Connect with us

ACTUALITATE

Agenţiile de turism organizează târguri online, din cauza restricţiilor impuse de pandemie

Publicatsursa foto: TVR.RO

Mai multe agenţii de turism au luat decizia de a organiza târguri în sistem online din cauza imposibilităţii desfăşurării variantei clasice din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Agenţia Hello Holidays a pregătit oferte de vacanţă pentru ultimele săptămâni din an, dar şi pentru 2021, care vor fi disponibile la târgul online organizat de Hello Holidays, în perioada 12-16 noiembrie.

Programele au reduceri de până la 50%, pentru transportul cu autocarul sau cazare, specifice unui târg de turism, şi pot fi plătite în trei rate, ultima, cu o lună înainte de plecare, se arată într-un comunicat remis AGERPRES. “Noiembrie era luna târgului de turism al României, unde ne întâlneam fizic cu turiştii noştri şi le ofeream cele mai avantajoase variante de vacanţă. Acum le punem la dispoziţie o pagină de internet cu oferte la reducere, în spatele căreia agenţii lor de turism de la Hello Holidays le stau la dispoziţie cu informaţii şi sfaturi de vacanţă”, a declarat Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.

Special pentru târgul de turism online, Hello Holidays taie din preţul celui mai căutat revelion din ofertă, în Kusadasi. Programul de 7 nopţi, din care două la Istanbul, patru în Kusadasi şi una la Canakkale costă 349 de euro/persoană faţă de preţul standard de 399 de euro/persoană.

La târgul de turism toate circuitele marca Hello Holidays pentru 1 decembrie, Crăciun, revelion şi anul următor au o reducere de 15%. Lansate încă de anul acesta, circuitele 2021 oferă experienţa unor călătorii mai scurte, un weekend sau un weekend prelungit, în România, Turcia, Grecia, Macedonia şi Bulgaria, dar şi a unor călătorii de până la 19 zile în Spania, Italia, Franţa. Acestora li s-au adăugat vacanţe de Valentine’s Day, Dragobete şi Mărţişor în Maramureş, Bucovina şi Istanbul.

Programele de o zi, “O zi cât o vacanţă”, diversificate în 2021 la cererea turiştilor repetitivi, le oferă posibilitatea vizitării unor saline, mănăstiri, cule, cetăţi sau castele din judeţele Vâlcea, Tulcea, Hunedoara, Braşov, Argeş şi Mureş, a mănăstirilor şi palatelor de lângă Bucureşti, ori să facă plajă o zi la Gura Portiţei. Sunt 17 variante de vacanţe de o zi în oferta de anul următor, inclusiv pe Transalpina, Transfăgărăşan, ori la Veliko Târnovo şi Balcic – programele consacrate. Toate acestea au reducere de până la 20% la târgul online.

În cazul sejururilor pentru 2021, cele mai mari reduceri sunt pentru Turcia. În timpul târgului online, vacanţa în Bodrum, pentru care se introduce cursă directă anul următor, poate fi cumpărată la jumătate de preţ (50% reducere pentru transport şi până la 45% reducere pentru cazare), iar cele în Marmaris şi Kusadasi au reducere de până la jumătate pentru cazare.

De asemenea, pachetele pe zboruri charter spre Antalya au o reducere de 50% din taxa de aeroport. Costul transportului pentru vacanţele în Bulgaria e redus la jumătate, iar cazarea e mai ieftină cu până la 35%. Şi pentru Grecia transportul e redus la jumătate, iar cazarea, până la 50%.

“Pentru oricare achiziţie făcută la târgul de turism se plăteşte un avans de 25 de euro. A doua tranşă este la finalul lunii februarie şi jumătate din preţul vacanţei, cu o lună înainte de plecare. Recomandăm turiştilor să încheie şi o asigurare medicală şi storno pentru vacanţele în afara ţării şi o asigurare storno pentru cele din România, care acoperă toate situaţiile întâlnite anul acesta, anulare sau îmbolnăvire”, precizează directorul de marketing al Hello Holidays.

Şi agenţia DerTour lansează o serie de oferte cu ocazia Târgului online de turism, care va începe pe 16 noiembrie. Din oferta pentru Crăciun, se remarcă sejururi Delta Dunării, Predeal, Antalya (Turcia) şi Hurghada (Egipt), aceleaşi destinaţii aflându-se pe lista pentru Revelion, la care se adaugă Zanzibar şi Maldive. Agenţia oferă clienţilor rezervări cu avans 0 şi asigură, în cazul în care zborul este anulat din cauza pandemiei achitarea contravalorii vacanţei în maximum 14 zile.

DerTour a lansat de asemenea campania de early booking, pentru 2021, unde sunt disponibile plecări cu zbor charter din Bucureşti spre Antalya, cu 45% reducere. Preţurile pornesc de la 441 de euro de persoană în cameră dublă, la hotel de 4 stele, cu all inclusive.

Agenţia Christian Tour pregăteşte Târgul de turism online de Black Friday, care va începe pe 12 noiembrie. “Lumeee, lumeee….se arată reduceri şi oferte senzaţionale la orizont!!! Continuăm tradiţia târgului de turism din luna noiembrie, doar că de această dată ne dăm întâlnire online! “, transmite agenţia pe pagina oficială de Facebook.

La târgul online pe care îl organizează, Christian Tour promite “cele mai bune oferte de vacanţă”, la care se pot aplica voucherele primite de clienţi în urma anulării sejururilor din 2020, din cauza pandemiei de COVID-19.

În luna noiembrie, în mod tradiţional, era organizat Târgul de Turism al României, dar din cauza restricţiilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, evenimentul nu mai poate avea loc. AGERPRES

ACTUALITATE

Seria ”Who is Romania”, difuzată în întregime de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Publicat

Facebook/Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă că difuzează în întregime, de Ziua Naţională, seria “Who is Romania”, scrisă şi prezentată de istoricul şi realizatoarea britanică Tessa Dunlop pentru Institutul Cultural Român din Londra.

Vizualizate de mai mult de 650.000 de ori şi ajungând la 2,3 milioane de oameni, cele şase episoade difuzate pe parcursul toamnei s-au dovedit foarte populare cu publicul românesc şi internaţional şi au fost preluate, printre altele, de către Tate, London Philharmonic Orchestra, Prinţul de Wales, Familia Regală a României, Penguin Random House, Centre Pompidou, Europeana.

Episoadele, care pot fi vizionate pe pagina de Facebook a ambasadei, invită publicul să-i redescopere pe Ştefan cel Mare: Domn al Moldovei, ctitor al mănăstirilor pictate, parte a patrimoniului cultural UNESCO; Regina Maria a României: prinţesă născută în Marea Britanie, eroină în Primul Război Mondial şi celebritate a epocii; George Enescu: muzician şi compozitor recunoscut la nivel mondial; Nicolae Grigorescu: fondatorul picturii moderne româneşti; Mihail Sebastian: renumit dramaturg şi scriitor evreu; Constantin Brâncuşi: patriarh al artei moderne.

Ambasada a postat şi un mesaj de 1 Decembrie în care îi îndeamnă pe români să fie uniţi, solidari, curajoşi şi puternici.

”Aşa cum România, în cei 102 ani ai săi, a luptat având clară direcţia apartenenţei la valorile civilizaţiei europene, reconfirmată prin dobândirea calităţii de membru al Uniunii Europene şi al NATO, fiecare dintre noi să ne regăsim energia interioară, determinarea şi curajul să tindem şi să lucrăm împreună pentru România pe care ne-o dorim”, se spune în mesaj.Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Promisiuni de la OMS: Vom face totul să aflăm de unde a pornit Covid-19

Publicat

Directorul general al OMS a promis că agenţia pe care o conduce va face totul pentru a afla originea virusului SARS-CoV-2, care a provocat pandemia de COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus respingând acuzaţiile potrivit cărora organizaţia a fost prea complezentă faţă de China, transmite AFP.

‘Vrem să cunoaştem originea şi vom face totul pentru a o cunoaşte’, a promis Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cărui agenţie speră să trimită în scurt timp o echipă ştiinţifică internaţională în regiunea chineză Wuhan, considerată locul de naştere al pandemiei.

‘Nu există nimic de ascuns’, a dat el asigurări.

‘Poziţia OMS este foarte, foarte clară: trebuie să cunoaştem originea acestui virus, pentru că aceasta ne poate ajuta să prevenim viitoare epidemii’, a afirmat el, subliniind că este vorba despre o ‘chestiune tehnică’ şi regretând că unii au ‘politizat-o’.

Echipa internaţională formată dintr-o duzină de oameni de ştiinţă în diferite domenii de competenţă are ca misiune să identifice originile virusului şi modul în care acesta s-a transmis la om. Echipa nu a putut deocamdată să se deplaseze în China, unde noul coronavirus a fost depistat pentru prima oară la sfârşitul lui 2019.

OMS a declarat săptămâna trecută că speră că echipa internaţională, care desfăşoară videoconferinţe regulate cu experţii chinezi, ‘să poată fi desfăşurată cât mai curând posibil’ pe teren, dar până acum nu a fost avansată o dată.

‘Poziţia OMS a fost foarte clară. Vom începe să studiem plecând de la Wuhan şi ne vom baza pe rezultatele obţinute pentru a determina dacă există alte piste de explorat’, a explicat Tedros.

‘Nu ne vom opri să căutăm adevărul privind originea virusului, dar ne vom baza pe ştiinţă’, a subliniat el.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Decizia privind vaccinul Pfizer-BioNTech, cel târziu până în 29 decembrie

Publicat

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că va organiza cel mai târziu la 29 decembrie o reuniune extraordinară pentru a da – sau nu – undă verde comercializării vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile germană BioNTech şi americană Pfizer, transmite AFP.

“Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenţia europeană.

O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021, menţionează dpa şi Reuters. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi familia acestuia s-au vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin chinezesc

Publicat

China a pus la dispoziţia liderului nord-coreean Kim Jong Un şi a familiei acestuia un vaccin experimental anti-coronavirus, a afirmat marţi un analist american, care citează două surse neidentificate din serviciile de informaţii nipone, transmite Reuters.

Potrivit lui Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la institutul de analize Center for the National Interest din Washington, Kim, familia sa şi mai mulţi înalţi responsabili ai regimului de la Phenian au fost vaccinaţi.

Nu este clar ce companie anume a livrat vaccinul şi dacă s-a dovedit că acesta este sigur, a menţionat expertul.

Unii experţi se îndoiesc însă că liderul nord-coreean ar folosi un vaccin experimental.

Choi Jung-hun, expert în boli infecţioase fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în 2012, a apreciat că, “fie şi dacă ar exista un vaccin chinezesc deja aprobat, niciun medicament nu este perfect şi (Kim) nu şi-ar asuma riscul, când are atâtea adăposturi unde se poate izola aproape complet”.

Mark Barry, analist pentru Asia de est şi editor la International Journal on World Peace, a estimat la rândul său că liderul nord-coreean ar prefera vaccinuri europene avizate celui furnizat de Beijing. “Riscul este prea mare. Dar e mulţumit să primească echipamente de protecţie personală chinezeşti”, a menţionat Barry.

Harry Kazianis a scris într-un articol în publicaţia online 19FortyFive, citându-l pe cercetătorul american Peter Hotez, că cel puţin trei companii din China lucrează la un vaccin anticoronavirus, între care Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio şi Sinopharm Group.

Sinopharm susţine că vaccinul pe care îl produce a fost folosit deja de 1 milion de persoane în China, deşi nu se ştie ca vreuna dintre companii să fi lansat public faza a treia a testelor clinice pentru tratamentele lor anti-COVID-19, menţionează Reuters. Agerpres

sursa foto: captura video CNN

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate