Connect with us

ACTUALITATE

Afacerile din comerţul cu ridicata, în creştere cu aproape 30% în primele cinci luni ale anului

Publicat

bani portmoneu lei alba24 e1654846201712 1000x600.jpg

Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu aproape 30%, ca serie brută, în primele cinci luni ale anului în curs, faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Excepție fac afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2022, în marja creşterii cu 29,2% a cifrei de afaceri în comerţul cu ridicata, s-au consemnat cifre pozitive în activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+59,5%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+57,3%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+45,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+23,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+17,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+16,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+15,5%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+8,3%).

Afacerile din comerţul cu ridicata, în creştere cu aproape 30% în primele cinci luni din 2022. Excepție fac afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete

Raportat la luna mai 2021, în aceeaşi lună din acest an, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, s-a majorat, în termeni nominali, cu 30,9%, datorită activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+84,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+42,4%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+30,0%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+29,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+29,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+29,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+16,3%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,3%).

În acelaşi timp, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţul cu ridicata au înregistrat o creştere de 28,2%.

Potrivit sursei citate, comerţul cu ridicata, mai puţin cel cu autovehicule şi motociclete, s-a majorat cu 4,1%, ca serie brută, respectiv cu 2,5% ca serie ajustată, în luna mai faţă de aprilie 2022.

Afacerile din comerţul cu ridicata, în creştere cu aproape 30% în primele cinci luni din 2022. În ce domenii s-au înregistrat cele mai mari creșteri

Cele mai importante creşteri s-au raportat în: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+19,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+11,6%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+5,9%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3%). Pe de altă parte, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 24,7%, în perioada analizată.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe