Connect with us

EVENIMENT

Agenţia Naţională de Integritate solicită DNA cercetarea unui fost consilier la cabinetul unui secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, pentru fapte de corupție

Publicat

ANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la săvârşirea de către Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a infracţiunii asimilate faptelor de corupţie şi fals în declaraţii, în legătură cu mai multe contracte finanţate prin PNDL.

Conform unui comunicat al ANI, Mădălin Adrian Iscru a ocupat funcţia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat din cadrul MDRAP în perioada 1 august – 1 octombrie 2018.

La data de 23 august, societatea comercială Siluan Proiect SRL, în cadrul căreia Mădălin Adrian Iscru avea calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, judeţul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771 lei. Cele două contracte au fost finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP.

ANI susţine că, deoarece prin deţinerea funcţiei şi exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul MDRAP Mădălin Adrian Iscru a avut acces la informaţii privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

Mai mult, indiciile au la bază şi demersurile efectuate de către Mădălin Adrian Iscru, în sensul preluării unei societăţi comerciale, SC Hercinic SRL, care în perioada 2016 – 2017 avea zero profit, 10 lei cifră de afaceri şi zero angajaţi.

„Astfel, la patru zile după încetarea funcţiei de consilier, SC Hercinic SRL încheie contracte prin PNDL cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie – 28 decembrie 2018, SC Hercinic SRL a încheiat 53 de contracte cu 9 unităţi administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanţate prin PNDL. De asemenea, Mădălin Adrian Iscru a deţinut în perioada 3 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019 şi calitatea de consilier onorific al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, precizează ANI.

De asemenea, în speţă s-au conturat şi indicii privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât în declaraţiile de interese depuse de către Mădălin Adrian Iscru la numirea şi la încetarea din funcţia de consilier personal, el nu a menţionat calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator la SC Siluan Proiect SRL, societate care a încheiat contracte cu o unitate administrativ-teritorială prin PNDL.

Potrivit presei centrale, Mădălin Adrian Iscru este preot în judeţul Tulcea şi a fost consilierul lui Adrian Ionuţ Gâdea, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al CJ Teleorman. Adrian Gâdea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Belina. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Peste 30 de noi contracte în valoare de 820 de milioane de lei, finanțate prin PNRR, semnate de ministrul Dezvoltării

Publicat

contracte noi ministerul dezvoltarii sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat, miercuri, 7 decembrie 2022, un număr de 36 de noi contracte de finanţare prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Contractele, în valoare totală de 820.996.245,61 lei, au fost încheiate între autorităţile publice locale din 36 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au ca obiective înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante, precum şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

contracte noi ministerul dezvoltarii sursa foto fb

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.012 contracte de finanţare, în valoare totală de 8.213.335.595,70 de lei, a precizat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

O persoană care cerea 2.000 de euro pentru facilitarea angajării în MAI, prinsă de DGA

Publicat

mita
fotografie cu caracter ilustrativ

O femeie a fost reţinută, miercuri, pentru 24 de ore şi urmează să fie propusă Tribunalului Ilfov pentru arestare preventivă, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 1.500 lei de la martorul denunţător, în legătură cu angajarea acestuia în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„În cursul lunii august 2022, inculpata, declinându-şi în fals calitatea de comisar-şef de poliţie în cadrul IPJ Ilfov, a pretins suma de 2.000 de euro de la martorul denunţător pentru a face demersurile necesare angajării acestuia în cadrul MAI ca agent de poliţie şi a primit ca primă tranşă, în acest scop, suma de 5.000 lei”, informează Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

La data de 6 decembrie, în urma discuţiilor purtate de inculpată cu martorul denunţător, aceasta i-a creat în mod eronat convingerea celui din urmă că ar fi remis deja suma de 300 de euro către un înalt funcţionar din cadrul MAI pentru a facilita încadrarea martorului denunţător, sumă pe care urma să o recupereze de la acesta.

O persoană care cerea 2.000 de euro pentru facilitarea angajării în MAI, prinsă de DGA. Femeie, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

„În urma activităţii de prindere în flagrant şi a probatoriului administrat, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Totodată, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore şi măsura sechestrului asigurător asupra autoturismul folosit de inculpată”, arată sursa citată. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe DN 1, în județul Prahova

Publicat

restrictii dn 1 prahova sursa foto info traficro
sursa foto: Info Trafic România

În cursul zilei de miercuri, 7 decembrie 2022, vor fi instituite restricții de circulație pe DN 1, în județul Prahova.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, miercuri, 7 decembrie, se efectuează lucrări de toaletare a copacilor din proximitatea DN 1 Ploiești-Brașov, în zona localității Posada, județul Prahova, motiv pentru care  traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens.

Valorile de trafic sunt crescute pe ambele sensuri de deplasare, astfel că recomandăm șoferilor să opteze pentru rute alternative, respectiv Brașov – DN 1A Cheia – Ploiești sau Brașov – DN1 – Sinaia – DN 71 – Târgoviște – DN 72 – Ploiești.

sursa foto: Info Trafic România

Citește mai departe

EVENIMENT

Adrian Chesnoiu, trimis în judecată. Fostul ministru al Agriculturii este implicat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu

Publicat

adrian chesnoiu, trimis în judecată. fostul ministru al agriculturii este

Clipe grele pentru fostul ministru al Agriculturii, deputatul Adrian Chesnoiu, care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţi. Se pare că acesta este implicat într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri.

Fostul ministru al Agriculturii este trimis în judecată

DNA a transmis un comunicat în care afirma că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane, cum ar fi Adrian Ionuţ Chesnoiu, în prezent deputat, iar la data faptelor având şi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Andrei Cristian Răducan, la data faptelor director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe