Connect with us

EVENIMENT

Agenția Națională de Integritate a decis starea de incompatibilitate sau conflict de interese pentru 15 aleşi locali

PublicatANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foşti şi actuali aleşi locali.

* Ilie Lăzărescu, primar al comunei Cornea, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 15 iunie 2016 – 4 ianuarie 2018, deoarece a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, potrivit unui comunicat al ANI.

* Ion Lixandru, primar al comunei Lădeşti, judeţul Vâlcea, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece a exercitat, în intervalul 18 iunie 2012 – 20 august 2018, activităţi remunerate în calitate de medic veterinar.

* Ion Cosmin Popescu, viceprimar şi consilier local în comuna Huşnicioara, judeţul Mehedinţi, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local în data de 23 iunie 2016 prin care a fost ales viceprimar, încălcând dispoziţiile legale.

* Aurel Gherghescu, viceprimar al comunei Măluşteni, judeţul Vaslui, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 aprilie 2015 – 3 noiembrie 2016, întrucât a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular întreprindere individuală.

* Constantin Lazăr, fost viceprimar al comunei Vadu Săpat, judeţul Prahova, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, în perioada 2 iulie 2012 – 27 iunie 2016, funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

* Nicolae Coznean, fost viceprimar al comunei Zagon, judeţul Covasna, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 august 2016 – 30 iulie 2017, deoarece a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator la o societate comercială.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce Nicolae Coznean nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2016 şi 2017 funcţia de administrator la societatea comercială.

* Constantin Deleanu, consilier local în comuna Cristian, judeţul Braşov, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local, în temeiul cărora între comuna Cristian şi Asociaţia Clubul Sportiv Inter Cristian, în cadrul căreia Constantin Deleanu deţine calitatea de membru fondator, s-au încheiat contracte – cadru de finanţare nerambursabilă pentru activităţi de interes local, în valoare de 400.000 lei.

* Marin Radu, consilier local în oraşul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece o firmă unde acesta era acţionar şi administrator – preşedinte al Consiliului de Administraţie – a încheiat şi derulat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roşiorii de Vede şi cu cinci instituţii subordonate Consiliului Local, în valoare de 692.707 lei.

* Teodor Parasca, consilier local în comuna Mişca, judeţul Arad, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2013 – 24 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

* George Daniel Ciobanu, fost consilier local în municipiul Giurgiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 23 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi funcţia de inspector superior în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.

* Costel Guţă, fost consilier local în oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 iulie – 21 octombrie 2016, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

* Petre Constantinescu, fost consilier local în comuna Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 7 noiembrie 2016 – 26 iunie 2017, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local.

* Florin Constantin Perju, fost consilier local în oraşul Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 24 iunie – 26 iulie 2016, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de administrator în cadrul Primăriei.

* Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în oraşul Cugir, judeţul Alba, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018, deoarece a exercitat funcţia de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, în cadrul a trei societăţi comerciale, care au ca acţionar unic/majoritar Consiliul Judeţean Alba.

* Felician Mihai Gherăescu, consilier local în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece exercită, începând cu data de 17 octombrie 2016, atribuţii de primar interimar simultan cu funcţia de consilier local. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control s-a răsturnat într-o localitate din Tulcea. O persoană a fost rănită

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți după-amiază, lângă localitatea Babadag din județul Tulcea. O persoană a fost rănită după ce mașina în care se afla a ajuns în afara drumului.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că un autoturism a părăsit partea carosabilă pe DN 22 Constanța – Tulcea.

S-a întâmplat în afara localității Babadag, județul Tulcea. Autoturismul s-a răsturnat, iar șoferul a suferit leziuni pentru care a ajuns la spital.

Circulația se desfășoară dirijat deocamdată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident violent în Gorj. O mașină condusă de un craiovean s-a înfipt într-un gard

Publicat

Accident marți în comuna Turburea din județul Gorj.

Polițiștii din Târgu Cărbunești au stabilit că un tânăr de 21 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 Poiana, a părăsit șoseaua și a intrat în gardul unei locuințe.

În urma impactului, a rezultat rănirea șoferului și a unei tinere de 18 ani, pasager în autoturism. Cei doi au fost duși la spital.

Șoferul nu a fost testat cu aparatul etilotest, urmând să-i fie recoltate probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci județe sunt sub avertizare Cod galben de ploi puternice și vijelii

Publicat

Meteorologii au emis, marți, avertizări nowcasting Cod galben de ploi torenţiale pentru 5 judeţe. Avertizările sunt în vigoare mai ales în zona de munte a acestor județe.

Până la ora 17.00, în zona de munte a județului Vrancea, dar și în localitățile Dumitrești, Gura Caliței, Chiojdeni, Vintileasca și Jitia este Cod galben de vreme rea. Meteorologii anunță averse ce vor acumula peste 20…30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Până la ora 16.30, sub avertizare Cod galben se află și zona de munte a județelor Vâlcea și Argeş. Aici se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20…30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Zona de munte din Prahova și Buzău este vizată tot de o avertizare Cod galben, până la ora 16.00. Se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20…30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

politia-noaptea
Arhivă foto

Poliția Română anunță că marți,  27 iulie 2021, începând cu ora 23:00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, marți, 27 iulie, începând cu ora 23:00, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta Galați – DN 2B – DN 21 – DN 21A – DN 2A – A4 – DN 39 – Port Agigea.

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 5,74 de metri.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic, transportul urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră.

 

 

 

 

Citește mai departe