Connect with us

ACTUALITATE

46 milioane euro pentru dezvoltarea fermelor mici. Sesiunea de depunere a proiectelor va fi deschisă în iulie

Publicat

bani

Fermierii mici au la dispoziţie varianta finală a ghidului pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de 15.000 de euro prin PNDR 2020, sesiunea de depunere a proiectelor urmând să fie lansată în cursul acestei luni, a anunţat, vineri, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

‘Versiunea finală a ghidului solicitantului este deja disponibilă pe site-ul AFIR în vederea pregătirii documentaţiei de solicitare a fondurilor europene acordate pentru finanţarea fermelor mici. Sesiunea pentru depunerea proiectelor va fi lansată în cursul acestei luni, conform calendarului stabilit în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR. Avem la dispoziţie o alocare de aproximativ 46 de milioane de euro pentru această sesiune, sumă care, din păcate, este insuficientă pentru numărul foarte mare de potenţiali beneficiari care ar dori să acceseze aceste fonduri pentru a-şi dezvolta fermele. Din informaţiile pe care le avem, la nivelul fiecărui judeţ sunt foarte multe proiecte care aşteaptă să fie depuse, fapt ce ne demonstrează că există atât o dorinţă foarte mare de a învesti în agricultură românească, cât şi o nevoie, şi mai mare, de finanţare a acestui sector’, a menţionat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Micii fermieri pot primi prin intermediul submăsurii 6.3 ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’ finanţare nerambursabilă în procent de 100% în valoare de 15.000 euro. Această sumă de bani se acordă în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în momentul în care finalizează obiectivele propuse printr-un plan de afaceri.

Cheltuielile propuse prin Planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, achiziţia de teren sau material biologic, efectuare de studii, precum cel pentru sectorul pomicol, sau cel privind potenţialul agricol, precum şi activităţile relevante pentru implementarea corectă a Planului de afaceri aprobat, pot fi eligibile atât timp cât susţin obiectivele propuse pentru dezvoltarea fermei, spun reprezentanţii AFIR.

Submăsura 6.3 din PNDR 2020 a beneficiat de o atenţie foarte mare din partea solicitanţilor de fonduri, fiind una dintre cele mai accesate. Până în acest moment, AFIR a finanţat efectiv 26.859 de ferme mici, în valoare de peste 203 milioane euro din care 2.209 proiecte, în valoare de peste 33 de milioane de euro, vizează zona montană.

Plăţile făcute de AFIR în conturile micilor fermieri, până în acest moment, au depăşit 154 de milioane de euro.

Ghidului solicitantului pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 a fost publicat vineri pe pagina oficială de internet a AFIR, www.afir.info, la secţiunea Investiţii PNDR. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte, în municipiul Botoșani. Care sunt zonele vizate

Publicat

dezinsectie.jpg

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță cetățenii că marți, între orele 22 și 5 dimineața, se va desfășura operațiunea de dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte.

Dezinsecţia se va desfăşura pe raza Municipiului Botoşani în următoarele zone: Parcul Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Junior, G-ral Avrămescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, B-dul M. Eminescu, Biserica militară , parc plimbat animale de companie.  „Rugăm populaţia să evite aceste zone enumerate mai sus timp de 10 ore”, au transmis reprezentanții primăriei.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe