Connect with us

EVENIMENT

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obținut încasări de aproape 180 de miliarde de lei, în primele 6 luni ale anului

Publicat

anaf
Arhivă foto

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat încasări în valoare de 179,9 miliarde de lei în primul semestru, în creştere cu 23,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a Raportului de activitate al ANAF pentru semestrul I 2022.

„În primele 6 luni de zile, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a realizat încasări în valoare de 179,9 miliarde de lei. Dacă ne raportăm la legile bugetare, la veniturile stabilite prin Legea Bugetului, este un grad de realizare de 107,3%, practic un plus de încasări de 12,2 miliarde de lei. În acelaşi timp, în aceste prime şase luni de zile am restituit TVA în valoare de 12,5 miliarde de lei.

Dacă ne raportăm la primul trimestru din 2021, aşa cum este normal, să comparăm anii între ei, încasările în semestrul I din 2021 au fost în valoare de 146,2 miliarde de lei, iar încasările în semestrul I 2022, aşa cum v-am spus, au fost de 179,9 miliarde de lei, rezultând un plus de încasări de 33,7 miliarde de lei, un indice nominal de creştere de 123,1%”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

El a afirmat că prin activitatea de executare silită s-au încasat în primul semestru al acestui an 6,7 miliarde de lei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obținut încasări de aproape 180 de miliarde de lei, în primele 6 luni ale anului: Câți bani au fost încasați la o direcție specială

„De asemenea, ştiţi că avem o direcţie specială care se numeşte Direcţia Generală de Executări Silite Speciale care încearcă să recupereze creanţele stabilite în urma unor sentinţe penale.

Colegii de la această direcţie au încasat în anul 2022, în primul semestru, 90,8 milioane de lei, cu 18,8% mai mult decât în anul 2021. De asemenea, prin valorificarea bunurilor intrate în proprietatea statului, am încasat 14,9 milioane de lei”, a menţionat Lucian Ovidiu Heiuş.

În aceea ce priveşte activitatea de inspecţie fiscală, el a declarat că în primele 6 luni din acest an au fost verificate 18.108 de persoane fizice şi peroane juridice, dintre care 13.107 persoane juridice şi 5.001 persoane fizice.

Sumele stabilite suplimentar în urma controalelor au fost de 1,5 miliarde de lei. Au fost înaintate organelor de urmărire penală 126 de sesizări.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obținut încasări de aproape 180 de miliarde de lei, în primele 6 luni ale anului: Câte componente are activitatea antifraudă

„Activitatea de antifraudă are două componente: descoperirea şi combaterea evaziunii fiscale, şi aici am recuperat 422,6 milioane de lei şi am făcut 101 sesizări penale; iar pe activitatea de prevenire a evaziunii fiscale au fost date 6.111 amenzi în valoare de 39,2 milioane de lei şi 451 de avertismente.

De asemenea, prin activitatea de verificare documentară au fost emise 589 de decizii de impunere în valoare totală de 197,6 milioane de lei”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obținut încasări de aproape 180 de miliarde de lei, în primele 6 luni ale anului: Ce a mai spus președintele ANAF

Preşedintele ANAF a vorbit şi despre activitatea lunii iulie, menţionând că încasările din această lună au fost în valoare de 37,14 miliarde de lei, iar încasările lunii iulie 2021 au fost de 30,87 miliarde de lei. TVA restituit în luna iulie a fost în valoare de 3,6 miliarde de lei.

„Practic, astăzi, ANAF a adus rambursările de TVA la zero zile întârziere. Nu mai există nicio decizie de rambursare a TVA care să nu fie efectuată”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

Conform Raportului de activitate al ANAF, în semestrul I 2022 au fost iniţiate activităţile Programului Arierate 2024, dedicate prevenţiei privind acumularea de arierate, îndrumării contribuabililor în vederea respectării obligaţiilor fiscale, dar şi în domeniul dezvoltării şi implementării activităţilor de executare silită. Încasările din arieratele recuperabile la bugetele pe care ANAF le administrează au fost de 27,9 miliarde de lei. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Circulație cu restricții pe mai multe drumuri din Vâlcea

Publicat

valea oltului sursa foto facebook cnair

Circulația rutieră se desfășoară cu restricții, miercuri, 28 septembrie, pe mai multe tronsoane de drum din județul Vâlcea, unde se execută lucrări la partea carosabilă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 28 septembrie 2022, în funcție de condițiile meteorologice, se vor executa lucrări de reparații în județul Vâlcea, pe mai multe drumurile naționale din Vâlcea.

Astfel:

– pe DN 7, km. 190+000 – 232+000, pe raza localităților Călimănești – Câineni, se lucrează la aplicarea de covoare antiderapante, între orele 08:00 – 19:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată prin semafoare.

– pe DN 7A, km. 50+000 – 86+600, pe raza localităților Voineasa – Obârșia Lotrului, se lucrează aplicarea de marcaje rutiere, între orele 08:00 – 19:00.

Circulația rutieră se desfășoară îngreunat, pe ambele sensuri de mers.

– pe DN 64, km. 113+700 – 113+900, pe raza localității Troian, se desfășoară ancheta de circulație, între orele 08:00 – 12:00, respectiv 14:00 – 18:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 2 benzi din 4, dirijată prin indicatoare rutiere.

– pe DN 64, km. 101+000 – 104+000, pe raza localităților Munteni – Stuparei, se execută lucrări de reparații asfaltice, între orele 07:00 – 18:00.

Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de trafic.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO-FOTO: Accident cu trei autovehicule implicate în Mureș. Au fost anunțate victime încarcerate

Publicat

accident acatari 1

Un grav accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule a avut loc, miercuri dimineață, pe un drum din  județul Mureș. Au fost anunțate două victime.

Potrivit ISU Mureș, accidentul a avut loc pe strada Principală din localitatea Acățari, județul Mureș.

UPDATE 2, ora 09.00: În accident au fost implicate patru persoane, dintre care două în syare critică.

Circulatia pe E60. blocata pe ambele sensuri de mers.

accident 3

sursa foto: Infotraficromania.ro

La fața locului au fost alocate forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș cu o autospecială de stingere și un echipaj de descarcerare, două ambulanțe SMURD, două mașini de teren și pompierii voluntari din cadrul SVSU Acățari.

Din primele informații, a avut loc un carambol în care au fost implicate două autoturisme și un TIR.

Au fost anunțate două victime încarcerate.

UPDATE: Accident cu trei autovehicule implicate în Mureș. Trafic blocat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că accidentul a avut loc pe DN 13 (E 60) Sighișoara – Târgu Mureș, localitatea Acățari, județul Mureș.

accident acatari 2

sursa foto: Facebook/ Rene Westerbeke

În accident au fost implicate două autoturisme și un TIR.

În urma impactului, două persoane dintr-un autoturism au rămas încarcerate.

Circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

sursa video: Rene Westerbeke

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Suedia și Danemarca susțin că exploziile de la conductele Nord Stream sunt atacuri deliberate. „Este următoarea etapă în escaladarea situației din Ucraina”

Publicat

suedia și danemarca susțin că exploziile de la conductele nord

Suedia și Danemarca au anunțat scurgeri suspecte de gaze naturale la cele două conducte de gaze rusești, Nord Steam 1 și Nord Stream 2. Cele două țări susțin că incidentele reprezintă un act de sabotaj, dar, deși suspiciunea planează asupra Rusiei, nici Copenhaga, nici Stockholm nu au identificat un vinovat.

Suedia și danemarca, despre scurgerile de gaze

Două dintre scurgerile de gaze au fost descoperite în apropierea conductei Nord Stream 1, în nord-estul insulei Bornholm din Danemarca, iar o scurgere a fost raportată în apropierea conductei Nord Stream 2, în largul coastei de sud-est a insulei. Incidentele au avut loc chiar dincolo de apele teritoriale ale Danemarcei, două în zona economică exclusivă a Danemarcei și unul în zona economică exclusivă a Suediei, zone considerate ape internaționale.

În…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de tăiere ilegală de arbori, evaziune fiscală și spălare de bani. Sunt vizate și mai multe ocoale silvice

Publicat

perdchezitii tara ocoale silvice

Polițiștii și procurorii efectuează miercuri, 28 septembrie, sute de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier și delapidare. Perchezițiile se efectuează în București și alte 16 județe.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, miercuri, 28 septembrie, Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pune în aplicare 146 de mandate de percheziție domiciliară.

Descinderile se efectuează în municipiul Bucureşti (1) şi județele: Alba (2), Bacău (1), Bihor (1), Bistrița-Năsăud (1), Cluj (2), Constanța (33), Dolj (1), Harghita (1), Iași (4), Ialomița (1), Ilfov (1), Mureș (1), Neamț (4), Olt (1), Suceava (85) și Teleorman (6), la sediile sociale (39) și puncte de lucru (57) ale unor firme, dar și la domiciliile persoanelor fizice (33) presupus a fi implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediile unor ocoale silvice (17).

Perchezițiile sunt efectuate în vederea completării materialului probator în două dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

Totodată, vor fi efectuate 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare 61 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Vizate ocoale silvice și societăți comerciale cu obiect de activitate din domeniul silvic

În fapt, s-a stabilit că două grupări, constituite în județul Suceava, ar controla 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” și „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”.

Astfel, prin intermediul acestor societăți, din anul 2019 și până în prezent, ar fi efectuat diverse operațiuni ilicite în domeniul silvic.

Practica evidențierii fiscale parțiale/neevidențierii tranzacțiilor s-ar fi manifestat în comercializarea de brichete sau cherestea, realizată către o serie de parteneri comerciali din județele Constanța, Suceava, Cluj, Alba, Botoșani, Bacău, Vrancea, Iași, Teleorman, Ilfov și din municipiul București, existând indicii că acestea ar fi rezultatul unui proces de achiziție lemn/prelucrare buștean/producție brichete, cu o componentă de materie primă ilicită/tranzacții evazioniste.

Printre acuzații, operațiuni ilicite în domeniul silvic și spălarea banilor

Cele două grupări ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidențierea parțială a volumului și/sau valorii acesteia, sens în care, în conivență cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parțial, prin virament bancar, iar diferența, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Din cercetări a reieșit că banii, rezultați din infracțiunile de evaziune fiscală, săvârșite prin modalitățile descrise mai sus, ar fi fost introduși într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deținute de către alte societăți comerciale, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare a banilor.

âDupă efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite, împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva, vor efectua controale specifice și inventarieri ale materialelor lemnoase, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale în domeniul silvic.

De asemenea, vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Suceava.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Ordine Publică și Institutul Național de Criminalistică, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminalistică ale inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Buzău, Botoșani, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Activitățile de control se vor desfășura împreună cu organe de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” și al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Citește mai departe