Connect with us

EVENIMENT

Poliţist din Suceava și soția lui, trimiși în judecată pentru afaceri cu motociclete şi piese de schimb pentru motociclete

Publicat

Un agent de poliţie din judeţul Suceava a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată şi fals în declaraţii, în formă continuată, după ce timp de mai mulţi ani ar fi făcut afaceri cu motociclete şi piese des schimb pentru motociclete, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii suceveni.

Potrivit sursei citate, agentul, care lucra la un post de poliţie din mediul rural, ar fi încălcat interdicţiile de a „efectua, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar”.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2013- 2016 agentul de poliţie în cadrul unui post de poliţie din zona rurală a judeţului Suceava, cu ajutorul soţiei sale, inculpată şi ea în acelaşi dosar, care a acţionat ca persoană interpusă (inculpata a realizat cea mai mare parte a activităţii de expediere – primire colete conţinând piese de motociclete şi sume ramburs, iar majoritatea înscrisurilor întocmite, de achiziţie şi de livrare au fost întocmite pe numele acesteia), a desfăşurat în mod continuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, respectiv a efectuat în fapt activităţi de achiziţie motociclete şi piese de motociclete, de dezmembrare motociclete, de comercializare motociclete şi piese de motocicletă, către diferite persoane fizice, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, respectiv în perioada 2013 – 2016 a efectuat 560 de acte materiale de livrare (vânzare piese de motocicletă), obţinând venituri brute totale în sumă de 236.250 lei, a efectuat 53 de acte materiale de achiziţii (motociclete, piese de motocicletă, consumabile, servicii de transport şi de curierat) efectuând în acest mod cheltuieli totale aferente în sumă de 71.422 lei, în final, veniturile nete obţinute fiind în cuantum de 164.828 lei”, se precizează în comunicatul procurorilor.

Totodată, în aceeaşi perioadă, agentul de poliţie „a omis evidenţierea în documente contabile a veniturilor obţinute şi nu le-a declarat organelor fiscale, ascunzând sursa impozabilă, cu consecinţa sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului, prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului fiind în sumă de 33.989 lei, constând în impozit pe venit în sumă de 24.923 lei şi contribuţii de asigurări sociale de sănătate în sumă de 9.066 lei”.

De asemenea, în perioada 2014 – 2017, cu ocazia completării declaraţiilor de avere impuse de lege, în mod repetat, inculpatul, agent de poliţie nu a declarat în întregime veniturile obţinute în perioada 2013 – 2016, omiţând declararea venitului realizat din activităţile comerciale având ca obiect motociclete şi piese de motociclete.

Procurorii din Suceava au stabilit că agentul a obţinut din aceste activităţi în anul 2013 – 20.509 lei venit brut impozabil, în anul 2014 – 61.685 lei venit brut impozabil, în anul 2015 – 60.395 lei venit brut impozabil, iar în anul 2016 – 93.661 lei venit brut impozabil.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava susţin că veniturile obţinute de poliţist din afacerile ilegale derulate , în sumă totală de 236.250 lei, au fost supuse procedurii de confiscare specială.

În acelaşi timp, prin infracţiunea de evaziune fiscală s-a produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 33.989 lei.

În acelaşi dosar, soţia poliţistului a fost trimisă în judecată pentru complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Vine weekendul: Aglomerație pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană pe sensul de mers către Brașov

Publicat

Trafic intens, vineri la amiază, pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor montane.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:30), valorile de trafic sunt în creștere pe DN1 Ploiești – Brașov. Între staţiunile Azuga şi Buşteni (judeţul Prahova), pe sensul de mers către Brașov, se circulă în coloană.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste înţelegere şi disciplină în trafic, să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: O autoutilitară a ars ca o torță pe Centura Brașovului

Publicat

incendiu auto pe centura brasov2

O autoutilitară a ars ca o torță, pe Șoseaua de Centură a Brașovului.

Potrivit ISU Brașov, pompierii au intervenit, vineri, pe Șoseaua Ocoliytoare a Brașovului, spre Ghimbav.

La fața locului s-au deplasat pompierii cu o autospeciala cu apă si spumă și un echipaj SMURD.

Din fericire în urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism scăpat de sub control a intrat violent într-un cap de pod. O femeie, rănită. Mașina, daună totală

Publicat

accident botosani2

Un accident rutier în urma căruia o femeie a fost rănită s-a produs, vineri dimineață, în localitatea Dracșani din județul Botoșani.

Din promele informații, un autoturism pierdut de sub control a lovit un cap de pod.

Potrivit ISU Botoșani, un autoturism s-a izbit într-un cap de pod, pe raza localității Dracșani.

botosani acc (2)

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Echipajele de salvare au acordat îngrijiri medicale unei femei – pasageră în autoturism, pe care au transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii s-au asigurat că nu există riscul izbucnirii unui incendiu, deconectând bornele bateriei.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Suplimentarea efectivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, valabilă și vineri

Publicat

112 1000x600
Arhivă foto

Prefectura Capitalei anunță, în contextul continuării grevei STB, continuarea măsurilor operative, respectiv suplimentarea efectivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou și a numărului polițiștilor rutieri fluidizarea traficului în principalele intersecții.

„În prezent, grupul operativ creat ieri de Prefectul Municipiului București, împreuna cu Poliția și Jandarmeria, este activ și monitorizează situația la nivelul Capitalei potrivit competențelor ce le revin”, anunță Prefectura Capitalei.

Potrivit anunțului de joi, Prefectura municipiului București a luat o serie de măsuri operative în sprijinul populației afectate de greva lucrătorilor STB, respectiv suplimentarea efectivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât în interior cât și la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidente și aglomerări, în context pandemic, suplimentarea efectivului de poliție rutieră, care împreună cu poliția locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecții. De asemenea, se are în vedere și informarea cetățenilor aflați în stațiile STB, prin echipajele de poliție și jandarmerie, cu privire la situația generată de grevă.

Metrorex a informat, joi, cu privire la utilizarea întregii flote de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători și pentru reducerea timpilor de așteptare în stații.

Greva angaajaților STB continuă și vineri, în ciuda deciziei executorii a instanței care a suspendat protestul.

Situația a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”, a anunțat joi seara Societatea de Transport București (STB) SA.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe