toată Oltenia. Câştigătoarea licitaţiei, o societate din Craiova, şi-a asumat ca, în mai puţin de doi ani, să definitiveze întregul demers, care presupune proiectarea, dar şi construirea celor două corpuri de clădire prin care vom extinde actualele terminale de plecări şi de sosiri de la AIC. Vorbim despre un proces investiţional semnificativ şi din punct de vedere al valorii, care se apropie de 30 de milioane de lei, fonduri asigurate integral din bugetul propriu al CJ Dolj. În egală măsură, este o intervenţie absolut necesară, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor care trec anual prin terminalele aeroportului nostru”, a spus Prioteasa.

El a subliniat că volumul de activitate al AIC a crescut „în mod spectaculos”, anul trecutul înregistrând un nou record de trafic, cu peste 493.000 de călători, iar în 2019 se estimează că va depăşi această cifră, în condiţiile în care, în primul semestru, s-au înregistrat cu aproape 8.000 de pasageri mai mult decât în primele şase luni din 2018.

„Tocmai pentru a răspunde cât mai prompt necesităţilor impuse de evoluţia remarcabilă a aeroportului, am lansat această investiţie în urma căreia suprafaţa totală a celor două terminale va creşte cu peste 2.200 de metri pătraţi, adică aproape o treime din capacitatea actuală. Împreună cu dotările suplimentare pe care le vom asigura, noua structură va permite AIC să proceseze 1.150.000 de pasageri anual. Venim astfel în acord cu concluziile unui studiu de trafic realizat în 2018 de către o firmă specializată de consultanţă în aviaţie, care indica faptul că în 2020 ar putea fi depăşit pragul de 900.000 de călători”, a mai spus Prioteasa.

CJ Dolj a preluat luna trecută din domeniul public al statului un teren de peste 7 hectare şi, totodată, se află în curs de elaborare documentaţia pentru construirea unui nou terminal, investiţie inclusă în Master Planul General de Transport al României.

Contractul „Proiectare şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii ‘Extindere terminale plecări şi sosiri la Aeroportul Craiova'” a fost atribuit prin licitaţie societăţii comerciale Eldiclau, la o valoare de 29.987.068 de lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de realizare de 20 de luni. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Încep înscrierile la ,, Școala de vară ” organizată la Biserica ,, Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani

Publicat

img 20240621 wa0001 1000x600.jpg

Publicitate

Sâmbătă,22 iunie, încep înscrierile pentru ,,Școala de vara” -2024.

Potrivit informațiilor oferite de profesoara Elena Șoptea, anul acesta vor fi cinci grupe, cu vârste cuprinse între 5 si 12 ani, fiecare grupa cu un nr. max de 35 locuri.

,,Înscrierile se fac doar la biserică în perioada 22.06–30.06. Dosarele le găsiți zilnic între orele 8:00–20:00. Doamne ajută!”, a transmis Elena Șoptea.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șofer mort de beat, scos din trafic de polițiști pe Calea Națională din Botoșani

Publicat

alcool.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au identificat, marți, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mănăstire la care merg mulți botoșăneni, călcată de hoți în timpul slujbei

Publicat

manastirea ramet 1000x600.jpg

Publicitate

Nicolae C., un hoț cu experiență a fost recent condamnat la închisoare cu executare, pentru un furt comis la Mănăstirea Râmeț. În data de 14 iunie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au dat o primă decizie în acest caz. 

Furtul s-a produs în data de 3 martie, în timpul slujbei. Atunci Nicolae a mers alături de un alt bărbat, martor în dosar, la mănăstirea din Alba. 

La un moment dat, în timpul slujbei a văzut un geam deschis la o chilie. Drept urmare s-a gândit că poate fura bunuri din chilie.

”inculpatul a observat un geam amplasat deasupra ușii de acces într-unul dintre corpurile de clădire din incintă, astfel că s-a urcat cu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Ograda cu ii și sânziene”, la Complexul Muzeal Botoșani

Publicat

448049746 841678804663523 3460015890989136533 n 1000x600.jpg

Publicitate

Duminică, 23 iunie 2024, Centrul de Creație îi așteaptă pe botoșăneni în ,,Ograda cu ii și sânziene”, la Complexul Muzeal Botoșani pentru a sărbători împreună Ziua Iei.

Intrarea se face pe bază de invitații, ce se vor putea procura de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani (Str.Unirii, Nr. 10), începând cu data de 19 iunie.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe