Connect with us

ACTUALITATE

Afacerile din comerţul cu autovehicule s-au majorat cu 9,8%, în ianuarie. Serviciile de piaţă au crescut cu 39,4%

Publicat

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 9,8%, ca serie brută, în ianuarie, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, în timp ce activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei s-a majorat cu 39,4%, relevă datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, a înregistrat o creştere cu 9,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,4%), comerţul cu autovehicule (+10,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, a înregistrat o creştere cu 3,7% faţă de luna ianuarie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,4% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+43,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+40,1%), activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+21,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,7%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+13,9%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, a crescut cu 51,1%, comparativ cu luna ianuarie 2021.

Scădere cu 19,2%

De asemenea, datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 19,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-22,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-17,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,8%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 12,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-39,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-24,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-24,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,5%. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO Doi pompieri din Alba, în misiunea de sprijin a României pentru Grecia. Proiect pilot de pregătire pentru incendiile de vară

Publicat

pompieri in grecia sursa foto isu alba 1000x600.jpg

Doi subofițeri de la ISU Alba, dintr-un total de 28 de pompieri români participă de sâmbătă la o misiune de sprijin pentru colegii lor din Grecia, țară care s-a confruntat anul trecut cu incendii masive de vegetație. 

Din Alba, la misiune participă plutonier major Andrei Brad Andrei și plutonier adjutant Alexandru.

Citește și: VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

Personalul modulului național specializat de stins incendii de pădure trimis de România a participat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vin furtunile! Cod portocalii de vijelii puternice și ploi abundente în Bihor

Publicat

cod portocaliu furtuna 02072022.jpg

După două zile cu cod roșu de caniculă, Bihorul este amenințat de furtuni puternice. Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice și ploi abundente.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD PORTOCALIU de furtună în tot județul Alba. Se vor semnala vijelii puternice, averse și grindină. Autoritățile, în alertă

Publicat

furtuna 5 e1590994948630.jpeg

Autoritățile din Alba sunt alertă din cauza unui cod portocaliu de furtună. Potrivit ISU Alba, din  2 iulie, ora 12:00 până în 2 iulie, ora 22:00 se vor semnala vijelii puternice, cu rafale de peste 70-80 de kilometri la oră, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp, pe întreg județul Alba.

Având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrului Operațional al ISU Alba,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

După Summitul NATO, un artist clujean expune la Madrid. Ferestre, cămăşi şi ţoale bătrâneşti readuse la viaţă de Flavius Lucăcel

Publicat

flavius lucacel expozitie madrid portret horz.jpg

După ce, în urmă cu două săptămâni, expunea într-o comunitate românească din Spania, Parla-Madrid, artistul clujean Flavius Lucăcel îşi expune lucrările chiar în capitala Spaniei, Madrid, la Institutul Cultural Român. Expoziția artistului vizual Flavius Lucăcel „Edenul din Silvania” va fi inaugurată în Galeria ICR Madrid miercuri, 6 iulie, la ora 19:00, în prezența artistului. Va fi deschisă în perioada 6 iulie – 12 august, de luni până vineri, între 10:00 și 17:00.

 

VEZI ŞI:

FOTO. Români din Spania privind ţara prin ferestre pictate la Cluj. Flavius Lucăcel: Le-am făcut dor de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe