Connect with us

EVENIMENT

Poliţist din Suceava și soția lui, trimiși în judecată pentru afaceri cu motociclete şi piese de schimb pentru motociclete

PublicatUn agent de poliţie din judeţul Suceava a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată şi fals în declaraţii, în formă continuată, după ce timp de mai mulţi ani ar fi făcut afaceri cu motociclete şi piese des schimb pentru motociclete, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii suceveni.

Potrivit sursei citate, agentul, care lucra la un post de poliţie din mediul rural, ar fi încălcat interdicţiile de a „efectua, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar”.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2013- 2016 agentul de poliţie în cadrul unui post de poliţie din zona rurală a judeţului Suceava, cu ajutorul soţiei sale, inculpată şi ea în acelaşi dosar, care a acţionat ca persoană interpusă (inculpata a realizat cea mai mare parte a activităţii de expediere – primire colete conţinând piese de motociclete şi sume ramburs, iar majoritatea înscrisurilor întocmite, de achiziţie şi de livrare au fost întocmite pe numele acesteia), a desfăşurat în mod continuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, respectiv a efectuat în fapt activităţi de achiziţie motociclete şi piese de motociclete, de dezmembrare motociclete, de comercializare motociclete şi piese de motocicletă, către diferite persoane fizice, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, respectiv în perioada 2013 – 2016 a efectuat 560 de acte materiale de livrare (vânzare piese de motocicletă), obţinând venituri brute totale în sumă de 236.250 lei, a efectuat 53 de acte materiale de achiziţii (motociclete, piese de motocicletă, consumabile, servicii de transport şi de curierat) efectuând în acest mod cheltuieli totale aferente în sumă de 71.422 lei, în final, veniturile nete obţinute fiind în cuantum de 164.828 lei”, se precizează în comunicatul procurorilor.

Totodată, în aceeaşi perioadă, agentul de poliţie „a omis evidenţierea în documente contabile a veniturilor obţinute şi nu le-a declarat organelor fiscale, ascunzând sursa impozabilă, cu consecinţa sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului, prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului fiind în sumă de 33.989 lei, constând în impozit pe venit în sumă de 24.923 lei şi contribuţii de asigurări sociale de sănătate în sumă de 9.066 lei”.

De asemenea, în perioada 2014 – 2017, cu ocazia completării declaraţiilor de avere impuse de lege, în mod repetat, inculpatul, agent de poliţie nu a declarat în întregime veniturile obţinute în perioada 2013 – 2016, omiţând declararea venitului realizat din activităţile comerciale având ca obiect motociclete şi piese de motociclete.

Procurorii din Suceava au stabilit că agentul a obţinut din aceste activităţi în anul 2013 – 20.509 lei venit brut impozabil, în anul 2014 – 61.685 lei venit brut impozabil, în anul 2015 – 60.395 lei venit brut impozabil, iar în anul 2016 – 93.661 lei venit brut impozabil.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava susţin că veniturile obţinute de poliţist din afacerile ilegale derulate , în sumă totală de 236.250 lei, au fost supuse procedurii de confiscare specială.

În acelaşi timp, prin infracţiunea de evaziune fiscală s-a produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 33.989 lei.

În acelaşi dosar, soţia poliţistului a fost trimisă în judecată pentru complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Vitezoman din Galați cu permis de câteva zile, prins de polițiști cu 122 km/h

Publicat

Un tânăr de 22 de ani din comuna Frumușița, județul Galați, a fost prins în trafic de polițiști în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 km/h, într-o localitate unde limita era 50 km/h. Tânărul are permis de doar câteva zile.

Potrivit Poliției Galați, tânărul de 22 ani din comuna Frumușița a fost prins sâmbătă seara în trafic pe DN 25, în localitatea Umbrărești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 km/h, pe o porțiune de drum unde limita maximă de viteză este de 50 km/h, conform Mediafax.

Polițiștii l-au oprit pe tânăr după ce autoturismul pe care-l conducea a fost înregistrat de aparatul radar, cu viteza de 122 km/h.

Șoferul a primit permisul abia la începutul acestui an.

A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare 1.450 lei și permisul i-a fost suspendat pe trei luni.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Sfârșit tragic pentru o bătrână din Galați

Publicat

O femeie în vârstă de 84 de ani din orașul Galați a fost găsită moartă, duminică, după ce în locuinţa sa a izbucnit un incendiu din cauza unei lumânări. Soțul ei a ajuns la spital, cu arsuri.

Potrivit ISU Galați, pompierii au fost alertaţi duminică în legătură cu producerea unui incendiu într-o locuință de pe strada Tufănelelor din orașul Galați, scrie Mediafax.

 

Incendiul se manifesta la o gospodărie unde lumânarea uitată a aprins camera în care locuia o persoană.

Vârstnica de 84 de ani a fost găsită decedată de către echipajele de pompieri care au stins incendiul, în timp ce soțul acesteia a fost scos dintr-o cameră alăturată și transportat la Spitalul Clinic de Urgență Galați, din cauza intoxicației cu fum și a arsurilor de gradul I suferite pe picioare.

Au ars bunurile materiale dintr-o cameră și o parte din acoperișul gospodăriei.

Citește mai departe

EVENIMENT

O localitate din România a înregistrat minus 23 de grade

Publicat

Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară.

Este ger și la Joseni, cu minus 21 de grade și la Târgu Secuiesc, cu minus 20 de grade, scrie Mediafax.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, acum la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

Alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade.

De altfel, toată țara este sub atenționare meteo de ger. ANM a anunțat vreme deosebit de rece și ger pe parcursul nopților și al dimineților.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Acțiune de salvare dramatică, în Brașov. Un bărbat a căzut într-un lac după ce gheața s-a rupt

Publicat

Un bărbat a căzut în Lacul Noua din municipiul Brașov după ce gheața s-a rupt sub el și nu a mai reușit să iasă la mal. A fost salvat de doi polițiști, care au încercat să creeze o punte cu sănii.

Scena dramatică s-a derulat sâmbătă seara, când polițiștii din Brașov au fost sesizați prin 112 că un bărbat, în încercarea de a traversa Lacul Noua din oraș, pe gheața formată deasupra acestuia, a căzut în apă, nereușind să ajungă la mal.

În ajutor au sărit polițiștii Dorobanțu Dumitru, în vârstă de 27 ani, și Darie Ciprian, în vârstă de 34 ani, ambii din cadrul Secției 4 Poliție Brașov.

Polițiștii, cu ajutorul unor sănii cerute oamenilor aflați în zonă, au încercat să creeze o punte pentru a ajunge la bărbat, însă gheața s-a rupt.

Nefiind descurajați de acest incident, polițiștii au continuat să meargă prin apă, până au ajuns la bărbat, reușind să-l scoată deasupra gheții, unde, cu ajutorul săniilor, l-au dus pe bărbat la echipajul medical sosit la fața locului.

Bărbatul, în vârstă de 52 ani, a fost preluat, stabilizat și transportat la spital.

Cei doi polițiști și-au încheiat seara cu uniforma udă, cu frigul pătrunzându-le în corp, dar cu mulțumire sufletească.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe