Connect with us

ACTUALITATE

Agențiile de turism propun un test Covid la întoarcerea în țară, în locul carantinei de 14 zile

Publicat

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) solicită autorităților înlocuirea carantinei de 14 zile la întoarcerea în țară a turiștilor cu un test Covid. Menținerea carantinei la revenirea acasă generează un val de anulări a pachetelor vândute, susțin reprezentanții ANAT.

Potrivit unui comunicat al ANAT, activitatea agențiilor de turism din România a fost grav afectată în anul 2020 datorită restricțiilor de călătorie impuse la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19. Totuși, în contextul actual, al scăderii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, agențiile de turism se confruntă în continuare cu o situație care le afectează activitatea. Țările în care călătoresc turiștii români în acest moment, puține de altfel, se află pe lista galbenă, crescând numărul solicitărilor de anulare a rezervărilor.

„Niciun român nu dorește și nu își permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanță. Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri și litigii. Având în vedere cele menționate mai sus și faptul că turiștii care se întorc din aceste țări și stau în carantină nu știu dacă sunt infectați și dacă pot infecta, la rândul lor, alte persoane, propunem abordarea acestei situații prin varianta în care un călător care se întoarce dintr-o țară aflată pe lista galbenă, să aibă ca alternativă la carantinare efectuarea unui test în termen de 3 zile de la întoarcerea în România. Se poate menține măsura de carantinare până la obținerea rezultatului unui test negativ sau se poate introduce posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport”, a declarat Dumitru Luca, președintele ANAT.

Asociația a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, o scrisoare deschisă către Guvernului României, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerului Afacerilor Interne prin care solicită implementarea acestor măsuri.

De asemenea, ANAT consideră că trebuie revizuită și măsura conform căreia, în cazul în care părinții sunt vaccinați, la întoarcerea dintr-o călătorie într-o țară din lista galbenă, copiii nevaccinați trebuie să rămână în carantină o perioadă de 14 zile.

Conform comunicatului, NET (Rețeaua pentru Sectorul Privat European în Turism), unde ANAT este membru, susține că este necesară o coordonare suplimentară și urgentă la nivelul UE pentru asigurarea unei baze solide în urma căreia industria turismului poate fi reclădită.

„Turiștii caută un semnal clar despre cum și când pot călători din nou în siguranță. Iar industria turismului trebuie să aibă o perspectivă clară pentru a reîncepe afacerea. Acesta este motivul pentru care NET solicită statelor membre și factorilor de decizie din UE să continue discuțiile și să convină asupra unor măsuri coordonate care sunt necesare pentru reluarea cu succes a călătoriilor și turismului în cazul în care situația epidemiologică se îmbunătățește”, se mai precizează în comunicatul ANAT.

Astfel, NET invită factorii de decizie la nivel european să accelereze ratele de vaccinare pe întregul continent, să adopte o abordare comună a UE pentru a defini ratele de incidență, care ar putea asigura relaxarea restricțiilor și ar spori încrederea publicului prin urmărirea progresului, să construiască un sistem comun pentru teste și vaccinări, să asigure testări fiabile, accesibile și eficiente pentru a înlocui cerințele de carantină și alte restricții la libera circulație a persoanelor și să continue evaluarea utilizării testelor antigen în locul testelor PCR.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tragedie pe o șosea din Suceava: șoferul unui TIR a făcut infarct la volan

Publicat

tir.jpg

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a făcut  ieri, infarct, în timp ce conducea un camion.

Bărbatului i s-a făcut rău la volan, moment în care a pierdut controlul vehiculului, iar mastodontul a ieșit de pe carosabil și s-a lovit de un mal de pământ.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii cu o autospecială de descarcerare, dar și o ambulanță.

Medicii i-au efectuat victimei manevre de resuscitare, însă nu s-a mai putut face nimic, declarându-se astfel decesul.

Politia rutiera a demarat cercetari.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat din comuna Hlipiceni, care făcea transport neautorizat, amendat și lăsat fără mașină șase luni

Publicat

pirati auto.jpg

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada I.C. Brătianu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 56 de ani, din comuna Hlipiceni.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta efectua transport neautorizat de persoane, contra cost.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Pirat auto” sucevean prins cu mașina plină pe strada Primăverii din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au „taxat”

Publicat

images 1.jpg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, luni,  pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 59 de ani, din județul Suceava.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta efectua transport neautorizat de persoane, contra cost.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

469 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Vezi LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

electrician.jpg

Nu mai puțin de 469 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
SEF DEPARTAMENT

(INGINER SEF)

SC NOVA APASERV SA

Str. Octav Bancila nr.3

Tel:0374106800

DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

INGINER SILVIC DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe